СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 193
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 420
Колкото повече говоря с колеги в чужбина и с родители на 1-4 клас в Бг, толкова повече се обнадеждавам, че ще са поне на хибридно обучение - присъствено и дистанционно.
Ако въведат изцяло ДО  ще настане революция, във Варна доста майки са напуснали работа или са ги съкратили. Отпуските за тази година свършиха. И много казват, че ще си заведат децата да им ги гледа държавата ако пак въведат ДО
Нямат намерение да затварят барове и дискотеки, та какво остана за училища. Сега е моментът да се измислят стратегии за тези, които са под карантина или рискова група или пък ги е страх да си пуснат децата в училище
Учителите доказаха, че ги е страх да работят в училище, но не ги е страх да водят лагери и занимални в частни инициативи

# 421
  • Бургас
Само елате в Бургас и гушкане ще има за всички. Тя много обича. 🙂
А аз така ще се радвам да направим  форумска среща в морската градина. 😃
Ако имате път към нас ще се радвам да се обадите.

# 422
Колкото повече говоря с колеги в чужбина и с родители на 1-4 клас в Бг, толкова повече се обнадеждавам, че ще са поне на хибридно обучение - присъствено и дистанционно.
Ако въведат изцяло ДО  ще настане революция, във Варна доста майки са напуснали работа или са ги съкратили. Отпуските за тази година свършиха. И много казват, че ще си заведат децата да им ги гледа държавата ако пак въведат ДО
Нямат намерение да затварят барове и дискотеки, та какво остана за училища. Сега е моментът да се измислят стратегии за тези, които са под карантина или рискова група или пък ги е страх да си пуснат децата в училище
Учителите доказаха, че ги е страх да работят в училище, но не ги е страх да водят лагери и занимални в частни инициативи

Вече разказах за идеята на майки с деца в начална степен да се организират и при поредното смехотворно затваряне на училищата при цяла отворена държава, с провеждане на футболни мачове с хиляди души публика и заведения, в които хората са един до друг, да си оставят децата в дворовете на училищата.
Който е рисков или хипохондричен - да му се организира ДО. Всеобщите циркове обаче следва да спрат до тук. Едва ли ще останат в историята на протестите само Белград, Берлин и Щутгард. Търпението на хората се изчерпа.

# 423
Само елате в Бургас и гушкане ще има за всички. Тя много обича. 🙂
А аз така ще се радвам да направим  форумска среща в морската градина. 😃
Ако имате път към нас ще се радвам да се обадите.

Размечтах се!
Като морски бриз ми действат думите ти:-)

Хич не искам да се продължава с това ДО!
Каквото и да си говорим, липсата на социални контакти и излизането от обичайния училищен коловоз е нездравословен. И психически, и физически.
Събират се големи групи хора- проблем няма. Кръчмите пълни - проблем няма.
Ама на училище не може...

# 424
  • София
Аз пък съм от тези, които се притесняват от вируса в рамките на нормалното. Спазвам правилата за дистанция и носене на маски на закрито, но … категорично против съм отново ДО и не защото не беше добро това, което се организира в училището на детето, но за 8 клас с нов език, ново училище, учители и деца хич не го искам. Освен знания тези деца имат нужда и от себеподобни и социализация, а не сами вкъщи по 6 и повече часа пред монитора. След като всичко функционира, не виждам защо да не отворят и училищата. Факт е обаче, че учителите май хич не са ок с това.

# 425
Аз пък съм от тези, които се притесняват от вируса в рамките на нормалното. Спазвам правилата за дистанция и носене на маски на закрито, но … категорично против съм отново ДО и не защото не беше добро това, което се организира в училището на детето, но за 8 клас с нов език, ново училище, учители и деца хич не го искам. Освен знания тези деца имат нужда и от себеподобни и социализация, а не сами вкъщи по 6 и повече часа пред монитора. След като всичко функционира, не виждам защо да не отворят и училищата. Факт е обаче, че учителите май хич не са ок с това.

Решението не бива да е на учителите.
Защото, не е тайна за никого, че редица от тях използваха положението и работиха на ден не повече от час - пускат по нещичко, което и аз мога да сътворя, и това е. На който не му се работи - да си сменя попрището. Така не може да се продължава, обаче.
За децата в начална степен и в ДГ пък е абсурдно това да продължава по този начин. Градините работят вече два месеца - не виждам това да е довело до нещо по-различно от минали години. 
Тук харесах идеята на една цитирана учителка по БЕЛ /мисля беше така, в предходната тема/ - на ДО да минат, напр., домашните и проверката - тъкмо няма да се губи време и ще се проверяват всички домашни. Trollface Но то и това иска работа. Не "отбий-номер". Срещу него най-много ще се рита от страна на учителския състав, предполагам.
В противен случай нека всеки българин да има опцията да си седи вкъщи и да работи дистанционно по един час, като си взима цялата заплата и не хаби отпуска!

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 09:46 от Judy

# 426
И аз съм против ДО, цял ден са по улиците сега децата, каква е разликата

# 427
  • София
Решението не бива да е на учителите.
Да. Или поне не само тяхно.
Все пак ние сме данъкоплатците, осигуряващи и техните заплати.

# 428
А аз искам да изчезне този вирус:) Да се виждам спокойно с приятели и да ги прегръщам, да тръгна на море без литри спирт и белина. Да не изтръпвам от ужас всеки път, когато децата играят с приятели, чиито родители са медицински персонал и в тяхното отделение е открит случай на коронавирус.
Не искам ДО, но не искам да има и коронавирус. Знам, че звуча като в детската градина, но това мисля по темата... Смятам, че сега няма адекватни мерки и ако по този начин се продължи, до есента ще е ужас....

# 429
  • Бургас
Да не говорим колко е вредно да прекарват цял ден пред екраните.
Предстоят им толкова емоции в гимназиите - нова среда, запознанства и т.н. Дано не им ги отнемат и да ги затворят по къщите.

# 430
  • Sofia
Четвърто.
И при нас няма нито бал, нито балообразуващите оценки. Направила съм си един скрийн шот с желанията и това е.
И ние все още сме в очакване
И оценки ли нямате?

и ние нямаме Simple Smile

maria77, аз чакам да се похвалите с пълна стипендия за Ния в АК и да не се занимавате с балове и оценки и чакане... Много й стискам палци!

А за ДО... и аз губя надежда за нормален старт на годината... Всъщност имате ли инфо как се справиха с ДО ЕГ-тата?

# 431
  • Sofia
Да не говорим колко е вредно да прекарват цял ден пред екраните.
Предстоят им толкова емоции в гимназиите - нова среда, запознанства и т.н. Дано не им ги отнемат и да ги затворят по къщите.

Абсолютно!

# 432
  • sofia
Искам да ви попитам в графата бал , в желания какво трябва да бъде написано, тъй като не съм много запозната с нея.

# 433
  • София
В края на краищата от 6-ти клас сме почнали с писмата и комуникацията с МОН, така че нищо не ни пречи ако се стигне дотам отново да спретнем нещо до тях:)
Аманда и аз искам да изчезне, но за съжаление едва ли това ще се случи скоро. Трябва да свикнем, че това ще е новата нормалност за съжаление. Не ми звучиш като детската градина споко!

# 434
Който е рисков или хипохондричен - да му се организира ДО. Всеобщите циркове обаче следва да спрат до тук. Едва ли ще останат в историята на протестите само Белград, Берлин и Щутгард. Търпението на хората се изчерпа.
+ 100.
Ако наесен има ДО това ще бъде точно цирк и демонстрация на държавническо малоумие. Без извинение.
Ще видим, аз съм оптимист засега.

А аз искам да изчезне този вирус:) Да се виждам спокойно с приятели и да ги прегръщам, да тръгна на море без литри спирт и белина.
Вирусът няма да изчезне, а нито е толкова страшен, нито толкова заразен, както се видя.
С приятели се виждам и детето не ограничавам да го прави, животът продължава.

Общи условия

Активация на акаунт