СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 059
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 660
По мое време (завърших през 1994-та) имахме два часа седмично втори чужд език, така че нищо не се получи в крайна сметка.
Доучих го на частна школа.
И при нас така по същото време. Завършила съм АЕГ. Вторият език ни беше за запознаване - ниво А2 в най-добрия случай.
Разказвателните ги учехме на АЕ в 8 и 9 клас (сегашен 9 и 10). После вече не.

# 661
Да, за 12 клас говоря и по СТАРА програма

# 662
Още един глас в подкрепа на 9 ФЕГ София. Имам осмокласник там. Най-важното е, че той е много доволен и от средата от съученици и от училището и учи с желание езика. Не забравяйте, че най-важното нещо е децата ви да бъдат щастливи на новото място. Успех на всички.

# 663
  • софия
Аз разбрах още в началото, че едната диплома е по старата, другата за след 10-ти клас, но пак ми е странно, че не пише език. Това означава ли, че до сега във всички дипломи от ЕГ не е посочван език?

# 664
  • София
За 9ФЕГ в София става дума. Сега ме забихте просто с какъв профил! Френски с немски, май нямаше друго. Възможно ли е да е било с български? Нещо такова ми се върти.
Иначе някой писа, че детето след 8-ми клас е щастливо там. Тя и моята е щастлива! Колко ще научи е друг въпрос.

# 665
Някои деца ходят на уроци за сертификат ц1 и 2, които не се покриват от обучението.

# 666
При записване на ученика представеното в оригинал свидетелство остава ли на съхранение в училището или е само за справка?

# 667
  • София
При записване на ученика представеното в оригинал свидетелство остава ли на съхранение в училището или е само за справка?

Остава в училището (по-късно ще го върнат). В противен случай ще настъпи анархия при 3, 4 и т.н класирания.

# 668
  • Отвъд алеята зад шкафа
Чух се с познато дете от 9-та Френска, сега е 12 клас. Каза, че по няколко предмета има по 2 учителки, едната води на френски, другата не, като едните деца се падат при едната, другите при другата, но по следващия предмет е обратно. На нея й се е паднало да учи на френски химия, история, физическо и...не запомних. Още в 8 клас всички взимат специална терминология за всички предмети. Масово излизат с В2, някои деца се явяват за С1 за сертификати.

# 669
  • София
В АК в 10 клас по новата програма история и география се учат на български език и с български учебници, т.к. са история и география на България (въпреки че учителите и по двата предмета нямат проблем с АЕ). Темите преливат от термини за видове почви, наименования на градове и селища - стари и нови, турски думи и т.н. Дори и нормативно да няма пречка да се водят тези два предмета в 10 клас на чужд език, практически ми се струва невъзможно. Затова предполагам, че във всички езикови гимназии  в 10 клас те ще се учат на български. Останалите предмети може да са на чужд език. Относно профилирането в 11 клас - по физика в АК ще учат с американски учебник, т.е. не би трябвало да има проблем в езикови гимназии да се учат някои от профилиращите предмети на чужд език. Дали ще има учебници и учители е друг въпрос. А и много зависи от предмета и учебното му съдържание. Според мен общо взето в 11 и 12 клас за езикова подготовка при новата програма в езиковите гимназии ще се разчита на часовете по езика /изключвам лайстунг паралелката на НЕГ/.

# 670
  • София
Преди малко говорих с моя приятелка, чийто племеник завърши 10 клас във ФЕГ. Удостоверението още не му е дадено само е занесал снимки и няма как да го снима, но 9 и 10 клас на френски са учили история,  география,  физика и химия. Имали са и допълнителни часове с нейтив. Паралелката, в която учи детето е френски и испански, но това едва ли е от значение.

# 671
  • София
Редактирам се, по История и География са им разказвали по малко на френски, повече на български. И са писали планове на френски. По Философия е имало само план на френски. Но децата са разказвали на български. Ако това се води за изучаване на чужд език.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 21:45 от Klemy

# 672
  • София
Не само по новата, и по старата програма в 11 и 12 клас не се изучават разказвателни предмети на езика.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 21:47 от lilfi

# 673
  • София
Аз ще се повторя, но съвсем не съм научила АЕ в часовете по химия, биология и география.
Пък ще да съм го научила мисля - като студентка подготвях на частни уроци хора за Toefl. Блестящо се представиха тези няколко души.

# 674
  • София
Аз ще се повторя, но съвсем не съм научила АЕ в часовете по химия, биология и география.
Пък ще да съм го научила мисля - като студентка подготвях на частни уроци хора за Toefl. Блестящо се представиха тези няколко души.
Имаш лично! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт