Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 054
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Тоя па, и изследването да носим... а кръвна група, анамнеза нещо друго....?!
Сякаш някой за спорта ще си хвърля парите и ще се боде...

# 541
Дали на другите хора им искат освен рецептата и документ, че имат дадено заболяване? Това е прекалено. Като няма недостиг какви са тези нови изисквания, сякаш сакън някой да не си купи фракси е така за спорта 🙄

# 542
  • Sofia
Та нали рецептата е издадена на базата на резултатите от генетичното изследване.
Едва ли някой лекар ще издаде подобна рецепта просто ей така.

Но може пък и да греша и именно, за да избегнат подобни случаи на рецепти без изследвания, са решили да изискват и документа с резултатите.

# 543
Само да не почнат аптекарите да се изжвяват в ролята на съдии и да преценят на база изследванията дали да дават или не.

Защото аз на документи нямам някакви мутации, обаче ето че профилактичната доза не ми върши работа.

# 544
  • София
Че тя тромбофилията може и да не е генетична, а придобита!

# 545
  • Sofia
Предполагам, че са казали генетични изследвания просто като обобщение, важното е там да има някакви изследвания, които да доказват тромбофилия.
Според мен искат да избегнат изпросени рецепти на хора, които са си втълпили, че НМХ ще ги предпази от Ковид.

# 546
Ох, да. Този момент го изпуснах. Дано няма такива идиоти лекари дето да дават произволни рецепти.
Ужасно беше презапасяването с какво ли не през март/април. И от истерията, че свършват, хората още по -настървено купуваха каквото им падне.

# 547
Аз нямам проблем да си покажа генетичното изследване и лабораторните изследвания при Паскалева барабар с нейния коментар върху тях (даже си ги нося в чантата вече, ама фракси пак няма...) Проблемът ми е, че нямам рецепта, защото досега такава никъде не ми е изисквана. Сега зорлем трябва да ходя до болницата да вися в тесния коридор пред кабинета на Паскалева да искам да ми напише такава ли и да рискувам да се заразя от някой потенциално болен /контактен ?.... Все едно вярно за удоволствие си ги купуваме тези инжекции, като бонбонки. Изобщо не ми го побира акъла, ако има такива хора, които превантивно биха си приложили хепаринови инжекции, щото прочели някъде в нета, че помагало при Ковид или още по-лошо при превенция от Ковид...

# 548
Сирена, помоли си АГто да ти напише рецептата като си на преглед, нищо не й коства.

Аз тъкмо днес си взех и за клексан рецептата и за зибор ми написа (не че го има, пък и малко ме е страх след алергията с фраксито да ползвам друго, освен клексана). Много беше притеснена, че няма наличности, каза ми бий през ден, ама за сега ще си продължа нормално всекидневно, докато имам инжекции поне.
А изследване няма как да им покажа на фармацевти, ако ще и заповед на министър да има, не че ми е проблем да си нося в чантата, а защото нямат нужната квалификация да четат изследвания. Да си дава оставката тоя шибан идиот. Можем да го осъдим за подобна тъпотия, ако излезе официално като инфо. Рецепти се издават от лекари, на база изследвания. Фармацевтът не е лекар. Айде сега и всички с кардио проблеми и хора след операции да носим изследвания и епикризи, що за идиотщина. Да си правим подписка. Не че нещо ще се промени по нашия казус.

# 549
Тия са ненормални, а хематолог да водим ли с нас? Момичета, положението е страховито. Според мен лъжат здраво, че няма проблем с наличностите. Обиколих над 20 аптеки в София и с триста зора изпросих една кутия Клексан. Навсякъде вдигат рамене и обясняват, че и по складовете няма. В пълен ужас съм, за мен този път сега започва (5.г.с) след осем години борба... Ясно е, че ще се търси и вариант с внос от чужбина, но това е пълно безобразие...

# 550
Да, вариантът ми е да пробвам при лекаря от ЖК. Дано да се съгласи, че в началото на женската консултация като го питах да продължавам ли с фраксипарина, предписани ми от Стаменов, той ме насочи към хематолог Simple Smile

# 551
Министър Ангелов: Хепарин за бременни ще има още утре в аптеките. Самолечението е опасно, не се презапасявайте с лекарства

https://coronavirus.bg/bg/news/814

# 552
ееее Момичета все сте недволни , казват да носим рецепта и изследване ! Че нали всички го имат това изследване , какво ви коства да си го носите . Ми по добре да ги носите ако може спокойно да купувате от колкото да се чудите дали ще има лекарство и да търсим по фейсбук . Що пък все нещо сме недоволни каквото и да направят ! Мисля че ако това което казват стане е по добре от това което е в момента а ?

# 553
  • София
https://www.bda.bg/bg/ - по тези списъци дали става въпрос за фраксипарин, или за клексан, чудя се..

Това с документа наистина е смешно.. Но дано поне наистина върнат хепарина по аптеките. Защото този стрес, който ни причиниха, е брутален.

# 554
Ама то изследването сигурно трябва да е с печат на лаборатория... а пък и сигурно трябва да докажеш бременност или? 

А сайта  на ИАЛ вече не се отваря... вече...

Общи условия

Активация на акаунт