Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 342
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, има ли някоя от вас, която смята да пропусне ранния биохимичен скрининг (или го е пропуснала). Чудя се има ли смисъл да го правя сега, или направо да изчакам късен биохимичен скрининг с фетална морфология.

# 586
Аз го пропуснах. И Пренатест не съм правила. Умувам още.

# 587
  • София
Стресът вероятно да влияе негативно, но планината - не.
Определено иди.
Успех този път!

Скрийнинг за аномалии, дали good old БХС или комбиниран скрийнинг с фетална трябва до 13г.с. Не пропускайте.
Ето едно хубаво видео от вчера по темата: https://www.facebook.com/watch/?v=600120073981059

# 588
Момичета, има ли някоя от вас, която смята да пропусне ранния биохимичен скрининг (или го е пропуснала). Чудя се има ли смисъл да го правя сега, или направо да изчакам късен биохимичен скрининг с фетална морфология.

Кога се прави този скрининг? Да не съм го пропуснала и аз?

# 589

Кога се прави този скрининг? Да не съм го пропуснала и аз?
Около 12 седмица ме вика мен гинеколожката, но аз правих пренатест и него няма да правя.

# 590
Момичета дали плуването в личен басейн е противопоказно?
Купихме си това лято и го почистваме редовно с нужните препарати и мерим Ph всеки ден. Къпят се само членовете на семейството.

# 591
  • Пловдив
Аз също отказах вагинален преглед за цитонамазката. Имах един в началото и при втората ФМ.
За басейн/море е важно долнището да се сменя със сухо. Можеше и да пропусна КБХС, но тогава само там отидох, че бях без АГ около 3 месеца, общо взето установих бременност, след това ходих на КБХС и чак след това се записах на ЖК, да не кажа, че си беше направо към 4 месец

# 592
Мен ме гледат с вагинален от първият преглед, вече и през корема. Но шийката се мери вагинално за обективен резултат. Просто малко лекари го правят и явно много жени си мислят, че е опасно.

# 593
  • София
Мен на всеки преглед ми мери шийката вагинално (коремно винаги излиза по-малко и там се шашкам повече). Плюс ми е взимала и секрет, не съм имала проблеми и прокървявания засега. Много е внимателна АГ и нищо не усещам.

# 594
  • Пловдив
Аз не отказвам от опасност, но след като няма нищо подозрително на ехографа не виждам защо трябва да ме ръчка допълнително.

# 595
В 20гс съм и до сега 1 път са ме гледали вагинално, когато ми зацапа и ходих в МД още в началото. До момента само през корема ме гледат. Предполагам и аз, че ако няма притеснително нещо и всичко се вижда през корема, няма смисъл от вагинален преглед. А и на лекарите явно им е по-лесно да гледат през корема и не им се занимава, все пак за вагинално изисква повече и консумативи.

# 596
Аз разбрах,че става въпрос за случая при skk007,а не по принцип.Все пак тя е с кървене и затова сигурно са казали така.

# 597
Смята се, че трансвагиналният преглед с ехохраф е безопасен. Също така, до 12 г.с. е важно прегледите да бъдат с такъв, защото дава много по-добър и детайлен образ, и могат да се открият много усложнения, които по-трудно, по-късно, или изобщо не биха се открили с коремен ехограф. Ето малко инфо:
https://www.miscarriageassociation.org.uk/information/worried-ab … ultrasound-scans/
Цитат
There is no evidence that having a vaginal or an abdominal scan will cause a miscarriage or harm your baby. If you bleed after a vaginal scan, it will most likely be because there was already blood pooled higher in the vagina and the probe dislodged it.
https://www.google.com/amp/s/parenting.firstcry.com/articles/tra … -pregnancy/%3famp

# 598
  • Велико Търново
Да, конкретно на мен ми забраниха, предвид кръвотечението. Дори лекаря нямаше предвид просто преглед с ехограф вагинално, а и лекарски преглед с инструменти/ръка ако ме приемат пак. Това всичко, тъй като при приема ми в отделението преди месец, ме прегледаха точно така.

# 599
Да,то всъщност вагинален преглед по-скоро означава преглед с инструменти или ръка във влагалището. А вагиналният трансдюсер при бременни всъщност се слага съвсем в началото на влагалището, така че не е нещо особено.

Skk007, на няколко места срещнах, че при кървене или зацапване е добре да се прави и преглед с вагинален ехограф, защото може по-лесно да се открие причината за това.

Иначе, щом като всички лекари са единодушни, че всичко е наред, мисля че няма какво да го мислиш. Но те съветвам за ФМ да отидеш в София при някой от добрите специалисти за да си дадат мнението и за кървенето.

Общи условия

Активация на акаунт