Първи сблъсък със снахата.

• 20 362
  • 128
  •   1
Отговори
# 45
  • София/Севлиево
А защо да се мрази по принцип? Моята ми е бивша и сме си приятелки и до днес. Не съм се женила за нея и не съм се развеждала с нея. На бившия не му е много ОК, ама на нас не ни пука.

Тя се разбира много добре с мъжа ми и като ни е на гости ни глези непрекъснато с торти и ядене.
Майка ми и баба ми(нейната бивша свекърва) бяха по същия начин.Големи приятелки,ходеха си на гости,дори мама винаги и казваше "майко",нищо че отдавна бе разведена с баща ми.Вторият ми татко също много я уважаваше и понякога ходеше да и помага на село.Да почиват в мир и тримата,но бяха уникални хора...

# 46
Само се надявах да не ме пита нещо от сорта: Ти какво харесваш/ обичаш в момчето ми? Значи, никой път немога да отговоря на такива питания. То седя, то се чудя, гледам втренчено тавана Grin Не ме е питала. Също, винаги ми е неловко, ако съм на гости и домакините да се “ въртят на пета” около гостите, напрягам се, неловко ми е, че създавам такъв труд на някой. При нас вечерите минаваха много лежерно, което внесе спокойствие, отпуснали сме се и си говорим.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 01:17 от Не се сърди, човече

# 47
Моята история е доста смешна,макар че на мен ми беше много притеснено тогава .С мъжа ми бяхме гаджета на една седмица никога не сме говорили за запознанства.Една вечер излизаме заедно, и аз се прибирам и се опитвам да отключа,но моята мила майка оставила ключа на вратата и аз не мога да си вляза,и я знам колко е плашлива и не съм тропала,и звъня на мъжа да се върне ще спя у тях,мислех ще ставам в 6 за работа и ще изляза от тях и никой няма да разбере.на сутринта той отишъл в банята ,а майка му идва в стаята и мисли че него побутва да събуди...и вижда мен.

# 48
Моята първа среща със свекървата мим  е като всички останали срещи - Ние винаги сме с приятеля ми и тя си говори с него, а на мен отделя внимание точно колкото на пердето хахаха.
В началото се засягах, защото не съм и очаквала такава скочубра, но вече даже се радвам, че не ми говори, защото откровено казано изпитвам неприязъм към цялостното и поведение. Simple Smile

# 49
  • София
Много интересно- какво очакваш да намери като тема, за да говори само с теб, когато сте заедно със сина й?
Чуваш те за какво си говорят- техни си неща, явно, които не включват теб.
Защо ти не намериш тема, в която да я въвлечеш или просто да не присъстваш задължително на разговорите им в ролята на статуя?

# 50
Аз опитах да намеря тема, опитах се и да се включа в разговорите.. Получавах едносрични отговори и евентуална заинтересовант с продължителност 3 минути. Просто нежеланието и да ме приеме смърдеше като кофти парфюм и в един момент просто се отказах Simple Smile

# 51
  • София
Аз опитах да намеря тема, опитах се и да се включа в разговорите.. Получавах едносрични отговори и евентуална заинтересовант с продължителност 3 минути. Просто нежеланието и да ме приеме смърдеше като кофти парфюм и в един момент просто се отказах Simple Smile
Моята свекърва демонстрираше желание да ме приеме, но нямаше за какво да си говорим- още от началото на запознанството.
Присъствах 1-2 пъти и не беше за мен- те си говореха от вида "Срещнах Гого- големия, а малкия бил заминал за.........пък сестра му се омъжила....." Или, помниш ли с брат ти като......" Плюс "леля едикоя си, така направила".
Ами, нямаше начин да седя като нощна лампа и да им светя.
Мъжът ми си контактуваше с нея, а аз обикалях из града и магазините, или се срещах с приятни ми хора.
Тя живееше в друг град и минавахме да я видим. Ако беше в същия, въобще нямаше да ходя с него.

# 52
Ех, еднакви никове 🙂
Моята екс свекърва заспа на първата ни среща след като чу че съм от село, а сега нямам.

# 53
Чувството за хумор винаги е подходящо в такива срещи, сваля напрежението.
Честно казано не помня моята първа среща със свекърва, но сегашните, които са и безкрайно редки са формални, с общи разговори само на общи теми като времето,  политика и нещо значимо в световен мащаб. Това е подтискащо. Но ние не се обичаме като хора и не се приемаме като семейство, за жалост.
Освен чувството за хумор, все пак трябва да има и някакъв личен подход- не интервю, но някакъв интерес към отсрещната страна, някакви въпроси за него, как се чувства, какво работи, хобита и т.н. Само за времето можем и с непознат спътник във влака да си говорим, който никога повече няма да видим Simple Smile 🤷♂

# 54
Моята свекърва демонстрираше желание да ме приеме, но нямаше за какво да си говорим- още от началото на запознанството.
Присъствах 1-2 пъти и не беше за мен- те си говореха от вида "Срещнах Гого- големия, а малкия бил заминал за.........пък сестра му се омъжила....." Или, помниш ли с брат ти като......" Плюс "леля едикоя си, така направила".
Ами, нямаше начин да седя като нощна лампа и да им светя.
Мъжът ми си контактуваше с нея, а аз обикалях из града и магазините, или се срещах с приятни ми хора.
Тя живееше в друг град и минавахме да я видим. Ако беше в същия, въобще нямаше да ходя с него.

Хаха, на моите свекъри са им същите темите на разговор, но мъжът ми ги прекъсва, че и той не ги знае повечето, за които се говори. 😀

# 55
Веднъж и АбсурТ да сподели нещо Stuck Out Tongue Winking Eye
На тез, темите са им оня на оная, колко е зле и обратното.... Пълни сладури... И на края се завършва с "ееей добре, че не сме като оная, дет плюва всички останали...." Joy

# 56
Моите обичат и да си сравняват градината, и на коя кое е по- бързо пораснало и тн. 😀

# 57
  • На изток от Ада
Ние се запознахме на закусвалня, но свекървата имаше информация за мен, от братовчедка на вуйна ми Grinning И беше измислила нещо много глупаво и долно, за да се откаже сина й от мен, а той ми го каза. Ами на бързо се видяхме нямахме време. Не беше нищо интересно. Аз се притеснявах, тя постоя и си тръгна.

# 58
  • София
За отношенията със свекърва ми мога да напиша сага с елементи на драма в 8 части. Да речем, че след 20 години познанство тя се е кротнала леко, докато аз съм се отракала доста и всичко е на 6.

За първата ни среща... Стана инцидентно.  С мъжа ми сме от един град, но вече се бяхме установили в София. По време на отпуската се бяхме прибрали в прованса и един ден той ми звъни да ме информира, че ще му ходя на гости да се запозная с родителите му. Първото ми впечатление беше добро. Масата беше отрупана с ядене. Приказвахме си, майтапехме се. На изпроводяк майка му ми беше напълнила една купа с пилешка супа, понеже бях малко настинала. Абе идилия.

В момента сме в селото им на гости. Вчера дойде зълвата и се хвърли като бясна да плеви и копае. Да не остана по-назад рекох и аз малко да плевя, ей така от кумова срама. През това време си викам - дано свекървата не се сети за моята изцепка отпреди доста години. В същия момент точно тя ми подвиква - Тони, спомняш ли си как като млада булка оплеви марулите барабар със самите марули? Joy Викам й - надявах се, че няма да повдигнеш темата. Grin Абе посмяхме се доста.

На мнение съм, че всеки трябва да си знае дома и семейството, и да не се меси в чуждите взаимоотношения. Така животът е по-лек. Нито ние сме им длъжни за нещо, нито те на нас. Амин! Sunglasses

# 59
Тонка, преди да прочета до края бях сигурна, че си оскубала не каквото трябва Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт