Отговори
# 645
На мен не е давал направление. На преглед съм вече 2 дена преди термин. Явно пак ще се мотая в спешното заради документи. 🙄 Първият път бях голям цирк, води текът , никой не ме отразява в спешното. Добре, че беше вечер и нямаше много хора. Оставих майка ми там и отидох направо в отделението.

# 646
Здравейте момичета, аз съм вече в 37гс бебе 2900гр по апарат ама ми тежи като 4кг
ходих уж на ФМ при др аг но каза че бебка е толкова ниско че може да тръъгне нормално. Не мога да разбера защо всички Агта ме питат как ще раждам, противно на логиката че всички искат щом 1вото е секцио и 2рото да бъде.
Много ме е страх да не тръгне нормално... мм се прибира след 2 дни поне багажа ще ми оправи. Аз не мога да се наведа и да искам... имам чувството че е слязла оооще надолу само лежа... от страх дори утре  няма да отида на преглед сама, той като си дойди да кара, аз трудно влизам в колата и едва се оглеждам Simple Smile

# 647
Влизам всеки ден да проверявам как вървят нещата тук. People Baby и имаме ли бебче

Преди няколко поста писах, че не знам какво точно е контракция. Е, още на следващия ден разбрах. Случват ми се по няколко пъти на ден.

Бебчето днес АГ го измери 2270 гр. Дано да расте, че мъничък ми се струва. От преди бременността до момента съм качила 11 кг. Каза, че плацентата е 2 степен на зрялост и че било за седмиците си. На вас казват ли ви каква степен на зрялост е?

# 648
Да, миналата седмица бях на преглед и ми каза че е от 2 към 3 степен. Имало и няколко калцификата, това му бяха думите.

# 649
И аз да се включа като дребна мама, под 160 ръст и килограмите не са ми много, първо нормално родено дете 3300/51, с епизиотомия. Така, че както са казали другите момичета, размерите нямат значение, важно е вътрешния таз колко е голям и дали може да мине главичката на бебето.

И аз се чудех за тези пелени, които определено са си пелени, не памперси, защото и аз ги имам в списъка. Имам налични вкъщи, но може да видя да взема един пакет нови.

Днес си взех обменната карта и направлението за хоспитализация, защото официално вече съм в 9ти месец. На следващ преглед ще ми взимат влагалищен секрет, друго не казаха, за кръв и урина Thinking

Да се  оплача, че от седмица насам имам страхотен запек, който ме измъчва и притеснява, защото аз никога не съм имала проблеми с ходенето, а сега е ад. Много внимавам, защото ме е страх да не тръгне бебето вместо нещо друго...Weary Купих си сиропчето Дулкософт, което рекламират, че става за бременни и кърмещи при запек, нооо, нищо засега. Ям плодове, пия много вода, хапвам сушени сливи по препоръка, утре мисля да си купя овесени трици, които продавали в аптеките и да си ги правя с кисело мляко. Та, от цялата тази работа, и моите хемороиди се обостриха. Имам Проктогливенол, който купих за болницата и мисля да го почна. Не знам какво ще е като тръгна да раждам:worried: Желязото, което пия не е в големи дози, но днес акушерката ми каза, че е възможно бебето да притиска ректума и това също да води до затруднения с ходенето, което ме изуми. То ме притиска къде ли не вече, дори понякога когато уринирам ме боли, плюс болките във влагалището и сгъвките, но да ми е живо и здраво само, ще търпя:blue_heart:

# 650
  • Варна
На мен на последния преглед ми казаха степен на плацента 1 към 2, по-скоро 2 и , че е нормално в 35 седмица бях.

Според мен и според наблюдаващият ме кг, които измерва ехографа са най-неточната мярка, така че не им се връзвайте толкова Simple Smile
Аз още не съм си взела направлението за хоспитализация, но се надявам другата седмица да го взема, че след това наблюдаващия ме АГ излиза в отпуск и май няма да го дочакам да се върне 😄

# 651
Момичета, аз вече съм в 38 г.с. и АГ има съмнения, че водите намаляват. С планирано секцио ще съм, но сега ще зачестят прегледите, за да следим дали да не изтеглим датата напред. Някой с подобни оплаквания има ли?
Също исках да питам колко често усещате бебоците? При мен активността е основно вечер, а според АГ трябва на ден по десетина пъти да я усещам, което при мен не се случва точно.

# 652
Относно запека аз си купих днес по препоръка на сестра ми чай - Blevit L, няма описание на БГ, но мисля че все пак ми става ясно каква доза да разтворя.

Иначе не съм сигурна че има значение колко е активно детето... моята АГ ми каза че просто трябва да го усещам всеки ден, а вече ако искам да броя- да броя движенията Rolling Eyes

# 653
Аз не съм ходила на преглед от 3 седмици, мисля другата седмица да ида и да обсъдим вече и раждането. На тонове ме викат също от другата седмица. Бебка е доста активна, редовно се протяга. Контракции с нея и ма по малко отколкото с батко й, почнаха в 30та седмица. Нямам неразположения освен киселини и разширени вени, но толкова нерви преживях покрай други глупости, че мн се плаша дали е добре горкото дете

# 654
Плацентата ми каза 1 към2 мисля в петък като бях на преглед. В краката й първо не видя мн води, но от другата страна като мина с ехографа си отдъхна вика ааа има достатъчно води, кръвопотоците й били супер...

Чета ви и не мога да си прдставя какви ще са тези пелени които ви искат, да не би да е онова дето е за еднокр употреба като подлуган се слага да не пропуска?

Вече съм в 37гс усещам бебето като пришълеца прави ми вътрешностите на омлет, мисля че прави кълбета като се активира, ако не се движи -то ще  хълца... всичко е ок не искам да стана от дивана не ми се ходи на преглед, но имам час за сряда а на вън е 34гр... пълна романтика Sad

# 655
Момичета, ще взимате ли превантивно някакви лекарства или витамини за бебчето или не? На мен не ми се иска да предизвиквам съдбата и мисля да взема само аспиратор и физ. разтвор да имам под ръка.

# 656
  • Terra incognita
Смятам да се запася само с парацетамол под формата на капки за бебета за всеки случай. А педиатърката със сигурност ще ни изпише вит Д.

# 657
Здравейте, въпрос към мамчетата от Пловдив, дали сте се ориентирали към педиатър вече, тъй като чета мнения, но нещо не мога да реша.. 😀

# 658
Аз бях последно на преглед преди 2 седмици. За плацентата АГ каза, че е добре - каквото и да означава това, а за водите каза, че са достатъчно ( преди ми казваше, че са на горната граница заради ГД). На прегледа бях между 34 и 35 г.с и беба беше 2400 гр. (което е 200-300 гр. повече). Пак каза, че ще е голямо бебе. Разбрахме се след 36 г.с да ходя всяка седмица на тонове. И понеже сега съм м/у 36 и 37 г.с., от тази седмица започваме да  ходя всяка седмица. Като отида ще питам вече и за раждането как вижда АГ нещата, че то не остана много.
Иначе последните дни бебка е доста активна- само да легна или седна и се почва. Понякога са ритници, а понякога едни обръщения и корема ми става на вълни. Много е забавно. Аз я харесвам активна и не се оплаквам. Само се надявам с тези въртежи да си е махнала пъпната връв от вратлето.
Иначе аз май приключих с прането и гладенето. Мисля, че си избрах и дрешки за бебка за изписването. Мисля тези дни и багажа да стегна.
Да се оплача, че ние в последния момент започнахме едни леки ремонти. И постоянно трябва да се чисти, а аз не смогвам вече. Нямам и много желание... изморено ми е...
Да попитам за изписването - вие мислите ли да почерпите в болницата, ако да то с какво и кога? И също така какви задължения (задачки ще оставите) на мъжете за посрещането? Все си мисля, че не съм помислила за всичко.

# 659
Аз не мисля да оставям почерпка в болницата. То и сега е толкова ограничено влизането и излизането, че изобщо не знам какво и на кой да оставя.
На мъжа ми задачата ще му е само да постеле чаршафите на кошарата (не ги слагам от сега, за да не се пращат.

Общи условия

Активация на акаунт