Сърчицата мънички туптят, а АПРИЛските коремчета растат !

• 17 714
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Уфф, нищо не разбирам... Значи сега трябва да отида при личния лекар, който ще ми даде направление за гинеколог, който ще ми дава болнични ? Thinking Ама аз няма да ходя при гинеколога си, а ще се записвам на ЖК и от там  ли да искам болничен ? newsm78

# 166
  • София
Страчи, първо къде ще се записваш на ЖК и тя не е ли платен абонамент?
И второ да споделя опит - аз си взех направление от личната за т.нар. програма "Майчино здравеопазване" и си се записах при моята си гинеколожка за проследяване на бременността. Тя си ми пуска изследванията, замерва ме каквото трябва, пита дали искам УЗИ всеки път, за болнични ме е питала, но аз не мисля че имах нужда - ставаше ми лошо само привечер. До сега съм платила само изследванията за токсоплазмоза и снимки от УЗИ-то като ми дава. За напред УЗИ-то ще ми е платено, защото си изразходвах лимита, но това според мен е ок.

# 167
  • София
моми4ета аз мисля,че всеки гинеколог,който работи със здравната каса може да даде болничен-аз в момента съм в болнични и до края ще бъда така-болничните,които се полагат са 180дни за цялата бременност!

# 168
  • София
момичета,включете ме и мен в списъка за мами за април-аз сам гергана,на 25г,първа бременност,термин-23.04!благодаря ви предварително:)

# 169
Здравейте,
честито на новите мами
лека бременност ви желая
Кати и аз съм като теб, гади ми се по цял ден а не повръщам,
тъкмо се похвалих миналата седмица че нищо ми няма и то почна да ми става лошо Sad
А относно Ж.К. аз съм осигурена от работата ми в Закрила, някой има ли мнение за там,
защото там нищо не плащам.

# 170
  • Пловдив
Здравейте и от мен, момичета! Аз влизам във форума предимно вечер, защото на работота сме много хора и ще ме "разкрият", ако някой види, че съм в bg - mamma.
Benitta, честита годишнина!   bouquet Много красива булка си! Трябва да си заформим някоя среща ние, мамите от Пловдив и да си бременеем заедно. Grinning По повод на коремите - все едно съм снимала моя - и "преди" и "сега".
Иначе в сравнение с много повръщащите съм добре - досега съм повръщала само 3 пъти, но постоянно ми се гади и имам повечето от споменатите симптоми - всичко надушвам, изобщо не ми се яде сладко и т.н

# 171
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Страчи от Шейново също могат да ти дават болничен, независимо че консултацията е платена.
Аз миналия път исках 15 дни към края, защото сама си плащах осигуровките и нямах парички.

# 172
Няма значение, къде ще си следите бременността.дали при гинеколог, с направление от личната или в Шейново-едно и също е и се нарича Женска консултация.Разликата е в парите.Болничен и обменна карта дава този, при който се следите без проблем.

# 173
  • София
Май ми стана ясно! Значи няма значение къде ходиш да те следят, всеки може да ти дава болнични... нали? Излиза, че и частнопрактикуващ лекар, без договор със здравната каса може да го направи. Или не съм разбрала пенелопа и Дейзи добре.
Защото аз си мислех с направлението от личната да ходя при някой с договор, а иначе отделно да си се запиша в Шейново. Сега излиза, че няма нужда и от двете, защото включват едно и също. Какво да правя?
Знам, че е излишно, но може пък и да е за добро да те следят повече хора Simple Smile

Знаете ли какви идеи имам /поради липса на повръщане явно ми остава време за мислене на щуротии Laughing/. Дали и кога би могло да се чуе сърчице с обикновен стетоскоп за кръвно налягане? Знам, че е малко наивно, но бих се чувствала много по-добре, ако мога от време на време да чувам, че всичко е наред. А всъщност едва си чувам собственото сърце, ама нищо Crazy

Страчи, благодаря за съвета, ще им звъня настоятелно, докато не ме запишат предварително Simple Smile

# 174
Аз съм доволна от консултацията в Шейново. Не се налага да ги подсещаш за направления за изследвания и прегледи. Хубавото е, че ако не дай си боже се наложи могат да направят консултация с повече лекари на момента. Избрах този вариант и защото в нашата поликлиника се налага да се плаща за всеки преглед на УЗВ. Ако сметнеш всичко може да излезне и повече от 280 лв. В Шейново платих допълнително само за амниоцентезата, която не се поема от здравната каса, но сега ще я пропусна. Ще ходя допълнително само на фетална морфология може би в Тина Киркова или където ме насочат от консултацията. За болнични също няма проблем, но такъв мога да взема и от личния лекар.

# 175
  • София
Благодаря, Дейзи. А имаш ли някакви конкретни имена на лекари, към които се насочи или просто отиваш и на когото попаднеш? Или се сменят?

Момичета, чак сега забелязах, че има и МАЙ-ки! Вече не сме 'бебетата' в отчетните  Grinning
Много мило ми стана като прочетох. Върнах се в оня първи момент, в който видх втората черта и ми се подкосиха коленете.

# 176
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Искам да  питам  тези от вас ,които ще ходите на платена консултация към някоя от болниците , независимо дали Тина Киркова или Шейново казаха ли ва че за да могат да ви дават болнични трябва при регистрацията в Ж К да сте отишли с направление от личният ви лекар? Преди малко говорих с ЖК на Т.Киркова и ми го казаха това и много ме учуди . Хем аз ще си платя 200лв., хем ще искат направление т.е. ще вземат пари и от здравната каса.

# 177
Лекарите се сменят в зависимост от дежурствата. По принцип са Ковачева и още една лекарка, на която не запомних името и повечето специализанти. Една от специализантките беше на раждането ми и ме ши, от което съм много доволна. По принцип лекарите са по-внимателни от акушерките, които се сменят мисля че на седмица. На едната акушерка и се роди внуче докато ходех на консултация и тя беше най-нелюбезна. Ужасиха ме с това, че по телефона ми съобщиха, че има проблем при Биохимичния скриниг  и има вероятност детето да страда от Синдрома на Даун, за което трябва да ми направят амницентеза и да нося задържително 75 лв., което ми повториха няколко пъти. Никой не ме предупреди, че ми е необходимо направление за хоспитализация и, че процедурата се прави само на 3 жени на ден само от един лекар в болницата. Върнаха ме. За резултата се чака 4 седмица, защото изследванията се правят само в Майчин дом. 2 седмици след взимането на пробата ми се обадиха пак по телефона, че тя е замърсена и трябва да дам кръв. Свързах се директно с лабораторията в Майчин дом, защото вече наближавах седмиците в които може да се прави аборт. Стигнах до шефа на лабораторията, който им каза да ми съобщат по телефона резултатате. На определената дата се обадих и разбрах дори пола на детето. Като отидох на поредната консуртация в Шейново попитах за резултатати и ми отговориха: "Сигурно няма проблем, иначе щаха да ви се обадят по телефона с резултатите"  #Crazy newsm78 Shocked. Това ми го каза същата тази акушерка. Самото взимане на пробата беше истински ужас за мен. Първо лекарката, която асистираше ни можа да ми сложи правилно инжекцията и ми нацели мускур, от което после месеци когато стоях права ми се схващаше крака. Д-р Велев се опита да ме успокои, но бебето много мърдаше и много ме болеше.
Съжалявам ако съм ви разтроила с моите писания, за което ви се извинявам

# 178
Здравейте !
Така разпитах аз пак мойта позната за ЖК в Шейново и тя ми каза, че си плащаш тези 280 лв., пускат ти изследвания и нищо не плащаш. Поне тя преди 10 месеца, когато роди нищо не и се е налагало да плаща. Сменяли се лекарите, но не са само Ковачева и друг, ами повечко и примерно тя се е падала при един. Попитах в ЖК на Шейново какво точно да направя, за да се запиша и жената ми каза, че само трябва да отида да ми установят бременността, аз и казах, че са ми я установили и тя реши направо да ми запише час. Не каза нищо за направление от личен лекар. Peace Доколкото разбрах и болничен ти дават от ЖК, където ти следят бременността.
Дейзи, съжалявам за премеждията, не си ме натъжила, хубаво е да обменяме опит, дори и за лоши неща...  Peace
Гери, аз разбрах, че имаме право на 80-90 дни болнични само по време на бременността? Някой друг знае ли нещо по въпроса?   newsm78 

# 179
Истинските лекари са само 2, другите са специализанти.
Направление за консултацията в Шейново не трябва.
При първото отиване там те разпитват половин час, а може и повече за много неща за картона.
Когато поисках 15 дни болничен от Шейново ми казаха, че могат да ми дадат първо само 10, и после ощу 10,а за повече трябва направление за хоспитализация и да ме запишат, че съм лежала 1-2 дни в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт