Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 358
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
  • Велико Търново
Да ви е здрав и щастлив малкия Михаил :*
И аз съм много голяма привърженичка на секцио Simple Smile лягаш, заспиваш и се будиш с бебе! Чиста работа Simple Smile
Относно пулсациите, и аз си ги имах и при дървата бременност и сега ( т.е. в първия триместър). Питала съм АГ за това и ми се смяха, каза ми " ритници ли си мисля че са". Не, разбира се, но като сложа ръка и усещам подобно на пулс.
Всъщност, това е собственият ни кръвоток и пулс, просто вниманието ни го преувеличава и затова се усеща по различно, ясно. Това ми обясни една психоложка при която ходех на сеанси за следродилната депресия. Тя разви и теория, че бременната жена толкова е трансформирана психически за деветте месеца на износване на плода, че след това, известно време, организма й просто не реагира на биохимичните команди които получава и съответно трябва време за рестартиране Simple Smile

# 286
Пийкок, честито ти момченце, да ти е жив и здрав малкия Михаил.
И аз се замислям за секцио. Бързо ли е възстановяването след това в сравнение с нормално раждане? Аз ще трябва да поработвам през майчинството и ще трябва по бързо да мога поне да седя седнала.

# 287
Мис чичи,не съм раждала нормално,но опитах.Никога не бих си причинила секцио ,това си е коремна операция.Седем дни бях подута като бидон,болеше ме на моменти,не мога да кажа,че е супер болезнено,но ако можех да родя нормално щях.Не бих се съгласила да ми режат корема и матката ей така.Предимствата на нормалното раждане са в пъти повече,секциото няма предимства.Заспиваш,събуждаш се и си родила,но за мен се губи емоцията .Леко раждане ти желая и здраво бебе!

# 288
  • Пловдив
Само в нашата мила страна родилката може да си поръча секцио Rolling Eyes

# 289
Извинявам се, че се намесвам, но секцио с пълна упойка се прави само при необходимост, в повечето случаи се прави със спинална упойка. Така че не е просто да заспиш и да се събудиш и да има бебе 🤔

# 290
Не само родилката, често и самите лекари предлагат, защото за тях е по-лесно и бързо.

# 291
Само в нашата мила страна родилката може да си поръча секцио Rolling Eyes
До колкото знам е по лесно за доктора. Реже, вади и си готова. Няма опасност, не се чака и т.н. Притеснява ме, че след нормално раждане може да не мога да седя седнала дълго време след това.

# 292
Аз след нормалното раждане можех да стана, да си взема бебето и да си тръгна.

# 293
При всяка жена е строго индивидуално. Някои след естествено раждане все едно не са родили въобще, други се възстановяват толкова дълго, колкото дамите със секцио. 2 еднакви раждания няма. Въпросът е човек да е с положителна нагласа за цялото преживяване, защото паниката може да предизвика не едно усложнение.

# 294
  • Германия
Пийкок, честито бебче! Бързо възстановяване ти желая!

Мис чичи, след две нормални раждания на доста големи бебета с доста разкъсвания мога да ти кажа, че и при двете най-късно след седмица можех да си седя на дупето без никакви болки. Първите дни боли, но не е нищо страшно. След това минава и забравяш че си раждала.

Аз поне доброволно не бих се подложила на голяма коремна операция 🤷🏻♀

# 295
  • София
Аз бягам от скалпел като дявол от тамян...
Не че естественото раждане не предизвиква умерена паника и ужас у мен, но секциото много повече.

# 296
Що се касае за раждането, добре е да взимаме информирам избор, а не да се хвърляме на сляпо. И всъщност е мит, че секциото винаги е по-лесното раждане. Това е коремна операция и има определен възстановителен период след нея. Много жени, мислейки си че избират по-лекия вариант, са неприятно изненадани от болките след операцията. Затова информираността и подготовката какво ни очаква, са най-важни в случая.

Относно възстановяването след нормално раждане, то е много по-бързо и това е едно от предимствата му - болките са преди да се роди детето, а след това майката е в добра кондиция за да му се радва и да си го гледа, а не тепърва да я боли. Аз и след двете си нормални раждания, два часа по-късно бях в банята и в готовност да си тръгна, и едва изтраях тридневен болничен престой. Просто се чувствах добре, а човек като е добре, не вижда смисъл да стои в болница.

И не, не желая да споря за нормално раждане и секцио, а по-скоро ви съветвам да се подготвите и информирате добре, и тогава ако все още искате, да изберете секцио. В България малко се говори за същината на секциото, малко се говори и за подготовката за нормално раждане, и оттам често изборът не е информиран.

Ето и моята тема за подготовка за нормално раждане: https://www.bg-mamma.com/?topic=1184547 Като привърженик на нормалното раждане, се радвам да помогна на бременните, на които им предстои. Simple Smile

Dagny, в основата на добрата подготовка за нормално раждане, е да не допускаш да мислиш за паника и страх. Просто гони тези чувства и мисли.

# 297
Не влизам в спорове за нормално или секцио, тъй като аз съда само по себе си. Аз лично избрах за себе си секцио. Родих със спинална упойка и двата пъти. Сега, на третия ден съм идеално. Само раната леко ме боли.
Свидетели съм, че след нормално жената се възстановява по- бързо, но познавайки себе си , аз няма да издържа това.

# 298
Благодаря Ви за мненията. Имам още доста време де и ще го мисля.
Имам само още един въпрос. Аз съм от Казанлък. По принцип ми се иска да се насоча към държавната болница в Ст. Загора - по голяма болница, добра неонатология. Повечето казанлъчанки отиват в Ст. Загора. Ако евентуално бебето тръгне дали ще имаме време да стигнем до там - пътя е около час да кажем. Може и по бързо де. Може би от цялата бременност, най ме притеснява раждането.

# 299
Преди години родих нормално сина си. Беше 4100 кг, и 53 см. Родих го с 3 напъна и епизотомия. Заради шевовете седях 2-3 дни на пояс  и толкоз. Няма по- добро от нормалното раждане! За съжаление сега заради възрастта ми ще съм 100 % секцио, за което много съжалявам. Коремната операция си е операция и води след себе си рискове за сраствания и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт