СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 326
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 210
На мен също ми е интересно да видя в класирането не само от-до, а и всички класирани балове по отделно. Това ще се публикува ли някъде или се води супер конфиденциална информация? 😁
                   Не се публикува никъде.Единствено видях от - до в списка на класа,в който беше приет внука и след това  - подобен списък на второто класиране.Говорих с преподавателите и успях да надникна и в списъците на още няколко паралелки,не е толкова конфиденциално,но явно избягват публичност ,защото има номерата на децата.

# 211
По повод на сградите и аз на чувства го карам, да го усетя и т.н., така сега не мога нито едно училище да “почувствам”, нещо не знам защо.
Относно подготве и ДО, ами измислила съм го - ще наваксва лятото с учител носител на езика от някоя онлайн платформа и така. По-страшно ми е медици и инженери как ще завършват, нашите деца ще се справят някак си 😀.

# 212
  • София
Didia,ще чакаме второ класиране при всички положения.Така че датата за мен си е 20.07.А запаси с  алкохол имам и  до ДЗИ...Laughing Тежко ще е...

# 213
Дано не сте прави за ДО от септември.
Ще осакатят децата ни двойно: откъм знания и откъм социален живот и преживявания с класа.
Направо ми се доревава като си го помисля. Това е много по-плашещо от вирус с кашлица и температура.

# 214
  • Някъде в Европа...
Момичета, говорите за дъжд и буря в София..Тук на морето е слънчево и много топло, който му предстой, да не се притеснява...
И една снимка за лека нощ:

# 215
Не ми се вярва да е онлайн от септември. Освен ако не стане много тегава ситуацията. Хората с по-малки деца няма да могат да ходят на работа.
 Свършиха за тая година неплатен, платен, 60;40 и т.н. Няма как да стане, а държавата функционира от данъци. Лошото е, че голяма част от хората сами ще си наложат локдаун. С тия болни и заразени дето ги тръбят по цял ден, има хора дето от сега са се оключили вкъщи и не смеят да мръднат никъде.

# 216
Ах, все още не успявам да изчета всичко... досега бях на работа...
Исках само да споделя своята радост от изненадата, че в 12 училище са обявили паралелка с френски език и английски език:-) Мой близък (българин) е преподавател в един от Университетите във Франция. Българчета намериха там отлично образование и среда. Останаха там:-) Други се реализираха в Брюксел/Люксембург - за институциите в ЕС френският език е задължителен:-)  Някак си - успокоих се:-)

# 217
Бащата седнал да реди желания със сина и разделил училищата на " стават" и " все тая". Философ.
При нас участието на мъжа ми беше в това да го навие за всички чужди езици. Само в агитация за източните не участва, защото според него няма как да се научат в България, пък и  не ме виждал да го пусна в Ухан. Попълвахме заявлението тримата и до третото реалистично желание уж вкарахме някаква мисъл, после почна-  "давай по училища, стига си ги издирвала тия паралелки, всички са добри- важното е да учи".

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 06:34 от Amanda.D

# 218
  • Пловдив
Бащата седнал да реди желания със сина и разделил училищата на " стават" и " все тая". Философ.
При нас участието на мъжа ми беше в това да го навие за всички чужди езици. Само в агитация за източните не участва, защото според него нямало как да се научат в България, пък и  не ме виждал да го пусна в Ухан. Попълвахме заявлението тримата и до третото реалистично желание уж вкарахме някаква мисъл, после почна-  "давай по училища, стига си ги издирвала тия паралелки, всички са добри- важното е да учи".
И при нас така. Интересно разсъждават нашите мъже, повечето навиват за професионални паралелки. На повечето приятели на сина ми бащите са настояли за техникум (с високи балове са всички, достатъчни за всяко училище в Пловдив). Даже единия приятел, със супер висок бал, гений по математика, 3 години говори, че Ще учи в МГ. Сега е записал на първо желание търговската гимназия. Явно родителите са му са казали, че е по-добре да излезе с някаква професия. Макар за мен точно в ТГ професиите не са използваеми, изключвам счетоводството. За него си е наистина ставаш счетоводител. Та... . Аз тази нощ не спах и взех да се чудя дали да не подам все пак в ЕГ в съседния град. Видях, че резултатите на децата на ДЗИ хич не са зле, в едната паралелка се получава и немска диплома, имаме познат, който я е завършил и живее и работи в Германия, тоест научил е немски език човека. Висшето му също е от България, а там се реализира наистина много добре. До степен, че след 15 години изкачване по стълбицата там успя да се върне в България като Директор на представителството на немската фирма, в която работи, тук имат и завод, та си е построил комунизма с немска заплата в България. Казва, че е много доволен от гимназията. Но той си е от там, за нас ще е сложно с логистиката. Учудвате ме с това, че не може да се правят корекции. Изрично пише, че в гнездата може. Пак нещо не са свършили, както трябва. Не може да не може да се коригира в срока, ега ти.

# 219
Любче, ние си познаваме детето и знаем, че единствената професионална паралелка, за която става на този етап, е готварска. Евентуално и фотография. Но пък това може да го овладее и след научаването на един- два чужди езика. А и баща му си изкарва хляба с преводи и това е посоката, в която мисли. Като той наистина си обича професията - гори в преводите.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 07:04 от Amanda.D

# 220
  • София
Подадохме и ние. Толкова е уверена за френската, че чак ме плаши. Да вземе пък да не й стигне бала ще бера гайлето и на тази драма 🤪. Иначе знаела за клипчето с murmur и вади страхотно “р” 😀.

Имам още 7 страници да чета, то не беше блейк, седморката му, балове, продължавам.
Колко и е бала?

# 221
Знам, че го обсъждахме, но все пак да попитам отново. Бележки с резултатите от НВО не им трябват за записване, нали? Класната вчера им е писала да ходят да си ги вземат, че им трябвали...

# 222
  • София
Знам, че го обсъждахме, но все пак да попитам отново. Бележки с резултатите от НВО не им трябват за записване, нали? Класната вчера им е писала да ходят да си ги вземат, че им трябвали...
Досега винаги са се изисквали при записване.

# 223
  • София, в момента в любимото ми село Железница
.

# 224
  • София
От миналата година бележки не са нужни, резултатите са вписани в свидетелството за завършен 7-ми клас.

Общи условия

Активация на акаунт