Отговори
# 615
Lili911, аз също съм дребна 162см, 52кг съм в 34г.с. Имам едно изключително леко нормално раждане, въпреки че всеки като ме погледнеше казваше на пръв поглед, че не е сигурно за нормалното. Бебчето се роди 3200гр, тоест не беше мъничко, а съвсем в норма. Щом АГ е казал, че може да се пробваш бъди уверена и пробвай. Важен е размера на вътрешния таз и главичката на бебето. Въпреки, че главичката се издължава и променя по време на раждането за да мине по-лесно, така че и голяма главичка не винаги е предпоставка за секцио.
И аз за първи път чувам в болница да искат пелени. Може би наистина имат предвид памперси.

Аз вчера бях на преглед. За 34та седмица и един ден малката е 2100, дребничко бебе ще е, но е пораснала. Говорих и с лекарката за раждането, понеже вече се е обърнала главично. Бих искала естествено, но съм доста дребна. Тя каза, че може да се пробвам естествено, а ако не върви - секцио. Ама отгововът никак не ми хареса, понеже не искам да минавам и през двете евентуално. Разбрахме се да изчакаме още някоя седмица и пак ще го мислим.
Взех да се притеснявам вече за това раждане, а е неизбежно да се мине през това. Започвам да стягам багажа  активно, поне да ми е спокойно, че всичко необходимо ще е готово за там. Grinning

Ее наистина ме успокои! Знам, че има случаи, в които уж видимо малки майки, раждат много лесно, но друго си е да ти разкаже човек, който все пак го е минал. А аз съм по-ниска и от теб между другото, но пък бебето е по-малко и не вярвам за мине лесно 3те килограма. Иначе много бих искала да се пробвам да родя естествено, плаша се повече от секциото. Мерси, че сподели! Simple Smile

# 616
Ще се справим , момичета! По един или друг начин, бебето трябва да излезе.
Майка ми как ме успокоява "Корема ти както е високо , секцио." От вчера новото "Сега щом е над 3кг, ти ще преносиш, ще стане 4кг и ще имаш разкъсвания. С първото не вика ама сега ще викаш" 😄 Лоша жена, дори не разбрах шегува ли се. Обещах й, че след като родя ще й се обадя, с първото ме чака два дена пред болницата.

# 617
Цитат на: Nikolaeva12
Памперсите са на отделно място в списъка..написано е 2 бр. пелени, които остават за болницата.
[/quote

Аз също ги имам на списъка си за завод Медика - Плевен . Това са бархетна и тензухена пелена по 2 в пакет ,около 7лв струват . Не знам защо искат 2 ,но аз купих 2 пакета . Ако идеш със списъка си в магазина обикновено помагат Simple Smile

# 618
Авис Медика ,извинявам се за грешката Simple Smile

# 619
Оф не мога да ги разбера тези доктори. Защо плашат бъдещите мами, че не могат да родят ( говоря за естественото раждане) щом са по-дребнички. Аз също съм 155-156 см пък две деца родих. Баткото се роди 3560 гр. 51 см. Пъпната връв беше увита 2 пъти около вратлето и какво от това живо и здраво си е детето. Направиха ми епизотомия и с един напън на магарето изкочи като коркова тапа. А за малкото вече писах. С него имам 2 шева. Можеше и без тях. Така че не им се връзвайте много много. Винаги могат да направят секцио. Но все пак си е операция. Не забравяйте и тази малка подробност. Ако искате 2 или 3 дете задължително трябва да изчакате 2 години след секцио за да започнете опити за бебе.

# 620
Не е задължително да се чака 2 г, но е препоръчително. В условията у нас, много майки пренебрегват тази препоръка, заради точките при породени деца за детска и ясла ...
Тазът, а не ръстът е решаващ. Не бих настоявала на един или друг вид раждане, ако аргументите са резонни. Но трябва да ги има, не им давайте да ви режат без нищо да обяснят. При мен причината е тахикардия и кръвно, 1:10 риск от прееклампсия. Това са неща, които и след раждането трябва да проследя.

# 621
Ами аз също исках естествено, но вътрешният таз ми е доста тесен, а главата му е по-голяма и по мерките докторът каза, че има много голяма вероятност да не мине. Особено ако държи до термин, а ако и пренося съвсем няма да има шанс. Докторът каза, че проблемът не е в килограмите на бебето, а точно в това, че главичката му не е съвместима с таза ми. Голяма е вероятността да се наложи да ме режат така или иначе и да мина 2 раждания, в крайна сметка ще е секцио. Операция си е, но като знам, че има много голям шанс да се получат усложнения..

# 622
Mint, това е аргументирано мнение и бих се съобразила и аз.

# 623
Момичета, да ви питам според вас нормално ли е горе долу на два три часа имам днес контракции от стягащите с лека болка, траещи около 1 Мин, попринцип имах по една/две на ден или изобщо, но днес не знам какво ми става 😀 а е твърде рано все още

# 624
Joonу, ние живеем в село близо до София. Не знам как вървят цените, но сме с 2 килима и 2 пътеки, защото не слагаме във всички стаи. С водоструйката ще ги изперат на двора и така..

