Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 048
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
еее айде само да не почваме да си измисляме някакви теории .

# 556
Ама който не вижда проблем фармацевт да чете изследвания, негов проблем. Като станат лекари със съответната специализация, тогава. Те са компетенти да четат рецепти и да предлагат алтернативни и аналогични медицински препарати, толкоз.
То никой фармацевт няма и да поеме тази отговорност,то е безумие тотално. А кардио болните с какво да ходят, папката с всички изследвания 😂 мен ме очудва как някой е ок с тая върховна тъпотия.

# 557
Проблемът не е в това. Да, мярката е необмислена и с цел да не се злоупотребява, но реално рецептата остава в клиента след закупуването на инжекциите. Със същата такава аз мога да обиколя няколко аптеки, да покажа и изследванията си и пак да се запася, попречвайки на други да се снабдят също.
Лошото е, че заради несигурността кога и дали изобщо ще има отново инжекции по аптеките много хора ще се запасят и ги разбирам. Особено ние бременните, на които хепарин ни е нужен месеци напред и от него зависи както нашето здраве, така и това на бебетата ни.

# 558
Момичета, от скоро бия Клексан всяка вечер. Мъжът ми ги бие и досега нямах никакви оплаквания освен една синина, но тази вечер самото забиване на иглата ме заболя много и след изваждането й мястото пусна и кръв. Какво не сме направили правилно? Възможно е да съм объркала страните и днес да сме били на същата страна като вчера, или пък сме я били много дълбоко, или нацелихме съдче? Нямам много опит и ще се радвам ако ме насочите къде евентуално сме сбъркали с поставянето. Благодаря ви😊

# 559
Не мога да се ориентирам кой списък за кои лекарства е? В трите списъка има различни аптеки и по няколко шиита. Ако някой ги е разгадал моля да сподели.

# 560
За убождането сигурно сте оцелили капиляр или вена , и може да заболи и пусне кръв ! Нищо страшно не е . Мен мъщо оо едната страна ме е заболявало повече .

Относно лекарствата , това са всички аптеки за хапарин , просто са размешани като каша .

# 561
Антигона е много права! Имаха 8 месеца да направят електронни направления и електронни рецепти. След март започнаха да предупреждават аптеките за спекула, сега един не чух като от октомври почна ужаса и се знаеше, че ще започне. Случка днес в аптеката - отивам и питам за едни прахчета за настинка, имуностимулиращи за бременни. Аптекарката ми измънка, че нямало никога в тяхната аптека такива, след като на малко по-висок тон я питах, се намериха от вътрешната им стаичка. Според мен са ги предупредили, че ако откажат на клиент и после се намери на територията на аптеката ще има солени санкции.

# 562
Здравейте момичета, майка съм на две бебчета - едно на два месеца, а другото на година и три месеца. От последната ми /проблемна/бременност ми останаха малки количества от клексан 0,4 /12 бр./, 3 опаковки утрогестан и 2 опаковки кринон гел, кормагнезин 400 -4 опаковки.Ако някоя от вас има интерес към някой от лекарствата може да ми пише. Предварително се извинявам, ако мястото на това съобщение не е удачно в тази тема. Успешно бебеносене на всички момичета! Simple Smile

# 563
Момичета, незнам дали към вас да се обърна. След пункция и свеж трансфер имах изписани фраксипарин, аспирин прот., естрофем, медрол и утрогестан. След отрицателен тест ми спряха лекарствата, но на втория ден получих обриви по меките части на тялото, които са като плюски от комари и много сърбят. Възможно ли е медрола да е подтискал алергичната реакция от фраксипарина? И след спирането му да се е активирала реакцията? По време на поставянето на инжекциите получавах подуване, зачервяване и сърбеж, но беше в рамките на нормалното.

# 564
  • София
Аз съм на село в провинцията, вчера имах работа в Петрич и Сандански, влязох във всяка срещната аптека и не намерих фраксипарин. Даже ми се смяха фармацефтите....надявам се като се прибера в София, да си намеря, че имам за още 5 дена инжекции...майка ми така ми купи преди 20 дена две кутии, имало още и искаше да взима й и казах, че няма смисъл да се презапасяваме, а и могат и да ми увеличат дозата...сега много ще ме е яд, ако не си намеря......

# 565
Момичета, набързо ще напиша до къде стигнах днес  - звънях на 3 аптеки от великия списък - Марешки, Щерев и някаква неизвестна - не знаят за списък или отричат да са в него...и дежурното в складовете няма...
ОСвен това от Щерев ми казаха, че искат рецепта и документ за тромбофилията, с печат и оставал за тях защото щели да го предават някъде.... абсурдно ми звучи ... някой ако все пак мине и купи отнякъде, нека сподели какви документи искат...  а и вчера през Токуда минах, питах ги кога очакват - те пък въобще не очаквали зареждане...

# 566
Тия не са нормални! Значи трябва да отидеш до лабораторията,  да ги помолиш да ти разпечат 50 екземпляра на изследването, да ги подпечатат, за да може да предоставяш всеки път в аптеката и да си остава за тях?!
Думите не ми стигат Rage

# 567
Пълен абсурд! И във всяка аптека ще оставям по един екземпляр ли? Че то лекарства със зелена рецепта станаха по-лесни за взимане от този хепарин! Вместо да ни улеснят съвсем ни закопаха.

# 568
Дами, тъй като следя и 3-те сутрешни блокове, "Здравей, България" - този на Нова ТВ ми се струва най-ангажиран с нашия проблем. Така че предлагам при всякакви такива ситуации да пишем за конкретния проблем и съответните обекти с копие до Министерство на здравеопазването. Ако поканят някоя от нас за коментар - винаги можем и да НЕ покажем лицето си.

# 569
Дами, тъй като следя и 3-те сутрешни блокове, "Здравей, България" - този на Нова ТВ ми се струва най-ангажиран с нашия проблем. Така че предлагам при всякакви такива ситуации да пишем за конкретния проблем и съответните обекти с копие до Министерство на здравеопазването. Ако поканят някоя от нас за коментар - винаги можем и да НЕ покажем лицето си.
Давайте да пишем. Това е ненормално.

Общи условия

Активация на акаунт