СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 103 751
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
Аз пък съм сигурна, че ако ДО продължи, още поне 20 % от учениците ще отпаднат от училище. И този път за съжаление няма да са предимно гимназисти.

# 1 876
Нашите работиха в Moodle. Училището си ползва платформата от 7-8 години някъде. Всеки петокласник получава акаунт и парола там. Разликата е, че преди ДО ползваха платформата основно за контролни по АЕ и ИТ, и по-рядко по други предмети. Предимство беше, че всички учители и ученици си бяха свикнали с нея. Въпреки това им раздадоха и акаунтите, които им направиха от министерството. Бяха казали, че Тиймс ще е резервен вариант, а и така всеки ученик можеше да си инсталира Офис пакета безплатно.
Към Moodle беше интегриран BugBlueButton като виртуални класни стаи. Аз към Moodle забележки нямам по отношение на платформата - много добра организация на интерфейса, добра функционалност. Вече остава самата техническа обезпеченост, най-вече интернет връзката и доколко всеки учител използва максимума от възможности. Някои си подреждаха много добре курсовете. Най-отгоре да е новата тема, с дата, заглавие, ясни указания какво ще се прави в часа и прочие. И всичко това си е видимо предварително. При други, като учителката по математика, беше по-неудобно. Темите си бяха само по дата и съответно новата е най-отдолу. Към края на май беше кошмарно да трябва да скролваш безкрайно надолу, за да стигнеш до темата за деня.
Всичко това обаче си зависи от учителя и платформата не е виновна. Тя дава възможност за наистина много добре подредено работно място, ама на когото му е все тая или си харесва хаоса, няма как да му се помогне.
Само за едно се моля, дано младежът най-сетне се сдобие с добър учител по математика. Досега все късата клечка тегли. Страхотна учителка имат по математика в прогимназиален етап, е как пък ни на него, ни на малкия се случи да преподава. Сега обаче ще е математическа паралелка. Още по-важно е. Не ми се мисли как би учил няколко часа математика седмично с учител, който не става. Не щъ да го играя учител по математика и в гимназията. Не е редно. А и колкото и да обичам математиката не държа да си припомням всичко, че и да се мъча да го обяснявам.

# 1 877
Аз пък съм сигурна, че ако ДО продължи, още поне 20 % от учениците ще отпаднат от училище. И този път за съжаление няма да са предимно гимназисти.
Класната на дъщеря ми им е казала тия дни ,че наесен се почва дистанционно-десети клас е.

# 1 878
Пак тя, аз познавам хора с малки деца, които са категорични, че намерят ли си работа в тази криза и децата останат ли на ДО, ще работят и само събота и неделя само ще се занимават с уроци. А ако някой ги докладва, че оставят сами деца под 12г, ще оставят децата пред дирекцията.
Не говоря за роми, а говоря за родители на 30+г с по 1-2 малки деца.
Моя приятелка е с 2г близнаци и момче в първи клас, живи и здрави да са й, няма баби, няма дядовци.  И двамата са инженери, тя е ИТ, той ел. инженер.  От есента ще е и хоум офис поне. На ръба на силите си е и без да работи в момента .
Налагало се е баткото да се заключва в спалнята за да се спаси от набезите на малките по време на часовете поне.

# 1 879
Вълчев лично каза, че МОН е направил акаунти на всички ученици. Било е решение на училището да не ги ползва, но акаунта си го има. Предполагам може да се поиска потребителското име и паролата в РУО. (иначе от училищата ги дадоха)
Аз се чудех ще си останат ли активни тези акаунти и на есен, ако дай боже, няма вече ДО.

# 1 880
  • Sofia
В училището на девойката бяха на самообучение реално-пускат план на урока и домашно в е-дневника и това е. В последния ден на май ги накараха набързо да си направят профили в Teams. Естествено се чудеха за какво им е, след като учебната година почти беше свършила. Не са ги ползвали де, явно се подсигуряват за следващата учебна година.

# 1 881
Да, ще останат, докато си ученик в същото училище

# 1 882
# 1 883
Vesana, или са ги проверявали как тече обучението.

Странно как смело се изказват някои учители. Реално никой не знае какво ще бъде семптември. И ББ не може да е категоричен в това, но учителка Х рече и отсече.

Rumka, защо да е нужно да е в същото училище се чудя?

# 1 884
Резултатите от първо класиране на НВО кога ще излезат и къде мога да ги видя?

# 1 885
Сънувам ли ?
Моля, някой да ме събуди:joy:

# 1 886
  • София
Резултатите от първо класиране на НВО кога ще излезат и къде мога да ги видя?

Утре. МОН》Профил на кандидат.

# 1 887
Уф, писна ми да сънувам паралелки.

# 1 888
  • Варна
Доколкото знам, не само в същото училище. Профилът на ученика е личен и си го ползва дори и ако се премести в друго училище.

# 1 889
  • Отвъд алеята зад шкафа
На нас не ни трябва геймърски лаптоп, никой вкъщи не играе, даже не знаем нито една игра. Каката свикна на МАС- а на баща си, но няма да я огрее. Смятам, че не трябва да свиква на тази операционна система и вероятно ще вземем Lenovo с включен офис пакет ( вкъщи е война на тема Apple/ iphone- Samsung/Android или ios- Windows. Тя иска да е тънък и по-малък, сравнява с моя Lenоvo (той е с най-големите инчове като размер и с повечко портове), съответно не е толкова ефирен.

Общи условия

Активация на акаунт