СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 104 038
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 395
Оффф, не го пуснаха класирането и тва е😡 Отиде още 2 дена чакане 😡

# 1 396
Здравейте. За ПГКПИ Бургас някой има ли инфо? Бал? Нещо?

# 1 397
Да, в понеделник ще излезе. Така разбрах и аз от сигурен източник.

# 1 398
Ако се интересувате от прогнозите относно професиите на бъдещото, в сайта на ббс има прогнози относно риска дадена професия да се автоматизира. Моят извод е, че за в бъдеще ще трябват все повече меки умения и професиите смело могат да се разделят на профили - високотехнологични и такива, при които се работи с хора, като например психолози и психотерапевти, медицински сестри, учители. Човешкото същество винаги ще предпочита контакт със себеподобни.
Тези роЖковци, как си позволяват да ни изпитват търпението чааааак до понеделник.

Така е. Положителната оценка на soft skills напоследък е главен driver  за успех в кариерата. Особено необходима при хората, работещи в екип. Свидетел съм, че хора, владеещи 4 езика, перфектно, уникално, страдат в кариерен план от това, че нямат елементарни soft skills - работа в екип, емоционална интелигентност, уважение, дисциплина, отговорност, .... пр. Всички, които ще бъдат определени да дефинират правилата/моделите, ще бъдат оценявани и подкрепяни в своята кариера според меките си умения. Е, това е моето заключение Wink

# 1 399
  • София
Smiling ImpSmileЕЕ,ее, тия госпожи да вземат да се разберат - една - днес, са пък - понеделник! На какво прилича това!? И няма ли да се намери някоя добра душа в мон да напише две слова тук и да разсее съмненията и догатките? Smiley

# 1 400
Баловете се появиха /Русе /

# 1 401
  • Бургас
Баловете се появиха /Русе /
В Бургас още ги няма:cry:

# 1 402
Освен класирането, чакам и СМС за заплатата, а и резултата от едни изследвания. Ще ми се изчака чакалото Anguished

# 1 403
  • варненка от София
И за Варна няма още балове.

# 1 404
Ако се интересувате от прогнозите относно професиите на бъдещото, в сайта на ббс има прогнози относно риска дадена професия да се автоматизира. Моят извод е, че за в бъдеще ще трябват все повече меки умения и професиите смело могат да се разделят на профили - високотехнологични и такива, при които се работи с хора, като например психолози и психотерапевти, медицински сестри, учители. Човешкото същество винаги ще предпочита контакт със себеподобни.
Тези роЖковци, как си позволяват да ни изпитват търпението чааааак до понеделник.

Така е. Положителната оценка на soft skills напоследък е главен driver  за успех в кариерата. Особено необходима при хората, работещи в екип. Свидетел съм, че хора, владеещи 4 езика, перфектно, уникално, страдат в кариерен план от това, че нямат елементарни soft skills - работа в екип, емоционална интелигентност, уважение, дисциплина, отговорност, .... пр. Всички, които ще бъдат определени да дефинират правилата/моделите, ще бъдат оценявани и подкрепяни в своята кариера според меките си умения. Е, това е моето заключение Wink

И сега е моментът да споделя, че според мен селекцията/прегрупирането на децата чрез НВО  в този твърде ранен етап е абсолютно неадекватен. От децата се изискват подробни обяснения/анализи (подробен преразказ/БЕЛ на ниво българска филология/подробно изписване на решения на задачи по МАТ), които светът не иска. Бъдещето не иска това. Според мен, то иска решения - бързи, адекватни, аргументирани, от човеци. Според мен. То търси анализатори и творци, способни да бъдат човеци с човеците, които ще контролират роботите, а не обратното. Иначе сме обречени..... Е, това е моето мнение:-) ... Затова, въпреки високия си бал, аз бих желала моето дете да е човек, за да оцелее, да бъде здраво и щастливо:-)

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 14:39 от Bialokama4e

# 1 405
Не мога да разбера защо отнема толкова време да се пусне една програма за изчисление.

# 1 406
  • София
И сега е моментът да споделя, че според мен селекцията/прегрупирането на децата чрез НВО  в този твърде ранен етап е абсолютно неадекватен. От децата се изискват подробни обяснения/анализи (подробен преразказ/БЕЛ на ниво българска филология/подробно изписване на решения на задачи по МАТ), които светът не иска. Бъдещето не иска това. Според мен, то иска решения - бързи, адекватни, аргументирани, от човеци. Според мен. То търси анализатори и творци, способни да бъдат човеци с човеците, които ще контролират роботите, а не обратното. Иначе сме обречени.
[/quote]
Абсолютно съм съгласна. Особено момчетата. Всички знаем, че се развиват с по-различни темпове от момичетата. Затова не се сърдя на сина за по- ниските от очакваните резултати  от НВО . Познавам детето си и качествата, които притежава.

# 1 407
Прибрах се от работа,  няма никой в къщи, сипах си Аперол шприц, запалих цигара и съм готова да чета и чакам.  Търпение.

# 1 408
  • софия
Вече ме и страх да си сипа, каквото и да било. В друга тема "елегантно" ме наплюха, че съм купила газиран имитиращ продукт на спрайт със захар. Не че съм питалА това и съм искала разрешение Laughing
Вече и ментата със спрайт няма да е същата.

# 1 409
И аз съм от разочарованите, наистина вярвах, че днес ще излезе класирането. Синът ми е с бал 361 и се надява за място в италианска паралелка в Руската в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт