Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 058
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
Да така е  ,използва се при лечение на Ковид, може дълго време да го няма  в аптеките и то не само нашите .

# 526
Ама то Ковид върлува от март. Чак сега се усети недостиг.... Просто този проблем го има всяка година, всеки месец.
Аз си намирам от провинцията. Поръчвам в аптеката и на сл.ден доставчика го докарва.

# 527
В момента министърът е в студиото на Нова ТВ и обяснява, че недостиг на НМХ на национално ниво няма, т.е. има го по складовете и всичко е въпрос на логистика да стига навреме до аптечната мрежа. А доставките до болниците нямат нищо общо с тези до аптеките. Същото е с кортикостероидите и антибиотиците. Просто хората се презапасяват без да имат нужда точно сега от дадения медикамент.

# 528
Дано  да е така  , че  да  си   отдъхнем  ,поне  това  да не  мислим .

# 529
Грам не му вярвам на този министър, който преди месеци говореше назидателно за чувалите...Rage
Имам познати аптекари, които казват, че няма наличности по складовете. Наистина се надявам да е временен недостиг...

# 530
Нещо почвам да се обезнадеждавам от коментарите на аптекарите след обиколката на всички аптеки днес. Имате ли някакви алтернативни варианти в случай, че в близко бъдеще не доставят наличности по складовете? От чужбина може ли да се поръча и необходима ли е рецепта? Имат ли някакъв заместител фраксипарина и клексана?

Здравейте, прочетох в групата за д-р Сигридов за едно момиче, което вчера е била на преглед при доц. Русев и го е питала какво да прави, като не може да си намери клексан/фракси и каква алтернатива има. Той препоръчал 2*1 Омега 3 от 1000мг да се пие, явно и тя разрежда кръвта и това било някакъв временен вариант. Много странно ми стана това, но дано да е така...Поне Омегата засега не са я изкупили по аптеките Simple Smile

# 531
Нещо почвам да се обезнадеждавам от коментарите на аптекарите след обиколката на всички аптеки днес. Имате ли някакви алтернативни варианти в случай, че в близко бъдеще не доставят наличности по складовете? От чужбина може ли да се поръча и необходима ли е рецепта? Имат ли някакъв заместител фраксипарина и клексана?

Здравейте, прочетох в групата за д-р Сигридов за едно момиче, което вчера е била на преглед при доц. Русев и го е питала какво да прави, като не може да си намери клексан/фракси и каква алтернатива има. Той препоръчал 2*1 Омега 3 от 1000мг да се пие, явно и тя разрежда кръвта и това било някакъв временен вариант. Много странно ми стана това, но дано да е така...Поне Омегата засега не са я изкупили по аптеките Simple Smile
За омега трябва да се гледа колко са пречистени, може да има в тях тежки метали и по- голяма доза не мисля, че е ок.

# 532
Някой знае ли как се наричат тези инжекции в Турция и Румъния .

# 533
Здравейте, намерили са ми няколко изостанали инжекции Фраксипарин 0.6, с които ще закърпя временно положението. Моята доза е 0.4. Как да бия по-голямата доза - има ли дозатор и просто на око не трябва да вкарвам цялото количество?

# 534
Някой знае ли как се наричат тези инжекции в Турция и Румъния .

В Турция има Клексан и Оксапар като аналогичен вариант. Аз съм купувала инжекции Клексан от там след ин витро процедура.

# 535
В България - 1бр. клексан 0.4 - 7.30лв; 1бр. клексан 0.6 - 7.50лв
В Гърция 1бр. клексан 0.4 - 4.5 евро; 1 бр.клексан 0.6 - 3.90 евро
В Турция вече се продава под името OKSAPAR : 1бр.OKSAPAR 0.4 - 5.30 лв, 10 броя в кутия; 1бр. OKSAPAR 0.6 - 7.50лв, 2 броя в кутия.

На този сайт проверявам какви са разфасофките и цените в Турция.
https://www.ilacabak.com

# 536
ДАДЕНИ!

Имам 1 кутия Фраксипарин 0.6. Ако на някой са му нужни, да ми пише на Лс. От Пловдив съм.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 09:23 от АурораБореалис

# 537
Здравейте, взимането на кръв при д-р Паскалева на гладно ли трябва да бъде? На фраксипарин съм.

# 538
  • София
Не, не е нужно на гладно.

# 539
Коментар от новинарски сайт след среща на министъра на здравеопазването и представители на БФС и дистрибутори от днес ..."Бременните трябва да отидат в аптеката с рецепта и с документ, удостоверяващ генетичното изследване, направено в лаборатория, доказващи нуждата от нискомолекулярен хепарин, допълни още министър Ангелов. По думите му до края на деня, на интернет страницата на ИАЛ ще има списък с аптеките, в които ще се разпространяват нискомолекулярните хепарини."

Общи условия

Активация на акаунт