Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 627
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, момичета. Последната ми менструация беше на 16.06. На 23.07 разбрах, че съм бременна. На следващия ден 24.07 стойностите на ЧХГ бяха 1292.00 mlU/ml. 72 часа по-късно стойностите бяха 3525.00
Днес ми беше първия преглед при АГ, като доктора каза, че отговаря на 6 г.с. и се видя само плоден сак. Това нормално ли е? Каза ми да отида на 24.08 отново, за да може да се види ембрион. Не звучеше притеснително, но не знам защо аз сега започнах да се притеснявам. Тези стойности на ЧХГ реално са от преди 10 дни. Нарочно изчаках повече време, за да отида на преглед, но явно трябва още. По принцип най-вероятно овулацията ми е била късна и затова все още не се вижда, но аз сякаш се притеснявам, може би защото съм чела за "кухо яйце" ....
Моля ви за мнения, а аз ще опитам да се успокоя и да не го мисля, просто другата седмица отивам на море и някак си искам да съм по-спокойна Hands Pray

П.с.: гледаха ме на вагинален ехограф, ако има значение.
Важно е не толкова в коя седмица си, а колко е закъснението. Това е така, защото не всяка жена е с 28 дневен цикъл. Ако цикълът ти е по-дълъг, то овулацията ти е по-късна и съответно закъснението по-малко. Колко е дълъг твоят цикъл?
По принцип съм с нередовен цикъл. В периодите когато е бил редовен е около 33-35 дни. Когато направих първия си тест, не знаех на колко дни закъснение съм. По мои предположения съм била с 2-3 закъснение, но един господ знае. Много се надявах днес да се види, затова изчаках повечко време, но може би след седмица вече ще се вижда Hands Pray
Прикачвам снимката от ехографа.

# 676
След две седмици ще се види плод

# 677
Вивка9, всъщност размерът по ехограф отговаря на седмицата, в която си. Днес си 7 + 0 г.с., а по ехограф пише, че си 6г.с. + 6 дни, т.е. само един ден разминаване. Това е 7ма седмица, утре по ПРМ влизаш в 8 г.с.

Иначе, щом е дълъг цикълът ти е дълъг, значи и овулацията е късна. Съвсем скоро би трябвало да се види пулс.

PeacockLove, при нас нямаше големи драми при появата на бебето, но на моменти имаше известна ревност, когато всички обръщаха внимание на бебето и каката се опитваше да привлече вниманието към себе си. Но хубавото е, че когато разликата във възрастта не е голяма, те бързо възприемат новата ситуация и съвсем скоро вече не помнят, че някога са били сами. Така че и при вас бързо ще се наредят нещата. Но първите 2-3 месеца ще е по-трудно докато всички свикнете с новата ситуация.

# 678
Вивка9, всъщност размерът по ехограф отговаря на седмицата, в която си. Днес си 7 + 0 г.с., а по ехограф пише, че си 6г.с. + 6 дни, т.е. само един ден разминаване. Това е 7ма седмица, утре по ПРМ влизаш в 8 г.с.

Иначе, щом е дълъг цикълът ти е дълъг, значи и овулацията е късна. Съвсем скоро би трябвало да се види пулс.

PeacockLove, при нас нямаше големи драми при появата на бебето, но на моменти имаше известна ревност, когато всички обръщаха внимание на бебето и каката се опитваше да привлече вниманието към себе си. Но хубавото е, че когато разликата във възрастта не е голяма, те бързо възприемат новата ситуация и съвсем скоро вече не помнят, че някога са били сами. Така че и при вас бързо ще се наредят нещата. Но първите 2-3 месеца ще е по-трудно докато всички свикнете с новата ситуация.
Благодаря за мнението. Просто не знаех дали е нормално, да не се види ембрион. Ще се заредя с търпение и се надявам всичко да бъде наред.

