Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 738
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Уж добре сготвени може, но аз не бих ( а и не обичам🤣).

# 556
СкК, и аз имам постоянно зацапване. Нямам представа какво е, от НМХ, аспирина, или просто ми е нужна тотална почивка. Но и мен ме притеснява много. Какво да правя. Примирявам се. Живот и здраве на 7.08 съм на БХС. Иначе имах малко отлепване.

# 557
Чела съм за там, дори и мисля че позната ходеше в някаква клиника ( възможно е и да бъркам , но тя беше от Тервел и й беше добра опция).
Засега няма да ходя другаде на преглед, нали всичко е нормално Simple Smile, но може и понатам да поискам контакти! Благодаря!!!
Аз бих се вдигнала до София...Нормално, нормално, колко да е нормално.
Това кървене постоянно ли е?

# 558
Зила, ако е към мен, моето зацапване е буквално миниатюрно. Нямаше го 4-5дни, днес видях леко оцветяване на утрогестана, който изтича след вечерното поставяне. Супер много друса колата ми, ще ходя на БХС, живот и здраве на 7.08. На 7-8.07 почнаха зацапванията, следващата седмица бях при д-р. Богданова, каза, че отлепването е почнало да се оправя, но има или е имало хематом и е от него. Днес се събудих с енергия, напред назад из нас и започна да ме боли корема и айде, пак оцветяване. Ще си лежа и това е. Ако се усили, паля към София, разбира се.

# 559
  • Пловдив
По принцип дават мидите противопоказни при бременни, аз си хапвам и миди, и калмари, и риба тон, и някаква дребна риба от буркан осолена хапвам

# 560
Имам нужда от помощ. Бременна съм в 31 г.с. и ми излезе външен хемороид. Днес явно от жегата се поду доста и ми е доста дискомфортно . Нямам възможност да отида до аптеката в момента да попитам за някакво мазило. В момента варя лайка да си направя студена баня. Имам в къщи Проктис-м и Pixer на Хималая, може ли да се намажа с нещо от това.

# 561
Skk,не знам колко е нормално,моя позната имаше кървене до петия месец.Е роди.

# 562
тинити, какво стана, роди ли?

# 563
Важното е, че бебето е добре. Петима различни лекари трудно могат да сбъркат и да не видят евентуален проблем. Стискам ти палци скоро да спре и остатъка от бременността ти да е спокоен.🍀

# 564
Препоръчайте ми добър АГ във Варна. Просто моята АГ не ми вдъхва доверие.
Ако не е проблем и цената за прегледа ако знаете случайно.
Благодаря Simple Smile

# 565
Благодаря Simple Smile
Атанас Цонев в Майчин Дом или Красимира Желязковя в МЦ Младост. Прегледите са около 50лв май.

# 566
Благодаря Simple Smile
Атанас Цонев в Майчин Дом или Красимира Желязковя в МЦ Младост. Прегледите са около 50лв май.
Каква е апаратурата ? с какъв ехограф работят? обяснават ли добре , прегледите по-колко време са горе долу , да не би да е по 10 , 15 мин. и нищо да не се обясни?

# 567
Здрсвейте, в 6-ти месец съм и до сега АГ-то не ми е искала пари за ехография, като ми е правила на всеки преглед. Последния обаче ме попита искам ли да правим, което ме учуди, но казах ами да, оказа се че трябва да го платя 40лв. После я попитах и тя каза, че след 20-та всяка ехография без последната се плащат по 40 лв. Аз съм с направление от личния още от началото и не съм плащала нищо общо взето до сега. Та въпроса ми е плаща ли се ехографията, та иначе какъв преглед е ако идем и само си говорим?? Т.е какво поема здравната каса? Разговор и мерене на кантар?

# 568
По НЗОК имаш право на 2 ехографа, другите се плащат.

# 569
  • Велико Търново
Плаща се, жк включва два ехографски прегледа, без значение от гс.

Общи условия

Активация на акаунт