Сърчицата мънички туптят, а АПРИЛските коремчета растат !

• 17 713
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Дейзи, и аз така разбрах за боничните... но това е нормално. Аз например ще се разбера така с мойта шефка, понеже не всеки ден ми е зле, примерно като отсъствам 5 дена от месеца, разхвърляно да и занеса болничен за някакви 5 дена от месеца, т.е. защото никой няма да се занимава, пък и не може да ми дават по 1 ден болничен.   Peace

# 181
  • София
Здравейте отново от мен.
Не знам за вас, но при мен симпомите се засилват напоследък. Едно, че вече ми се гади целодневно, а от 4-5 дни съм като парцал. Непрекъснато гледам да се търкулна в кревата. Измарям се дори като ходя навън....  Weary
Добре, че съм 2 дни отпуска и утре е неработен- направо не знам как щях да издържа на работа. На 13-ти съм на преглед. Ще говоря с лекаря и може да кажа на работа, за да си вземам от време на време по някой ден болничен, че имам само 9 дни отпуска още и сигурно ще ми трябват покрай дипломната защита..
Днес ходих при личната- да ми сложи някакъв номер на картона и да ми даде направление.... Оказа се, че отсъства 1 седмица. Голям късмет.  newsm12
Ще пробвам в понеделник да отида пак рано преди работа, че не ми се занимава с нея.
Кой трябва да го оформя този картон? Моят е чисто нов- купен от книжарницата. До сега не съм ползвала болничен и не ми е трябвал. Казаха ми нещо с адресна регистрация и личният лекар слагал някакъв номер.....
Как се справяте с гаденето? Аз трябва да ям буквално на 2 часа, за да не ми се гади толкова много. Ама как да ям толкова на често. Пробвам се, че иначе настъпва някакъв ад. Странното е, че въпреки храненето през 2 часа, съм свалила 1-2 кила.... при положение, че съм си окръглена и лесно качвам.
Иначе някой беше питал за "Закрила". И мен ме осигуряват там от работа. Попаднах на някакъв мъж, който за сега ми се струва много внимателен и свестен. Ще видим занапред. Иначе в Закрила зависи от лекаря- има някои добри, а има такива, дето за нищо не стават. Но до сега впечатленията ми от гинеколозите са добри. Ако всичко протича нормално, мисля да си ходя при него и само, ако се налага нещо специфично, тогава другаде.
Казах на майка ми и на свекърва ми. Много се зарадваха. Свекървата чак се разплака. Показах и снимките от ехографа и и викам: "Можеш ли да познаеш какво е това?" А тя се опули и тъкмо взе да зацепва и и викам: "Това е бъдещото ти внуче"  newsm62 и тя страшно се развълнува. Надава ми някакви гащи нови за през зимата. Показа ми колко терлички за бебе вече е наплела- всякакви размери и цветове. И така.
То моето писане стана като роман, но нали не бях писала няколко дена...  Embarassed, да си наваксам.
Спирам, че пак ми става зле и ще ходя да търся нещо да ям или да се мъча да връщам....

# 182
  • гр.Варна
Здравейте милички!
Тази сутрин бягах след автобуса,за да отида да си видя рецензията в университета.После като стигнах до него се изкачвах около 5 стажа,като на всеки има доста прилично количество стъпала.По-късно като отидах до тоалетната,видях,че имам подобно на бяло течение, което е много странно.Дали може да ми е станало нещо от натоварването,защото особено след автобуса се опитах да бягам като луда, а когато влязах вътре-не ми беше останал въздух-едва дишах.
На вас случвало ли Ви се е?
Аз на 14.09. ще ходя пак на ЖК.Вече ме замериха и ми зададаха един куп въпроси.На 14-ти вече трябва да ми пуснат изследвания, а цитонамазка вече ми направиха:)
Лека вечер милички
p.s.и стискайте палци на 7-и,когато ми е защитата на магистърската теза.Ще се побъркам от притеснение:( 

# 183
Хриси, течението е нормално по време на бременност да се засили.Важното е да не е оцветено в кафеникаво или червено.Аз самата имам от около 5 г.с. такова, то даже е характерно за това състояние.
Аз днес бях на лекар-зародиш-32мм от главата до дупето.Мърдаше вече ръчички, крачетата се оформят, главичката започва да се изправя и придобива човешки облик вече.Има си неврална тръба, пикочен мехур и всичко за седмиците си. Flutter

# 184
  • Чехия
Здравейте  как е Априлската банда? Hug Hug Hug

За течението ти Криси, за също го имам жълтеникаво кремообразно и не се влияе от натоварването просто си е там......... преди една седмица за по-малко от половин ден се оцвети дори в бледо кафеникаво ама съвсем слабо забележимо....... сметнах си деня и се оказа, че е на дата на предполагаемата М. така че  не съм предприемала мерки имаше го само няколко часа точно както когото не ми дойде ден преди теста ..... на докторката ще и кажа като отида сега на 07.09.......

Зазу и аз мила ям  на 2 часа, за да не ми се гади  Sick няма друго решение само за разнообразие хапвам плодове и зеленчуци между основните яденета .
Между другото и аз така на наще пуснах им Ехото ама през SKYPE и те се чудат и маят, ама майка загря веднага  Rolling Eyes ......

Benitta, честита годишнина и от мен с малко закъснение  щастлив семеен живот Hug!

# 185
  • гр.Варна
Момичета,
много ме е срам,защото и мъжа ми ми забеляза бялото теченийце.Такова никога не съм имала.Баш бяло си е без оттенъци и не е супер кремообразно,по-скоро по-течничко.
кога евентуално ще изчезне?
много ми е кофти като кексаме с мъжа ми и има такова нещо:(
Успешен ден на всички и довечера да лягате със стиснати палци за мама Хриси,щото между 7:30 и 10 утре надявам се,ще й се пече дупенцето на бавен огън.....дано да мине без проблем прословутата защита
целувки smile3525

# 186
  • София
Хрис, не се шашкай. Абсолютно нормално е да се появи това. Даже мисля, че е някаква реакция на организма да те предпазва от инфекции. Важното е да не е оцветено в розово или кафяво.

Аз години наред си мислех, че имам бяло течение, което е признак най-малкото на възпаление, ако не и на гъбички и на какво ли не, пък то се оказа нормална цервикална слуз. Но докато го разбере беше едно такова настояване пред докторите, че 'нещо' ми има и такова търкане отвън и отвътре! докато не почне да ми скърца на пръстите, че ти е бедна фантазията. Поспрях да се мия като откачена и сега се появява само около ову и преди цикъл.

В момента не мога точно да преценя как е, защото съм на Утрогестан 3х2 на ден и все нещо си тече. Ходя с минипревръзка. Но няма защо да се притесняваш от половинката ти, нали затова ти е половинка - да разбира и да е до теб!  Wink

Много стискам палци за защитата! Praynig

# 187
Дам , доколкото и аз  научих , бялото течение не е  страшно . а е нормално  за  това ни  положение. И аз  имам , и малко се бях стреснала ... но ме успокоиха , че  не е  нищо за притеснение , ако е бяло и без  особен мирис . Само да не се оцвети , както  са писали по - напред Simple Smile Така , че мила , спокс  Wink

Гаденето .... Sick  цял ден ме  мъчи  от  сутринта  още ... Как успях да се  разходя  по Гребната , нямам идея  дори . Само се  прибрахме с  мъжо ... и ме напъна  Sick Едвам успях да хапна една  супичка , която направих  с много  хъс и  ... Sick Не успях да я  върна , но ме  намъчи  едно хубавко .  Но и аз  разбрах , че  цаката му е  да се яде  на често по малко . И повечко  плодчета  по между другото . Ама  кат не  винаги  можем на често да идем Thinking
И  ини  кисилини имам ...

Момичета искам да ви питам дали сте пропускали  някоя таблетка Фолиева к-на ?  Защото вчера  нещо съм се  улисала и  съм я  забравила съвсем .  Това  много лошо ли е  Tired

# 188
  • Пловдив
alabina, за фолиевата к-на не се притеснявай - случва се да се забрави. Аз до колкото знам тя си се натрупва в организма, така ти вече си имаш запас и един вид не си останала без нея:)
Аз пък ти завиждам, че можеш да се разхождаш. Аз за 200 метра и съм труп, а като сложим и слънце ... smile3515
за супичката .... аз като бях в това отвратително състояние, почти не можех да си позволя супа или каквато и да е теч4на храна. А като излизам - за работа съм винаги с една малка чантичка,  в която има препечени филийки със сирене (по нея можеш да ме познаеш из Пловдив smile3534 ) и ... така въпреки, че спрях да повръщам ми става зле на стомаха ако не хапна на час - два .... и товя вече се отразява на задните ми части Simple Smile

# 189
alabina, за фолиевата к-на не се притеснявай - случва се да се забрави. Аз до колкото знам тя си се натрупва в организма, така ти вече си имаш запас и един вид не си останала без нея:)
Аз пък ти завиждам, че можеш да се разхождаш. Аз за 200 метра и съм труп, а като сложим и слънце ... smile3515
за супичката .... аз като бях в това отвратително състояние, почти не можех да си позволя супа или каквато и да е теч4на храна. А като излизам - за работа съм винаги с една малка чантичка,  в която има препечени филийки със сирене (по нея можеш да ме познаеш из Пловдив smile3534 ) и ... така въпреки, че спрях да повръщам ми става зле на стомаха ако не хапна на час - два .... и товя вече се отразява на задните ми части Simple Smile

а  аз  някъде чух/четох , че не се натрупвала , защото май спада към водоразтворимите витамини  ( Вит. В 9 ) и затова  малко се  попритесних ... да не си остана без  дневна доза Cry

Ти ми завиждаш , но това е защото бях с мъжо , иначе и аз , никва сила нямам да обикалям ... само ми отмалява ... един ден щях да припадна в  банката  докът си чаках  реда . Добре че имаше  свободно столче , на което се  проснах  и  ме  изля  една  студена и  моЩна  пот ... Tired
Ето  вчера  преди да  тръгна  към  джипито , хоп в  чантата  водичка  и  бананче Simple Smile
И ми  влезнаха  в  употреба  Sunglasses

А  пък да ви се оплача ... това мойто  джипи  нещо ме изнервя .. цяла  година не може да ми изкара  синята  книжка  Close само  ме  убеждава , че  бившото  джипи  ми я  изкарало , да си я  търся от нея . А това не е   така ! Направо избеснявам ... чудя се  дали да няма  една  смяна  Thinking
Знаете ли  кога се сменят  личните  доФтори ?
А  да ми дадете  съвет  как  да се оправя  с  това ? Как да  си набавя  синята  книжка  Confused

benitta   чантичката  прозрачна ли е ? Да знам , да се  оглеждам по- сериозно  Wink

# 190
  • Пловдив
alabina, за синята книжка.... дори и да си имала веднъж изкарана, можеш пак да си изкараш. Аз някъде запилях моята и .... казах на джипката, че искам нова и тя ми даде накакъв документ да попълня, не знам молба може да е било и с нея се ходи в здравна каса палщаш няква така (не я помня, но ме беше голяма) и чакаш 45 дни и отиваш да си я вземеш. Това ми напомни, че моята не съм си я взела още. А тези книжки ми се струва, че никаква роля нямат. В крайна сметка всеки док може да провери по ЕГН дали си осигурен, а и джипи то дава направления за специалисти ....
За смяна на джипката.... всяка година имя някакви срокове за записване при друг, но ми се струва, че скоро мина един такъв.
 Joy Joy Joy торбичката ми е бяла на червени сърчица - ще ме познаеш  Joy

# 191
Joy Joy Joy торбичката ми е бяла на червени сърчица - ще ме познаеш  Joy

А  къде  движиш  Wink Sunglasses Защото аз напоследък от квартала  рядко излизам ( по обясними  причини  Sick )  и  ми се  струва , че  ще  е  направо  съвпаде  Sunglasses

А за книжката - абе ... би  трябвало да  върши няква  работа , щом  са я измислили .
Най - вероятно  като  удостовере , ако не си в  родния  край . МАкар че  и ти си  права - ЕГН-то си  върши чудесна  работа Wink

Лелеее , вярвате   ли в суеверия ? Мислих да пусна  една такава  тема , но незнам  точно къде ?
Вчера  прескочих  един маркуч и  подминавайки  съжалих , че не съм го настъпила  Cry
Нали казват , че трябвало да се настъпи , заради пъпната  връв Sad

# 192
  • София
Май хванах някакъв грип или нещо простудно.... Дали е опасно за бебето? Да търча ли при лекар сега или не е опасно? Болят ме сливиците и имам хрема, май не е толкова зле.... А и личната ми лекарка я няма до понеделник.
Иначе и мен непрекъснато ме избива студена пот като изляза някъде и мина 200-300 метра. Направо не знам утре на работа как ще я карам  Rolling Eyes Днес цял ден лежа и не мога да се надигна. И почти нищо не мога да ям. Уж пише, че е хубаво по 40 минути разходка всеки ден, ама как да стане  Sick
Като си помисля, че само допреди 2-3 седмици нямах почти никакви симптоми.... cry

# 193
Здравейте милички,
Хриси стискам палци за утре, аа за течението не се притеснявай и аз имам.
и на мен ми се гади по цял ден.Днес излизах за малко и след 30 мин се прибрах че ми беше лошо, после си поспах,утре не ми се мисли как ще издържа на работа.
Напоследък ми се ядът плодове и зеленчуци само ,а и да ям и да не ям все си ми е лошо. Sad
Лека вечер

# 194
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте
Хриси успех на защитата  Praynig

Скоро четох, че в динята има много фолиева киселина. Аз волно или неволно пропускам сутрин хапчето, но наваксвам после с диня.

Здравната книжка ни беше необходима преди време, когато се наложи да отидем в медицински център, която ни обслужва когато личния лекар не работи. Поискаха за малката здравна книжка, а тя няма. Добре че и носех личния картон и в него имаше печат на педиатъра. Иначе трябва да се плаща такса като за неосигурен при преглед.

Общи условия

Активация на акаунт