Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 70 512
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 6 305
Я си вземете едни нормални тенджери.
Тези сурер дупер, на още по супер дупер цени, дето ще ви горят ръцете... Rolling Eyes
Има безвредни и на други производители и на много по поносими цени.

# 301
  • София
  • Мнения: 1 312
Имам тиган на Лава , емайлиран и на Лодж суров чугун и в двата не ми стават палачинките/залепват ми/ къде бъркам?  
  Замислям се за тиган от водородна синя стомана, дали ще залепва това покритие,някой дали има отзиви?

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 07:57 от мм

# 302
  • Мнения: 6 305
Правила съм в обикновен стоманен. Като го намажа с мазнина си стават.

# 303
  • София
  • Мнения: 9 920
Здравейте , а някой знае ли как стои въпроса при електрическите кани за вода. Дали има такива /без олово и кадмий/-в никой сайт не се дава такава информация.
Не са ли всички от неръждаема стомана ?
И аз търся такава - стъкло и стомана

# 304
  • София
  • Мнения: 4 493
Я си вземете едни нормални тенджери.
Тези сурер дупер, на още по супер дупер цени, дето ще ви горят ръцете... Rolling Eyes
Има безвредни и на други производители и на много по поносими цени.
Може ли пример с линкове

# 305
  • Мнения: 6 305
Не помня точно какво търсеше като материал, но неръждаеми качествени има на сайта на Vicko и немски и на тефал. Турските не съм ги пробвала тъй като съм леко предубедена.
Попаднах и на това - https://pochehli.com/tendzhera-luminarc-vitro-5-l - но мисля че ще загрява яко.
Погледни и сайта на Тефал.
Сигурно и чугунени ще намериш на по приемливи цени някъде.

# 306
  • Мнения: 950
Погледнете в "Хром"-Силистра."Икеа"също имат не лоши серии.

# 307
  • там някъде
  • Мнения: 234
Здравейте!
В Duka има намаление, спряла съм се на тази тенджера https://duka.bg/sadove-za-gotvene/tendzheri-i-kaseroli/tendzhera … der&order=ASC
Никъде обаче не виждам състав на покритието й.Някой може ли да ми каже как е като качество, безвредност на използвания материал и как се държи незалапващото й покритие.

Благодаря на всички отзовали се!

# 308
  • Мнения: 758
Здравейте!
В Duka има намаление, спряла съм се на тази тенджера https://duka.bg/sadove-za-gotvene/tendzheri-i-kaseroli/tendzhera … der&order=ASC
Никъде обаче не виждам състав на покритието й.Някой може ли да ми каже как е като качество, безвредност на използвания материал и как се държи незалапващото й покритие.

Благодаря на всички отзовали се!
Според мен покритие ILAG си е чист тефлон

# 309
  • Мнения: 6 618
Пица и хляб в какво печете ?За хляб се чудя , чугун ли керамика ли или това на Le Creuset
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B00JXD96NM/ref=ox_sc_act_t … R8XB7XF&psc=1 , за пица има от същата серия
Сега пека в чугунена тенджера на Лава/за първи път ми е / ,ама ми се иска нещо с правоъгълна форма .

# 310
  • София
  • Мнения: 689
Пица и хляб в какво печете ?За хляб се чудя , чугун ли керамика ли или това на Le Creuset
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B00JXD96NM/ref=ox_sc_act_t … R8XB7XF&psc=1 , за пица има от същата серия
Сега пека в чугунена тенджера на Лава/за първи път ми е / ,ама ми се иска нещо с правоъгълна форма .
Хляб и тестени обикновено в стъкло, имам и керамични няколко. В стъклото като че ли по ми харесват нещата.
Пица в тавите, които вървят с печката върху хартия или по-често само върху хартия.

# 311
  • Мнения: 313
Хляб в йена с капак, защото я загрявам с фурната на сухо и не искам да разваля емайла на чугуна така, а пица на камък за пица, нашият е от серията на Jamie Oliver.

# 312
  • Пловдив
  • Мнения: 732
Хляб в йена с капак, защото я загрявам с фурната на сухо и не искам да разваля емайла на чугуна така,
Скрит текст:
а пица на камък за пица, нашият е от серията на Jamie Oliver.
Може ли малко пояснение за хляба?
Като загреете предварително иената, след слагане на тестото веднага ли печете.
Аз  като си подредя питката на охлювчета например, пак чакам да втаса и слагам в загрятата фурна, но ползвам керамична тава.

# 313
  • Мнения: 313
Всъщност питката на розички не пека в предварително загрят съда, само хляба и обикновените или содени питки. Изваждам загретия съд, отварям капака, слагам тестото, затварям с капак и връщам във фурната. От 500 гр. брашно за около 30 мин. е готово.

# 314
  • там някъде
  • Мнения: 234
Здравейте!
В Duka има намаление, спряла съм се на тази тенджера https://duka.bg/sadove-za-gotvene/tendzheri-i-kaseroli/tendzhera … der&order=ASC
Никъде обаче не виждам състав на покритието й.Някой може ли да ми каже как е като качество, безвредност на използвания материал и как се държи незалапващото й покритие.

Благодаря на всички отзовали се!
Според мен покритие ILAG си е чист тефлон

Много благодаря за отговора! А имате ли наблюдение върху тези тенджери:
https://www.technoteka.bg/tendjera-pyramis-evergreen

Общи условия

Активация на акаунт