По темата за раждането и аз мисля, че е редно да се съобразяваме с лекарите, а не като магаре на мост да напъваме за едното или другото раждане.. При мен още не е ясно какво ще е. Шубе ме е, но повече ми е притеснено от секциото и то защото имам тромбофилия.

lili911, и нашият не е едро бебе. В 32г.с. беше 1.800кг. АГ ме пита колко сме се родили ние с моя мъж. Ами 3.400 сме се пръкнали и двамата, като той е преносен със седмица, а аз два дни преди термин. То и сега не сме едри и високи. Мисълта ми е да не се притесняваш, бебетата не са по калъп.

Силви, кога те викат пак на преглед? Щом лекарят не е казал нищо за сърчицето, значи няма защо да се притесняваш.

Алвинда, леле, 52 кг 😀 Мечта

# 625
Joonу, ние живеем в село близо до София. Не знам как вървят цените, но сме с 2 килима и 2 пътеки, защото не слагаме във всички стаи. С водоструйката ще ги изперат на двора и така..

По темата за раждането и аз мисля, че е редно да се съобразяваме с лекарите, а не като магаре на мост да напъваме за едното или другото раждане.. При мен още не е ясно какво ще е. Шубе ме е, но повече ми е притеснено от секциото и то защото имам тромбофилия.

lili911, и нашият не е едро бебе. В 32г.с. беше 1.800кг. АГ ме пита колко сме се родили ние с моя мъж. Ами 3.400 сме се пръкнали и двамата, като той е преносен със седмица, а аз два дни преди термин. То и сега не сме едри и високи. Мисълта ми е да не се притесняваш, бебетата не са по калъп.

Силви, кога те викат пак на преглед? Щом лекарят не е казал нищо за сърчицето, значи няма защо да се притесняваш.

Алвинда, леле, 52 кг 😀 Мечта

О  да, аз не съм се притеснила, че е дребна малката, понеже и аз съм била така, родена съм 2.800. Още не съм влязла в 9ти месец, така че все ще порасне още. Simple Smile
Ще слушам лекарката какво ще препоръча. Каза да изчакаме още, пък да видим. Simple Smile

Ох, прекрасно, че живеете близо до София, а не в самия град, благородно завиждам. Ние сега оглеждахме нещо в близост, че търсим повече спокойствие, но може би ще го оставим за след време този вариант, като порасне детето. Не сме свикнали и не се знае дали ще се справяме с ежедневно пътуване до София. Simple Smile

# 626
Здравейте момичета,
и аз ще бъда в държавна болница и имам списък какво да се носи за майката и за бебето. При нас изискванията относно бебето не са много - Пакет памперси, мокри кърпи, залъгалка(биберон), пелена- бархетена или тензухена, ръкавички и комплект за изписване.

Аз имам следния въпрос вярно ли е, че когато се купят каучукови биберони се изваряват в тенджера всеки път. Аз взех само две биберони от 0-2 м. с каучук на Нук, и това го пише на кутийката но пише при първа употреба. Дали всеки път се изваряват с вода и каква е разликата със стерилизатора?

k_123, много точно казано! Само не разбирам защо на някой приятелки примерно пъпната връв е била увита около ръчичката и докторите казали че не се вижда... А според мен се вижда на апаратурата, защото и на мен са ми показвали при рутинен преглед къде е пъпната връв Flushed

Оф не мога да ги разбера тези доктори. Защо плашат бъдещите мами, че не могат да родят ( говоря за естественото раждане) щом са по-дребнички. Аз също съм 155-156 см пък две деца родих. Баткото се роди 3560 гр. 51 см. Пъпната връв беше увита 2 пъти около вратлето и какво от това живо и здраво си е детето. Направиха ми епизотомия и с един напън на магарето изкочи като коркова тапа. А за малкото вече писах. С него имам 2 шева. Можеше и без тях. Така че не им се връзвайте много много. Винаги могат да направят секцио. Но все пак си е операция. Не забравяйте и тази малка подробност. Ако искате 2 или 3 дете задължително трябва да изчакате 2 години след секцио за да започнете опити за бебе.

# 627
  • Terra incognita
Няма никакво значение дали бибероните ще св изваряват, или ще се стерилизират в стврилизатор. Даже е по- добре вторият вариант, защото при изваряването бибероните и шишетата побеляват и се развалят.

# 628
Здравейте момичета, аз съм от априлските майки. Подарявам дрешки за момиченце от 0 до 4 месеца! На мен също ми бяха подарени. Ако искате пишете ми на лично. Пожелавам ви леко раждане и здрави бебчета!
Подарени

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 21:01 от Deskata8

# 629
Помагайте, появи ми се хемороид, слагам лед и намаля болката, сега пък тече кръв от него явно се е пукнал ли не знам, има ли други като мен, какво помага да се прибере това чудо? 😪

Общи условия

Активация на акаунт