Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 87 331
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 8 559
Тази четка е с полимерни влакна и пак са по-меки от телта. Абе как ще остава от верото по съдовете, не говори глупости. Ще остане само ако не ги изплакнеш.

# 661
  • Мнения: 3 659
За каква тел говорим? Аз нямам предвид телени четки, за шкурене на ръжда. Говоря за домакински материали за почистване. Има едни гъби,  уверявам те, щом минахме на ти, че няма как да надраскат тиган с черен емайл. Остава веро, да. Колкото и да го плакна, винаги усещам хлъзгавия слой по съдовете.
Ето и какво намерих в нета. Сигурно некви тъпанари са писали статията. Аз казах, че не съм капацитет.

# 662
  • Мнения: 8 559
https://suvenir.bg/Domakinska-tel-za-miene-na-sadove/320/item/4883890/42/ Ей такава.
Сигурно некви тъпанари са писали статията.
Да. Не знам с какво веро миеш, ама аз като мия с веро съдовете скърцат и няма никакъв хлъзгав слой.

П.П. Не са тъпанари писалите статията. Просто продават някакво еко веро и статията е за да ловят шарани.
https://faberliclub.wordpress.com/2017/08/01/za-vredite-ot-veroto/

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 12:52 от The_Third

# 663
  • Мнения: 7 020
Макар да се отклонявам от темата съм на горното мнение, че трябва да се внимава, и че тази опасност се подценява.
Аз лично също имам проблем с изплакване на мелио-обезмаслител.
Ползвала съм го за почистване на филтри на аспиратор и няма отмиване.
Но дори ММ ми казва, че се вманиачавам (т.е. всички ползват само ти се оплакваш Close), та по-често си мълча и гледам максимално да избягвам препарати.

# 664
  • Мнения: 8 559
Специално при филтрите на аспираторите проблема е друг. Във филтрите има дебел слой окислена мазнина, която е полимеризирала, като ги напръскаш с обезмаслителя започва реакция между основите в обезмаслителя и мазнината във филтъра и мазнината започва да се превръща в нещо като сапун. Понеже е дебел слой и е хваната здраво за филтъра започва едно лигавене и трудно се измива. Би трябвало да се накисне за по-дълго и тогава по-лесно ще падне тази мазнина, но лошото е че филтрите ги правят от алуминий, а основите в обезмаслителя разяждат алуминия.

# 665
  • Мнения: 10 474
Присъединявам се твърдо  против ОБЕЗМАСЛИТЕЛ на съдовете!
Имам същия грил лава залепва като дзвер!
Открих как не залепва месото де..след много проба грешка!
Чистя го със сода за хляб и  търкам с четка с пласмасови косми
Как не залепва...първо го нагрявам после го мазвам с бучка свинска мас..или олио ! мятам месо/бургери..чакам да видя леко побеляване в крайщата и със метална шпатула обръщам ..ако ми се вижда сухо отдолу..пак мазвам!
Всичко е сочно и не загоряло!
Без мазнинка при мен в чугун не става!

# 666
  • Мнения: 2 802
Момичета препоръчайте ми хубава форма за кекс. Благодаря предварително!

И да ви питам този тиган в Била на Силит дали е хубав или не си заслужава? Нещо подобно беше май.

# 667
  • Мнения: 8 559
Присъединявам се твърдо  против ОБЕЗМАСЛИТЕЛ на съдовете!
Имам същия грил лава залепва като дзвер!
Открих как не залепва месото де..след много проба грешка!
Чистя го със сода за хляб и  търкам с четка с пласмасови косми
Как не залепва...първо го нагрявам после го мазвам с бучка свинска мас..или олио ! мятам месо/бургери..чакам да видя леко побеляване в крайщата и със метална шпатула обръщам ..ако ми се вижда сухо отдолу..пак мазвам!
Всичко е сочно и не загоряло!
Без мазнинка при мен в чугун не става!
Не съм пекъл месо в емайлиран, но в неемайлиран първоначално месото залепва, а след малко само се отлепва. Пробвала ли си да изчакаш?

# 668
  • Мнения: 8 107
Момичета препоръчайте ми хубава форма за кекс. Благодаря предварително!

И да ви питам този тиган в Била на Силит дали е хубав или не си заслужава? Нещо подобно беше май.

Имам два, никой от тях не се е налюпил или надрал, но единият започна да залепва. Други забележки намам. Мия ги на ръка винаги и бъркам с дървена шпатула.

# 669
  • Мнения: 747
Здравейте,не знам дали въпроса ми е за тук,но все пак да питам,за да не пускам нова тема или ако знаете друга подходяща ми кажете.Някой може ли да сподели мнение за грил тиганите,имала съм няколко и на всички ребрата бяха някак плоски и въобще не се отпечатват по месото и става все едно е в обикновен тиган.Видях случайно един Тефал и ми се струват добре оребряванията,но не знам до колко си заслужава,после видях че има и по-висок клас серия,ще сложа линкове към двата,но приемам и други предложения.

https://www.tefal.bg/c/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D1%82%D0%B8%D0% … 6-CM/p/2100118933

https://zora.bg/product/e2294074-grilp-26-rnd-ic-g6-unlimited-ca

# 670
  • Мнения: 10 725
Може ли да ми кажете дали си повредих чугунения тиган с едно кисело зеле? Запържвах вчера и измих и намазах след това. Тази сутрин като си направих омлета, едва го изтъргах (омлета). А бях го докарала до ниво на тефлнов тиган - нищо не ми залепваше. Сега да пека ли тигана пак във фурната или само с масло ще се оправи? МНого ме е яд. Дали киселината на зелето не го прецака нещо?

# 671
  • Мнения: 87
Viki75
Няма страшно. Ползвайте си го спокойно. При следващите омаслявания всичко ще си се възстанови. На практика чугуна е неизтребим. Весели празници и много вкусотии в него!

# 672
  • Мнения: 8 559
Повредила си натрупаното покритие. Затова казват да не се готвят продукти отделящи киселини в неемайлиран чугун. Хубавото е, че само покритието се поврежда, а то се възстановява сравнително лесно. Няма за какво толкова да те е яд, за яд е ако одереш тефлоновото покритие на някой тиган, защото е невъзстановимо.

# 673
  • Мнения: 10 725
Благодаря ви. АМи яд ме е, че беше станал незалепващ. Правех омлет без масло. Така хубаво се беше обработил. Ще видим утре дали ще залеепне пак. Ще го намажа по-обилно с масло преди омлета, дано се възстанови.

# 674
  • Мнения: 475
Бихте ли ми препоръчали уок тиган? Може и по-дълбок с голяма вместимост обикновен.

Общи условия

Активация на акаунт