Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 70 760
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 1 267
Момичета, каква е тази стомана 202? Намирам информация само за 18/10. Благодаря!

Стомана, която ръждясва, нискокачествена. Предимно в строителството се използва. Има високо съдържание на никел.  Изключена е употребата за приготвяне на храна.


Много е лошо някой, който е дълбоко некомпетентен да отговаря! Даже е опасно!

# 316
  • Варна
  • Мнения: 373
Момичета, каква е тази стомана 202? Намирам информация само за 18/10. Благодаря!

Стомана, която ръждясва, нискокачествена. Предимно в строителството се използва. Има високо съдържание на никел.  Изключена е употребата за приготвяне на храна.


Много е лошо някой, който е дълбоко некомпетентен да отговаря! Даже е опасно!

Още по-лошо е някой само да мине и да метне две изречения. Компетентно. Истински аргументирано.

За SS 202 : The applications depend mainly on the requirement of the application. High strength and high corrosive applications use 304 instead of 202. But the 202 material is very cost effective compared to the 304 and it could be used where applicable. For applications like making gates that have to last longer, the 304 is preferred. The applications like kitchenware which are cleaned regularly can use the 202 material for less cost. Also, the corrosion resistance of 202 is low so that it has to be selected only with applications that have less corrosion risk.
Източник: https://www.nickelalloysonline.co.in/blog/difference-between-ss-304-202.html

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 14:05 от tita_klrv

# 317
  • Мнения: 32
Здравейте,
имам голяма драма с тиганите. До момента съм купил над 10 тигани в ценовия клас до 50 лв. Всички се огънаха и се обелиха в рамките на 1-2 месеца. От прочетено в темата виждам доста позитивни мнения за марката МФ. Искам да попитам конкретно за този модел: https://wmf.bg/sadove-za-gotvene/tigani/frying-pan-24cm-profi-resist
какво мислите? АКо не е удачен препоръчайте ми друг. Благодаря

# 318
  • София
  • Мнения: 691
Здравейте,
имам голяма драма с тиганите. До момента съм купил над 10 тигани в ценовия клас до 50 лв. Всички се огънаха и се обелиха в рамките на 1-2 месеца. От прочетено в темата виждам доста позитивни мнения за марката МФ. Искам да попитам конкретно за този модел: https://wmf.bg/sadove-za-gotvene/tigani/frying-pan-24cm-profi-resist
какво мислите? АКо не е удачен препоръчайте ми друг. Благодаря
Препоръчвам чугунен тиган. Не се бели, безвреден е и дава един специфичен аромат (поне за мен) на приготвената храна.

# 319
  • Мнения: 6 329
Как така се огъват и се белят? На какъв котлон се ползват?
Аз за моите тефлонови от Лидл мрънкам че за 2 години са директно за боклука, ама да се огъне тиган за 2 месеца...
Да не готвиш на газ и да не са подходящи?

# 320
  • Мнения: 32
Как така се огъват и се белят? На какъв котлон се ползват?
Аз за моите тефлонови от Лидл мрънкам че за 2 години са директно за боклука, ама да се огъне тиган за 2 месеца...
Да не готвиш на газ и да не са подходящи?
Последния беше на тефал, преди него ползвах на делимано. И двата се издуха в средата. Готвя на нормален котлон, нито е газ нито е индукционен. Този на тефал най бързо се предаде.

# 321
  • Мнения: 6 329
Вземи си един от неръждаема стомана в такъв случай.
По принцип тефлоновите не са подходящи за високи температури и може и в това да е проблема. Особено ако загори нещо веднъж и покритието заминава.
Чугуна също е добро предложение, но от това което съм чела е тежък и трябва да се затопля предварително.

# 322
  • София
  • Мнения: 691
За чугуна - аз и по напред споделих, нищо специално не правя-не затоплям постепенно, не изстудявам постепенно и подобни. Чистя със сол и омазнявам от време на време.
Тежичък е иначе, да. По-малко ми лепне (в много редки случаи) от този от неръждаема стомана, обаче, но сигурно е и до марка и модел.

# 323
  • Варна
  • Мнения: 2 748
Здравейте. Иска ми се да сменя тавите с нещо качествено, удобно за ползване. За начало си мисля да взема една тава правоъгълна, така че очаквам предложения. Керамиката подходяща ли е за всякави ястия ?

# 324
  • София
  • Мнения: 691
Здравейте. Иска ми се да сменя тавите с нещо качествено, удобно за ползване. За начало си мисля да взема една тава правоъгълна, така че очаквам предложения. Керамиката подходяща ли е за всякави ястия ?
Аз ползвам основно керамика и стъкло. Не се сещам за нещо, което да не е ставало да се изпече в тях.

# 325
  • Мнения: 6 329
И аз съм доволна.

# 326
  • Мнения: 6 622
Тигана за палачинки на wmf има ли го някой ,дали става ?
https://wmf.bg/sadove-za-gotvene/tigani/tigani-s-edna-drazhka/ti … a-palachinki-27sm

# 327
  • Мнения: 1 759
Тигана за палачинки на wmf има ли го някой ,дали става ?
https://wmf.bg/sadove-za-gotvene/tigani/tigani-s-edna-drazhka/ti … a-palachinki-27sm

Аз. Много съм доволна. И на намаление го взех.

# 328
  • София
  • Мнения: 813
Тигана за палачинки на wmf има ли го някой ,дали става ?
https://wmf.bg/sadove-za-gotvene/tigani/tigani-s-edna-drazhka/ti … a-palachinki-27sm

Аз. Много съм доволна. И на намаление го взех.
Темата е за безвредни съдове, тоя тиган както нищо не пише за покритието му предполагам си е тефлоново, това че не залепва в никой случай не може да е мерило, защото е всичко друго но е ОК според мен за ползване. А покритието на марката струва толкова само заради самата марка, и 50% намаление му е много.

# 329
  • Мнения: 6 622
Casyopea B  ,аз някак си по подразбиране без да се замислям реших ,че щом е wmf  ще е сравнително безвредно покритието .
Ако имаш алтернативно предложение моля споделяй Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт