Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 352
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Отиди за твое успокоение. Но шпа-то не помага ли?

# 241
Здравейте и аз съм в края на 8ма седмица, и дъщеря ми днес ме удари с главата си по корема. Нямам болки, но си ме е страх Simple Smile

# 242
Peako, Моника, надявам се всичко да е наред.

# 243
Здравейте и аз съм в края на 8ма седмица, и дъщеря ми днес ме удари с главата си по корема. Нямам болки, но си ме е страх Simple Smile
Би трябвало да няма проблем.

Skk, иди да те видят!

# 244
Аз съм от Великотърновкият регион, и имам час за 16ти юли. Нямам кървене или болки, освен от време на време ниско долу, но пия но шпа 🤗

# 245

В коя част на корема те удари?

# 246
Момичета, знам  че е обсъждано многократно, но ми се иска да кажете какво мислите, ако имате възможност.
Бременна съм в 8седмица, 1ден. Изследвах някои витамини:
Фолат - 20, при реф. стойнсти 3,1-20,5. Излиза, че съм на горна граница, незнам дали това се отнася за бременни, чета в нета, не открих инфо. Моята АГ иска да приемам по 1200мг на ден, на мен това ми се вижда супер много, но слушам и приемам общо 1000. Две хапчета витамини за бременни на гардън оф лайф ( дават 3 препоръчителна доза) и 1 Неофолик от 0.4. Чудя се дали да не ги редуцирам още. Помня, че Дели беше писала, че се е консултрала с трима софийски АГ и те са казали, през първи триместът да не се пият добавки. И аз го срещнах на някои места.
вит Б12 - 577 pg/ml,      187-883; латентен дефицит - струва ми се добре. Пръскам пак на гарден оф лайф от спрея, 1 път, дават два пъти препоръчителна доза, всеки ден, от време на време забравям и пропускам
Витамин Д 3, 34.20 ng/ml,  10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране. Май е нисък.
Дайте съвет какво да правя.

# 247
Здравей Diasla, ами удари ме ниско в корема в ляво, но всичко е наред. Нямам болка днес Simple Smile

# 248
Има ли някой с високи тонове на бебето?  Днес при мен установиха, че са високи и утре пак ще ходя, ако пак са така ще ме приемат за следене. Притесних се дали всичко е наред с бебчето, 36 г.с.+ 4 дни съм.

# 249
Здравейте! Интересно ми е дали още масово се практикува натискането по корема при раждане? Някоя от вас изпитала ли го е и не е ли опасно за бебето и за майката? Престои ми раждане есента и мисля да предупредя екипа, че не желая да използват такъв метод.

# 250
  • Пловдив
Това не се прави, 'щото на екипа много му е кеф, а когато има опасност за бебето.

# 251
Skk, добре ли си???

# 252
Здравейте! Интересно ми е дали още масово се практикува натискането по корема при раждане? Някоя от вас изпитала ли го е и не е ли опасно за бебето и за майката? Престои ми раждане есента и мисля да предупредя екипа, че не желая да използват такъв метод.
Да, при при първото ми раждане ми приложиха този метод. После разбрах, че на лекарката това й е практика. Нямаше опасност за бебето, просто искаше да ускори процеса. Не сме имали проблеми след това нито аз, нито бебето. При второто ми раждане, обаче, не избрах същия екип, тъй като не ми допада такъв подход към раждането.

Ако има проблем с бебето, обаче, натискането на корема е по-добрият вариант от използването на инструменти като форцепс или вакуум.

# 253
Какви капки за нос използвате по време на бременността?

# 254
Нормална ли е леко повишената температура при бременност? 37-37.5 максимум. Кога да обърна сериозно внимание и да посетя лекар?

Общи условия

Активация на акаунт