СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 283
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 315
Като ти се случи лично проблем от такъв характер, ще го приемеш по различен начин. Има хора, които узряват само от личен опит. И трудно влизат в чужди обувки. Мога само да се надявам и да се радвам, че тези, които организират кампанията, не са от тях.
С тази пълна свобода на достъп до лична информация у нас, достъпна за всеки, който я е потърсил, е напълно възможно. Затова хората са измислили и продължават да измислят защити срещу злоупотреби. Правят го не за да си запълват времето, а защото са установили необходимост от това. То иначе и банките щяха да ви пускат да си джуркате из сметки, каквито ви хареса, но не става така. Хората имат доста повече опит, видели са различни проблеми, мислят начини за преодоляването им.
Пък как си го наричате вие - това си е ваша работа. Лично аз предпочитам да има предвидени форми на защита. Пък дано не се налага да се ползват често.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 16:22 от Judy

# 316
  • Бургас/Варна
Здравейте, видях само прогнозни балове за София, за Варна и Бургас намират ли се някъде?

# 317
  • София
Мисля, че при опция да се разместват желания до безкрай в рамките на тези няколко дни, има опасност да произтекат достатъчно главоболия и без наличието на злонамерена външна намеса. Grinning
Достатъчно е след уж финализирана подредба, отново нещата да бъдат разместени от самия тийнейджър, от несъгласните родители... Безброй могат да бъдат вариантите на човешките реакции. Така че направо услуга са направили от МОН в това отношение.
ПП: Между другото ако са позволени промени до последния час и ден, има риск системата сериозно да бъде претоварена на финалната права.

# 318
Сега ми се случи същото, подавах на едно дете и докато ги редихме по телефон  мина сигурно час. При натискане на бутона ме върна на началната страница и никакви желания не бяха записани! Къде да им пиша на тези нещастници!

# 319
От поне 5 години следя седмокласните теми. Мисля, че за първи път чета за такъв голям брой родители желаещи да си променят подредбата. Какво ви става, бе хора?

# 320
Сега ми се случи същото, подавах на едно дете и докато ги редихме по телефон  мина сигурно час. При натискане на бутона ме върна на началната страница и никакви желания не бяха записани! Къде да им пиша на тези нещастници!

Седнете  на един настолен компютър и ги напишете. Лично аз по телефона и ако трябва да изреждам куп желания, не бих се наела да го правя. Става бавно и ако системата има зададено максимално количество време за обработка и подаване, няма да ви приеме заявлението.
Седнете на спокойствие на компютър, наберете ги /за толкова време човек трябва да е вече отдавна наясно каква му е подредбата, не да я мисли последния ден следобед/ и ги пуснете. Ако ли не можете - вървете, докато не са затворили, и подайте на място.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 16:23 от Judy

# 321
Здравейте, видях само прогнозни балове за София, за Варна и Бургас намират ли се някъде?

Не знам за прогнозни, но в сайта на РУО Вн има статистика за миналогодишните минимални и максимални балове от първо и второ класиране, добавяш едни 10-12 точки отгоре и прогнозата е готова.
За IV с испански е сигурно, че ще расте. В МГ от тази година има една паралелка в повече, но и завършилите 7. клас в МГ са с една паралелка повече спрямо миналия набор. Да не забравяме също, че набор 2006 е по-многочислен от набор 2005.

# 322
От поне 5 години следя седмокласните теми. Мисля, че за първи път чета за такъв голям брой родители желаещи да си променят подредбата. Какво ви става, бе хора?

Точно това си мислех и аз Blush

# 323
  • Пловдив
и аз се чудя какво толкова го мислите и размествате, че и да сменяте...?

# 324
+1 ✌

# 325
На много места, където се правят масови служебни регистрации при първо влизане в системата те приканва да смениш паролата. Та и в системата на МОН може да се направи това и никой да не се притеснява от неправомерен достъп.
Ще има страшно много забравени пароли, без възможност за възстановяване. А времето за кандидатстване е ограничено.

# 326
Хора и случаи - всякакви.
Ние подадохме първия ден сутринта и желанията ни бяха съвсем малко. Човекът си беше решилот миналата година още. Но това е конкретно при нас.
Хората са различни. Добре е да се отчита това. Има нерешителни, ненаясно с желания и подредби, с ниски балове и т.н.
Нормално е да има вариант за корекция. Човек може да сбърка. Или друг да го обърка.
Нормално е и корекциите да не са безкрайни. Веднъж - стига.
Нормално е правилата да са ясни и зададени предварително.
Сегашното решение лично на мен ми допада.

На много места, където се правят масови служебни регистрации при първо влизане в системата те приканва да смениш паролата. Та и в системата на МОН може да се направи това и никой да не се притеснява от неправомерен достъп.
Ще има страшно много забравени пароли, без възможност за възстановяване. А времето за кандидатстване е ограничено.
Именно.
Сигурна съм, че е мислен този вариант.
Но това не е като при банкирането - да можеш после в неограничен период от време да се дигнеш и да идеш до банката и да си оправиш проблема. Тук имаме 4-5 дни /в които два почивни/ и след това всичко приключва. Няма "Аз забравих", няма "Мен ме прекараха.", няма "Обърках се", "Не знаех", "Размислих" и т.н. Другият шанс е трето класиране чак, което няма общо с първите две.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 16:24 от Judy

# 327

Точно това си мислех и аз Blush

Доста вулгарно се сещам да ви го обясня, ама няма Satisfied
Перефразирано казано, ако торбата е пълна с ла*на, бъркаш втори път с надеждата да нацелиш някое по-малко Smirk

# 328
Способността за вземане на решения е ценно качество и трябва да се възпитава у децата. И аз не разбирам желанието за непрекъснати смени в подредбата

# 329
  • София
За мен е непонятно защо една камара хора имат вх. номер и парола за достъп до профила на децата. Щом на училищната администрация им трябва информацията, редно е да имат приложение, с което само да гледат/теглят, без да имат възможност да влизат в профила и да променят нещо - злонамерено или не.

Общи условия

Активация на акаунт