СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 104 013
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 350
Децата за европейските институции ли ги готвим:)
Точно това си мислех и аз Grinning
Незнам дали ще го има след 5 години...
Макрон искал след излизането на Англия от ЕС официалния език да стане френския.

# 1 351

Меркел знае ли Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 1 352
Сигурно не Grinning

# 1 353
  • о`майна лунна нощ е
Ех, ама ви отворих тема за дискусии. Не това ми беше идеята. Езикът е богатство, аз не го притежавам и виждам минусите за мен. Но децата имат шанс за развитие и отваряне на врати с него. За това и езиковите гимназии винаги са били и ще продължават да бъдат предпочитани училища.

Графата с бал при нас продължава да кънти на кухо.

# 1 354
Малко хронология Simple Smile

2016г (обявяването на класирането беше до 27.06.2016)
27 юни, в 09:00 часа - публикуване на класирането

2017г (обявяването на класирането беше до 27.06.2017)
27 юни, в 12:00 часа - публикуване на класирането

2018г (обявяването на класирането беше до 03.07.2018)
03 юли, в 10:00 часа - първо публикуване на класирането Simple Smile
около 10:30 става ясно, че формулата за бала на ТУЕС,НПМГ, Джон Атанасов са объркани, както май и на други у-ща
към 11 часа приемат сигнала в РУО София за грешката в изчисленията на баловете
към 11:30 свалят класирането
03 юли, около 17:40 часа - второ публикуване (с вече отстранени грешки) Simple Smile

2019г ( обявяването на класирането беше до 11.07.2019)
11 юли, в 10:30 часа - публикуване на класирането

Лично аз очаквам преди обед, около 10-11ч на 13.07 да имаме класиране

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 13:01 от ANNAFACE

# 1 355
Няма шанс да се работи в Европейските институции в Люксембург без френски.

Потвърждавам, но не само за Люксембург, а изобщо! Имам опит с ЕИБ и ЕИФ. За останалите знам от мои колеги. По договора (ЕС) всички езици на държави, членки на общността са официални, но в реалността се толерира първо френски език, а след това немски, според седалището на институцията/агенцията на ЕС. Английският език е втори. Всички останали са само "+", който много рядко намира приложение.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 12:44 от Bialokama4e

# 1 356
  • София
Всеки език е богатство. Поздрав от мен за вас:
Катаджии стоят на пътя, пред тях спира лъскава кола, слиза издокаран господин и ги заговаря:
- Excuse me... do you speek english?
Катаджиите го погледнали и вдигнали рамене. Човекът продължил:
- Parlez-vous francais?
Униформените продължили да го гледат с неразбиране.
- Sprechen sie deutch?
Същата реакция.
- Habla Usted español?
Човекът махнал с ръка, качил се в колата си и заминал. Тогава единият катаджия сбутал другия и му казал:
- Видя ли, трябва да знаем чужди езици, за да се оправяме!
А другият му отговорил:
- Как не, този като знаеше, да не би да се оправи...

# 1 357

Еее, той иска, ама едва ли ще стане. АЕ отдавна е работен на повечето институции, всичко почти се пише на него.
Ако сменят езика, трябва да уволнят няколко хиляди служители, наети без ФЕ. Няма да си го причинят.
Мисля даже, че се взе решение по въпроса АЕ да си остане.

# 1 358
Въобще не го вярвам и аз. АЕ си е отдавна наложил се международен език, най-масов и употребим, вкл. и в държавите-членки на ЕС.
Който съюз, само напомням, започва с договори и включва освен Франция и Германия, както и ред други държави - ясно кои. Но едва след това.
Не случайно дадох информация за решение на СЕС, което включва признато изискване за владеене на който и да било от трите езика, посочени в цитата от линка. Те са равностойни. Затова и за работа в институциите са били приемани и сеприемат и сега хора, които владеят поне един от тях. То сега е най-добре и трите, но такова изискване просто няма. И би било дискриманоционно основание предявяването на подобна претенция или дори само подбор по такъв критерий, макар и неофициално одобрен.
За мен по-интересното е, защо сред тях не са поне испанския и италианския. Не случайно ропотът, за да се произнесе съдът по дадения по-горе въпрос, е от тези държави, точно.

То, иначе, Макрон може да има претенции да стане официален и основен диалектът от Амиен, но едва ли ще се случи. Smile Не че не ми е принципно симпатичен, но това е изхвърляне.

# 1 359
Ако не му допадне атмосферата, няма шанс да се мести, нали .....

Излишни тревоги. Първо, най-вероятно ще си намери среда в новия клас. Второ - ако това все пак не се случи и атмосферата в класа не му понася, може да смени паралелката, че и училището, стига да съвпадат програмите. Поне в София е така. Остави тийнейджъра да се терзае, като иска, но ти не се връзвай с неговите терзания.
Отпусни се и се наслаждавай на лятото. Кампанията е към края си, ще го запишете и наесен ще видите как ще е. А дотогава си живей щастливо и спокойно живота Cocktail

Всеки избор носи своите последствия. Да се научиш да правиш осъзнати избори е част от израстването. Да си адаптивен в нова социална среда е не по-малко ценно качество от това да умееш да решаваш задачи. В последно време социалните умения имат приоритет пред сухите знания, така че нека не бърза да съди за бъдещите си съученици по бала им - снобско е. Дисциплината в горните класове не се дължи на баловете, а на хормоните.

Нормално е да се притеснява или колебае за избора си, но не му влизайте в тона. Досегашните съученици ще са в съседния клас, пак ще могат да общуват. Повечето деца отиват в напълно ново училище с изцяло непознати деца, явно до известна степен го плаши промяната.
Много хубав коментар, благодаря!

# 1 360
  • Бургас
За бургазлии, които ги интересува. Нашата класна току-що ни прати инфо, че минималните балове на ПМГ е 450 т, на НЕ- 417 т, а на АЕ- 330 т. Откъде има информацията и колко е достоверна не мога да кажа.
А иначе при нас още бал-а не е нанесен.

# 1 361
Ситроен, не намерих в сайта. Питам за втора английска. За 73-то видях.

Мечта - бюрократ. Grinning

За Втора Английска гимназия - искат само свидетелство за завършен 7 клас (според заповед от сайта на училището)

http://2els.com/sites/default/files/pdf/zapoved_947_10.06.2020.pdf

# 1 362
  • София
Златна си. Явно в амока, в който съм изпаднала, нищо не съм гледала както трябва.

# 1 363
За бургазлии, които ги интересува. Нашата класна току-що ни прати инфо, че минималните балове на ПМГ е 450 т, на НЕ- 417 т, а на АЕ- 330 т. Откъде има информацията и колко е достоверна не мога да кажа.
А иначе при нас още бал-а не е нанесен.

На повечето места са готови. Чакат всички РУО да станат, за да публикуват заедно, най-вероятно.

# 1 364
  • Бургас
momosho, питай я, моля те, за испански и френски как върви бала 😃

Общи условия

Активация на акаунт