Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 712
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Знам, че не е хубаво да се прави клизма повече от 2 пъти месечно. Освен това унищожава част от чревната флора и слузта, която червата естествено отделят + това честите клизми правят червата лениви. Да не стане така, че накрая да не можете да се изходите по нормален начин и да става единствено чрез клизма 😬 Аз не бих ви посъветвала да ползвате клизми, особено пък често... Това е вариант само за доста крайни случаи...

# 421
Здравейте момичета!(не знам темата дали е за тук извинявам се ако не) предстои ми раждане искам да попитам има ли мами който са раждали при АГ-  Д-р Трифон Мирчев Пълмед,Пловдив. Ще съм благодарна за някаква информация
Благодаря Сърдечно ❤

# 422
Да и аз не смея клизма, ако уцеля каква храна/напитка ми действа изобщо няма и да пия слабителни, но за сега нищо не помага. Лошото е, че сега заради тоя запек се налага да слагам и цикатридина супозитории и не мога да си седна на Д-то. А пък и с тях не смея да прекалявам, въпреки че АГ ми каза че може да ги слагам. Страшна ужасия, ама бебчо да е добре, пък това все ще мине.
Знам, че не е хубаво да се прави клизма повече от 2 пъти месечно. Освен това унищожава част от чревната флора и слузта, която червата естествено отделят + това честите клизми правят червата лениви. Да не стане така, че накрая да не можете да се изходите по нормален начин и да става единствено чрез клизма 😬 Аз не бих ви посъветвала да ползвате клизми, особено пък често... Това е вариант само за доста крайни случаи...

# 423
FBID1851546037, в коя седмица си?
Обърни внимание не само какво да ядеш, а и какво да не ядеш.
Спри картофи, ориз, хляб. Яж само разхлабщи, движи се и пий много вода.
Сини сливи и сушени кайсии особено на гладно вършат чудеса.

# 424
20г.с. Хляб не ям почти никакъв по принцип. Гледам да избягвам тестено, но се случва да хапна нещо, то не може съвсем без хич, ориз и картофи веднъж на около 1-2 седмици сигурно ям и то не много. Плодове сушени не обичам, но си хапвам пресни, много таратор, вода... Не е моментно състояние след определена храна, от поне месец ако не и повече си правя експерименти и се опитвам да се подрискам😂😂😂(не ми се смейте много, ама то вече ми иде да се моля за разстройство) тъпках се с праскови и кайсии-нищо, сини сливи-нищо, сутрин топло мляко/вода с мед- не, пробвах да ям трици, овесени там както се казваха, ама пък с гаденето не ми понасяха.

Между другото някой ще ми каже ли как се скрива цитат, че нещо не виждам такава опция?

# 425
20г.с. Хляб не ям почти никакъв по принцип. Гледам да избягвам тестено, но се случва да хапна нещо, то не може съвсем без хич, ориз и картофи веднъж на около 1-2 седмици сигурно ям и то не много. Плодове сушени не обичам, но си хапвам пресни, много таратор, вода... Не е моментно състояние след определена храна, от поне месец ако не и повече си правя експерименти и се опитвам да се подрискам😂😂😂(не ми се смейте много, ама то вече ми иде да се моля за разстройство) тъпках се с праскови и кайсии-нищо, сини сливи-нищо, сутрин топло мляко/вода с мед- не, пробвах да ям трици, овесени там както се казваха, ама пък с гаденето не ми понасяха.

Между другото някой ще ми каже ли как се скрива цитат, че нещо не виждам такава опция?
Ензими профайф пробвайте . Малко са скъпи но страшно помагат в регулирането

# 426
Здравейте! На някоя налагало ли се е да пие Елакса Лактулоза(става за бременни, съдържание 9.9гр Лактулоза в саше) при запек? Нищо не ми действа, нито течности, нито плодове и ми се наложи да прибегна до това, обаче не съм сигурна как да го приемам. За сега съм пила само 2 сашета 2 поредни вечери. На първото имаше ефект още на следващата сутрин, сега след второто саше все още не знам. На опаковката пише 1-3 сашета на ден за възрастни, но няма определен прием при бременност и не смея да пия повече от 1бр. Някоя от вас дали го е вземала?
Само лактулоза сироп ме оправи,а пробвах всичко друго.

# 427
Евентуално и някакъв пробиотик, успоредно с другите неща.

# 428
Здравейте, пия антибиотик заради бактерии в секрет, в 12 та седмица съм. Явно ми дойде доста силен антибиотика и от няколко дни бях на кантар, но от снощо вече съм със жестоко разтройство. От към 7-8 вечерта снощи съм ходила 6-7 пъти вече и продължават да ми каркорят червата и да ми се ходи пак. Много ми е дискомфортно и се притеснявам да не си предизвикам и контракции, още повече че съм с проблемна шийка и понеделник влизам в болница за серклаж. Моя лекар обаче е в отпуска сега и незнма какво мога да пия. Някой минал ли е през нещо подобно и какво е пил?
Пия и пробиотик, но явно ми трябва нещо по- силно в момента точно..

# 429
Момичета с вагинален ехограф ли гледате бебоците ?

# 430
Всеки път различно.
В началото всеки преглед беше с вагинален трансдюсер. По-късно, ако нещо не може доктора да види хубаво с коремен, минава на вагинален.

# 431
Момичета с вагинален ехограф ли гледате бебоците ?
Само първите 2 прегледа ме гледаха с вагинален, после само с коремен.

# 432
  • Варна
Момичета, извинявайте за глупавия въпрос, но как процедирате с почистването на баните ви с препарат, или това така приятно занимание сте го преодстъпили на силния пол?  😂
Чувала съм че не е много хубаво да се вдишват препарати 🤔

# 433
Здравейте, тъй като засега ходя на частно при АГто, той не работи с НЗОК, нито самата болница.. Искам да питам може ли от личния лекар да си взимам направления за кръвни изследвания, защото ми се налагат по-често и то не само обичайните.. Тъй като нали и без бременност, пак имаш право на изследвания по касата, всеки месец с по едно направление?

# 434
Най-добре е да се запишеш и при друг АГ, който работи с касата. Тъкмо ще имаш 2 мнения винаги.
Иначе касата не поема кой знае какво, но аз се следя при двама, точно защото първият не работи с касата.

Общи условия

Активация на акаунт