# 679
  • София
Препоръчвам ви книгата Братя и сестри без вражди. Изключително полезно четиво.

Ревността е съвсем нормална, очаквана, затова се старайте да обръщате и на по-голямото дете внимание като имате време само за вас си, както преди.

# 680
Аз винаги на гладно съм ходила

# 681
Днес на ехографа се видя, че бебето е седмица напред. Така върви от началото още. АГ ме прати на обременяване с глюкоза. Моля кажете ми ако се окаже че имам гестационен диабет, какво се прави, до какво довежда, опасно ли е?
Моето също върви седмица напред, но няма нищо притеснително. Все пак щом лекарят препоръчва изследване, е до добре да се направи, доколкото знам в повечето случаи на ГД препоръчват диета.

# 682
Обременяването с глюкоза според мен никога не е излишно. Не знам защо в България не е задължително изследване. Аз живея и следя бременността в Швейцария и тук го правят на абсолютно всяка бременна - няма малко, няма голямо бебе - всички. Мисля, че и в доста други европейски държави е задължително. Според мен - искайте си го.

# 683
Обременяването с глюкоза според мен никога не е излишно. Не знам защо в България не е задължително изследване. Аз живея и следя бременността в Швейцария и тук го правят на абсолютно всяка бременна - няма малко, няма голямо бебе - всички. Мисля, че и в доста други европейски държави е задължително. Според мен - искайте си го.
Е как защо, за да не плаща касата. С тия 2 ехографии по здравна каса е пълна пародия проследяването на бременността.
Моето АГ се чуди дали да ми пуска изследване за ГД, аз викам - както решите и накрая не ми пусна. Аз чела, недочела, не настоях. Сега съжалявам, че не го пуснах на своя глава.

# 684
  • Пловдив
Аз съм от тези, които не биха отишли на изследване за нещо, за което следящият им лекар не вижда проблем.

# 685
  • София
Моето вървеше седмица назад и въпреки това в 28гс ми пуснаха обременяване, но е практика в клиниката и всички минават (поне тези при моята следяща АГ). Единствен показател след като го назначи беше веднага на прегледа, че му е пораснало коремчето. Оказа се, че нямам ГД, но се радвам, че го минах. Да, стоиш 2 часа и глюкозата на мен лично хич не ми допадна и цял ден остана вкус в устата, но поне знам, че всичко е наред.

# 686
Скоро бях на последната фетална и там разпитах подробно докторката за този ГД. Моето бебе расте 1 седмица напред, но според коремчето. Тя ми обясни, че при ГД бебето расте напред на глава и стъпало, както и увеличаване на околоплодните води. Аз нямам такива показатели. Дори и не качвам толкова много. Но имам проблем със сутрешната КЗ. Ето вчера в 8 часа меря - 5.6, в 9 реших пак да измеря- 5.1. След хранене стойностите ми са най-много 7.

# 687
Аз нямах проблем с кр.захар, при мен също коремчето бе напред,но напълна нормално, не съм правила обременяване. Без ЗК си бях пуснала един ваучер с доста изследвания и доста бяха не в норми, калций, магнезий, желязо ...и после почнах витамини, но като цяло по ЗК много не обръщат внимание.

# 688
На мен ендокринологът ми назначи обремемняване, защото имам леко завишено ТСХ и бях на терапия за понижаването му. Назначи ми го за всеки случай, нямах никакви индикации за ГД. При мен всичко излезе перфектно.

На моя позната, същата тази лекарка й назначи обременяване за всеки случай - не помня точно причината. И моята позната, с идеална кръвна захар на гладно, се оказа с ГД. Бебето се роди към 4,200кг и явно наистина имаше много околоплодни води, защото коремът й беше огромен. Но нямаше проблеми с бебето, овладяха нещата с диета. Но мисълта ми е, че ГД е скрито заболяване и не е задължително да имате повишена кръвна захар на гладно.

# 689
Happy mommy, точно а това смятам, че е добре да се прави на всички бременни, за да не се изпускат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт