СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 104 077
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
Няма шанс да се работи в Европейските институции в Люксембург без френски.
Еми аз знам, че човекът не знае френски. Ще го питам къде точно работи в Люксембург и ще пиша отново. Завършил е право в Берлин (вторият му баща е германец) и оттам добрият му немски.

# 1 336
Миналата година мисля четвъртък беше Денят. Simple Smile

Да,точно така 11,07 - четвъртък  в 10,37 часа сутринта имам снимка с класирането .

# 1 337

Какви твърдения само хвърляте! Laughing
Имам познати с английски и немски и никакъв френски. За работа в ЕК, например.
За който се интересува - официален сайт:
https://europa.eu/european-union/about-eu/working_bg
https://epso.europa.eu/how-to-apply_bg
https://www.mfa.bg/embassies/belgiumpp/556
Цитат
След като подадат документи по електронен път, кандидатите са поканени да се яват на изпит на компютър, който има за цел да провери техните знания, способност за абстрактно мислене и преценка на ситуацията. Тестовете се провежда в държавата по местообитаване (в рамките на ЕС), на владеения официален език на кандидата.

Най-добре представилите се кандидати са поканени да участват във втория етап на конкурса, който се провежда в Брюксел – т.нар. „център за оценка на възможностите“. По време на втория етап кандидатите са включени в структурирани групови упражнения, устна презентация и интервю с кандидатите. Този етап се провежда на посочения от кандидатите втори чужд език – английски, френски или немски.

https://www.karieri.bg/karieren_klub/suveti/296072_kariera_v_evr … eiskata_komisiia/

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 12:05 от Judy

# 1 338
Питайте, аз ви го казвам като работеща там. Със завършено английско право. Учете френски и успех на децата.

# 1 339
Миналата година системата е " забила" в 9:37 според форумските хроники. В 10:34 е първият пост, че има класиране.

# 1 340
  • ГО
Аз не виждам вкл., но все пак се надявам да е днес. Като се сетя какво чакане и рефрешване беше за резултатите от олимпиадите, лошо ми става. Сега е същото Sad

# 1 341

Твърденията са си така. За съда в Люксембург става дума. За там френският е задължителен, защото всички дела се водят на френски. Без френски на минимум С 1 не може да се кандидатства за позиция.
За ЕК, Съвета, Парламента в Брюксел, както и за останалите институции на ЕС, пръснати из цяла Европа вече не е задължителен може и друг от работните езици: АЕ, НЕ, ФЕ, ИтЕ, ИспЕ

# 1 342
Децата за европейските институции ли ги готвим:)

# 1 343
  • София
Какво трябва да носим като документи при записване? Нещо се обърках, блокирах, разтуптя ми се сърцето. Не че има още класиране.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 13:03 от бъръльо-бъръльо

# 1 344

Твърденията са си така. За съда в Люксембург става дума. За там френският е задължителен, защото всички дела се водят на френски. Без френски на минимум С 1 не може да се кандидатства за позиция.
За ЕК, Съвета, Парламента в Брюксел, както и за останалите институции на ЕС, пръснати из цяла Европа вече не е задължителен може и друг от работните езици: АЕ, НЕ, ФЕ, ИтЕ, ИспЕ

Писах за ЕК конкретно. Понеже твърдението бе изключително общо, съответно - невярно. Дадох пример с работа в ЕК, защото там работят конкретно  познати. Без френски заминаха.
Не случайно дадох и информация от официални източници и препоръчвам който се интересува, да пита по-скоро там, има и обяви за работа с изисквания, контакти и т.н.

Обява за преводачи в СЕС:
https://www.karieri.bg/karieren_klub/novini/2897154_sudut_na_evr … si_prevodachi_na/
Цитат
Те трябва да владеят отлично поне два от 24-те официални работни езика на Европейския съюз.
Пример просто давам.

https://www.dw.com/bg/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81 … %D1%81/a-48083239

Цитат
Какъв чужд език трябва да владее човек, който иска да работи в институциите на ЕС, да кажем, като шофьор? Трябва ли непременно да знае английски, немски или френски? Европейският съд отговори на този въпрос.
В Европейския съюз има 24 официални езика. Който иска да работи в някоя от европейските институции, задължително трябва да владее поне един от тях. Но Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) включи още едно изискване - кандидатът за работа да притежава и "достатъчно добри  познания" по английски, френски или немски език.
Отговорите са по жалби на Испания и Италия.

А, то за нашите се не знае като пораснат, дали ще има и ако ги има - в какъв вид.Laughing

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 12:23 от Judy

# 1 345
Дa, Judy, видях, че си писала за ЕК, но постът на Бени говори за институциите в Люксембург, т.е. съда.
ЕК не е в Люксембург и за нея не е задължителен ФЕ.
И двете сте прави, просто говорите за две различни неща.

# 1 346
Каква трябва да носим като документи при записване? Нещо се обърках, блокирах, разтуптя ми се сърцето. Не че има още класиране.

Проверете в сайта на училището. Има творчество при исканите документи Simple Smile

# 1 347
Дa, Judy, видях, че си писала за ЕК, но постът на Бени говори за институциите в Люксембург, т.е. съда.
ЕК не е в Люксембург и за нея не е задължителен ФЕ.
И двете сте прави, просто говорите за две различни неща.

Давам и за съда. Отговор на самия съд.
Европейските институции, разбира се, не се изчерпват с него.
Дискусията е за "европейските институции", а защо дамата реши, че те са "в Люксембург" - не мога да знам.

Всъщност сетих се и за още една ниша за размисъл за плюсовете на френския.
На европейско ниво е широкоразпространен. Винаги е бил език на дипломацията, а с излизането на Великобритания от ЕС, макар английският да е използван навсякъде, употребата му постепенно отстъпва на другите езици. Имах късмета да посетя Белгия преди пандемията. По-конкретно Брюксел. В повечето случаи ме заговаряха на френски и се налагаше да ползвам като преводачи приятелките ми, за да се разберем.
Винаги съм го смятала за лигав и дразнещ език.
Немският не е ли също език на дипломацията. Имам познат работеше към организация в ЕС точно в Брюксел и знаеше само немски. Сега е в Люксембург и отново използва само немски, не са му искали френски.
Това е началото на днешната дискусия по въпроса. Закачих се, защото и аз имам лични примери, подобни на дадения от този цитат.
А да продължа да обсъждам само "кога ще излезе" - не ми се ще, че ми омръзна. Laughing

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 12:21 от Judy

# 1 348
  • София
Силно ще се изненадам, ако някое дете има мечта да работи в институциите на ЕС. Joy
Все си мисля, че трябва да ги насърчаваме да мечтаят по-смело.

# 1 349
  • София
Ситроен, не намерих в сайта. Питам за втора английска. За 73-то видях.

Мечта - бюрократ. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт