СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 104 140
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 170

Летящият Честмир го пусках на дъщеря ми, когато беше 1.-2. клас. Понеже не го намерих на български, гледахме на немски, като на паузите при диалозите и синтезирах накратко казаното. На немски героят има друго име. Едно време са правели адаптации при превода (в случая за благозвучност), не като един филм, който гледах наскоро - момченцето се казваше Дрис! Ами можеше спокойно да се замени с някое друго африканско име, което да не навява погрешни асоциации на български.

Летящият Честмир е чехословашка и западно немска продукция, на немски е Фердинанд, но на чешки си е Честмир, та не е превеждано по благозвучие, а е превеждан просто от чешки сериала. Повечето от актьорите и режисьорът са чехи, много ,много любимо филмче и както си мечтаех за пръстена на Арабела, така исках и китките на Честмир да имам.

Друго имах предвид - че на немски е избрано по-типично за немската аудитория име, защото с Честмир ще си счупят езика.

# 1 171
  • София
Мда, и аз съм в рисковата група- всичките изброени филми ги помня. А към Трендафил Канемска мога да добавя Пищахуф Нагел. Blush  Бях се сетила наскоро за "Болница на края на града". Нали от него беше култовата фраза- ако глупостта имаше криле, Вие щяхте да пърхате като гълъбица?

А по темата- класирането на моя младеж излезе, вътре е, даже днес успях да го запиша. Сега вече дишам.
И след цялото напрежение май се опитвам да се разболея.

# 1 172
Здравейте, и аз се включвам в темата малко по късно. Имам няколко въпроса относно трето класиране. Предварително се извинявам ако вече сте писали по тази тема. Първият ми въпрос е дали се гледа балът? Например ако си с бал 410, но искаш да влезеш да кажем в немската има ли значение балът? Другият ми въпрос е ако сме се записали на 2 класиране, но видим че има свободно място за едно от първите ни желания, можем ли да се включим в третото класиране?

# 1 173
Ако не му допадне атмосферата, няма шанс да се мести, нали .....

Излишни тревоги. Първо, най-вероятно ще си намери среда в новия клас. Второ - ако това все пак не се случи и атмосферата в класа не му понася, може да смени паралелката, че и училището, стига да съвпадат програмите. Поне в София е така. Остави тийнейджъра да се терзае, като иска, но ти не се връзвай с неговите терзания.
Отпусни се и се наслаждавай на лятото. Кампанията е към края си, ще го запишете и наесен ще видите как ще е. А дотогава си живей щастливо и спокойно живота Cocktail

Всеки избор носи своите последствия. Да се научиш да правиш осъзнати избори е част от израстването. Да си адаптивен в нова социална среда е не по-малко ценно качество от това да умееш да решаваш задачи. В последно време социалните умения имат приоритет пред сухите знания, така че нека не бърза да съди за бъдещите си съученици по бала им - снобско е. Дисциплината в горните класове не се дължи на баловете, а на хормоните.

Нормално е да се притеснява или колебае за избора си, но не му влизайте в тона. Досегашните съученици ще са в съседния клас, пак ще могат да общуват. Повечето деца отиват в напълно ново училище с изцяло непознати деца, явно до известна степен го плаши промяната.

# 1 174
  • София
Аз имах едно много любимо филмче - Въртележка - с Мария Хоакина - руса, синеока, имаше само шестици и 20 чифта обувки, защото родителите и бяха богати, Сирило - едно бедно негърче, Виктория - която беше много енергична и все измисляше разни бели, Хайме Палио - едно пухкаво момченце и страхотната им учителка.
Търсих го преди години, но не успях да го открия.

# 1 175
  • софия
Пия кафе и чета, чета и пия кафе, и сте забравили "На всеки километър". Била съм малка, но толкова харесвах Стефан Данаилов. Пък и тез ми ти партизани какви смелчаци бяха 😂 Как са ни промивали мозъците от рано.
И "Богат, беден" сте пропуснали.
Добро утро ☕
Мънамъна 🙃 https://youtu.be/DBJIpwDfOeo

# 1 176
  • Пловдив
Добро да е! Сън не ме хвана, от 4 съм на крак, ама повече се ядоса заради 330 случая, отколкото друго. Много ме е яд, провалят се 2 месеца мъки за едни чалготеки и футбола, който за нищо не става. Както и да е, ще си сърбаме попарата на унижението, всички това чакат. Иначе, успех с класирането днес. Всички изредени филми ми бяха любими, и Блейк играхме в стадиона до нас, междузвездни войни обожВаме цялото семейство, включително набора, който обаче е стигнал доста далеч във фенството и знае някакви феноманеални подробности за Историята, актьорите, Лукас. Трендафил Канемска и аз го мислех така, и въобще, оказа се, в тази тема са най-жизнерадостните мацки мой набор плюс минус 10г. 😀😀😀
И аз отивам да спя кафе, че ми замириса от на звънче чашката.

# 1 177
Още не е попълнена колонката с бал....
И аз се ядосах много на тези нови 330 случая. И вече не знам какво да мисля - както понякога се надявам да пропуснем нареденото на горната позиция 133-то с английски и руски и направо да отидем на 22-ро с испански, защото го виждам, че всичко гледа,  слуша  и чете предимно на английски, така после си казвам, че не си е работа в тази ситуация нов език....
milasara, честито на детето! А ти дано не се разболяваш, а просто да е напрежение...

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 10:02 от Amanda.D

# 1 178
  • Пловдив
И аз така с новия език. Вчера ми се обади шефката на Британика в Пловдив, той ходи на курсове 6 години, само тази го спрях, уж да се подготвя и си говорехме и вика, ама то няма смисъл да се записва някъде с английски, тук е покрил В2, а при нас идват от 10 клас ученици от АЕГ да се подготвят и покрият сертификат адвансд, щото представяте ли си, ЕГ излизат с В2. Викам знам, така е по учебния план, ама аз си въобразявах, че е друго. Та малко ми стана едно такова има или янма смисъл въобще, ако го приемат де, да бъде с паралелка с английски. Но, в тази ситуация си мисля, от една страна е по_добре, защото с този вирус съм убедена, че ще карат ДО поне до нова година или пролетта, въпреки протестите на хората. Не знам 😥. Патова история. Ега ти и живота.
За високобалови и средно и нискобалови ученици и снобизма ще се въздържа от коментар. Все пак мисля, че за детето е по-добре да учи, нещо, което му харесва, па макар и с изпаднали нискобалови деца с бал... 300?,отколкото да се мъчи с математика 2 години, ако не иска. И наистина се учи много и сложна математика. Дори и децата с талант трябва да напъва, за да не закъсат, не е ей така. Моя син все едно живее на друга планета, честно казано, толкова никога да не му е минавало наум за балове, амбиции на децата по тях и разделение по този принцип. Единствено, което ми е казал отдавна, че не иска да учи в едно училище, минава от там често, защото децата от горните курсове пушат цигари. А той това го мрази. Ама друго...

# 1 179
Ученето на един език има начало, но няма край....Не знам къде е истината.
Моето също не се вълнува от балове, но той по принцип не е състезателен тип. Брат му обаче е огън в това отношение...

# 1 180
Във връзка с тревогите с "новозаразените" / кавичките са съвсем нарочни/, на гръцката граница от 31169 теста - 100 положителни. В периода 01.7-06.7.

# 1 181
  • Пловдив
Във връзка с тревогите с "новозаразените" / кавичките са съвсем нарочни/, на гръцката граница от 31169 теста - 100 положителни. В периода 01.7-06.7.
Да, де, ама аз ако искам да ида в Австрия, те няма да се интересуват, че заразените (не болни, разбира се), са малко, а само ще видят статистиката - възход на вируса в България, и край, кой от къде е.. Ужасно е потискащо да не можеш да мръднеш никъде. Колкото и да си казвам - пътуваме в чужбина основно първата половина на годината, обикновено септември - декември не, пак е криво. Отделно тази вечна тревога. Да не говоря, че ДО много се понрави на определени хора и могат да го въведат за постоянно. Както и да е.

# 1 182
  • София
Здравейте, и аз се включвам в темата малко по късно. Имам няколко въпроса относно трето класиране. Предварително се извинявам ако вече сте писали по тази тема. Първият ми въпрос е дали се гледа балът? Например ако си с бал 410, но искаш да влезеш да кажем в немската има ли значение балът? Другият ми въпрос е ако сме се записали на 2 класиране, но видим че има свободно място за едно от първите ни желания, можем ли да се включим в третото класиране?
Да, гледа се балът. Състезаваш се с всички деца, които участват на трето и също са се прицелили в немската.
Ако сте се записали на 2 класиране, може да се отпишете и да участвате в трето, но мястото от 2-ро не се пази.

# 1 183
,😂 И аз от рисковите. Ама се чувствам като на 20 и не изглеждам на 45+. Обаче малкият ме застреля преди месец след рождения ми ден. Вика "Мамо, ти нали на 50 години стана" Викам "Сакън! Не ме състаряване повече отколкото трябва"

Звездния принц го харесвах, но от филмчето любим ми беше Зорд. Закс ми се струваше малко лигав.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 07:33 от ston

# 1 184
Наваксат с четенето и чакайки, като всички тук, прословутото класиране, се сетих за още за "Децата на Чоки". Ако можеше и ние със силата на мисълта да разместим някои неща?!🤣😂

Общи условия

Активация на акаунт