Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 805
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, някой има чанта от този тип на същата марка Cosatto? Интересува ме колко е голяма и разделението върте, тъй като в интернет ня е дадено ясно

# 601
И аз първоначално такава си харесах , но се  отказах, понеже нямат изцяло легнало положение .
Имам приятелка с Kikka Boo Divaina и е доволна.. аааадски лека количка, бутах я с бебето , не се усеща грам.
Наистина и аз забелязвам, че масово се купува Lorelli в момента и са доволни момичетата. Мисля, че няма да сбъркаш и да не ти е 2500лв количката ✌
Аз си взех на Cam, но там цената е над 1000лв, с късмет я намерих намалена. Щом не ти влиза в бюджета, няма смисъл да гледаш от скъпите, но ако размислиш Cam наистина е доста добра марка , вървят по 1200-300 ☺✌
Cam имат един модел,който е само шаси и седалка,която е със пълно легнало положение и вътре има допълнително дюшече за новородено.Излиза под 1000 лв,мисля,че около 700.Ще потърся модела и ще пусна линк.Изброените марки от Вас,не са надеждни...имам наблюдения.

# 602
# 603
Cam имат един модел,който е само шаси и седалка,която е със пълно легнало положение и вътре има допълнително дюшече за новородено.Излиза под 1000 лв,мисля,че около 700.Ще потърся модела и ще пусна линк.Изброените марки от Вас,не са надеждни...имам наблюдения.
Не мога да знам точно колко са надеждни, не съм си купила такава, аз лично не си харесах от тях. Но са доста популярни сред хората около мен и успяват да си гледат децата в тях. 😂
Лично аз не съм фен на преобразуващи седалки, сега идва Черен Петък и доста от скъпите колички падат на много хубави цени. Моята я взех намалена от 1330 на 930. На Cam виждам, че най се търси Taski-то, аз лично не го харесах - взех си Vogue. ✌️

# 604
Не мога да знам точно колко са надеждни, не съм си купила такава, аз лично не си харесах от тях. Но са доста популярни сред хората около мен и успяват да си гледат децата в тях. 😂
Лично аз не съм фен на преобразуващи седалки, сега идва Черен Петък и доста от скъпите колички падат на много хубави цени. Моята я взех намалена от 1330 на 930. На Cam виждам, че най се търси Taski-то, аз лично не го харесах - взех си Vogue. ✌️

Cam Taski я харесват защото е лека и на добра цена за този ценови клас,НО на мен не ми харесва чупката на седалката 6+ .Затова и се отказах от нея.

# 605
Бихте ли помогнали в избора за количка 3в1 - Peg Perego Book plus Sportivo или Mutsy Evo (със столче Maxi Cosi)?
Използвани са, така че предполагам са по-стари модели и не намирам актуални линкове с параметри. Но Вие сте достатъчно компетентни и без тях. Hug

# 606
И двете стават. Въпрос на вкус е. Ако сте високи с мъжа ти, може бързо да окъсее седалката на Еврото.
По-скоро помисли върху кошницата за кола. Не е много ок да вземеш седалка втора ръка, защото не знаеш дали не е била в инцидент. Разпитай собствениците. Също е важно колко е стара, заради стареенето на материалите и колко ще е сейф, ако евентуално попаднете в ситуация.

# 607
Бихте ли помогнали в избора за количка 3в1 - Peg Perego Book plus Sportivo или Mutsy Evo (със столче Maxi Cosi)?
Използвани са, така че предполагам са по-стари модели и не намирам актуални линкове с параметри. Но Вие сте достатъчно компетентни и без тях. Hug
Peg Perego Book Plus
имала съм друг модел Peg Perego, една приятелка го имаше този, две деца изгледа с Book и сега ще я продаде, защото още хваща окото.  Аз съм много доволна от моята, така беше направена, че можеше да се бута и с един пръст, нещо, което не съм усещала при друга количка, имам предвид добро положение на центърът на тежестта, Единствената ми забележка към Peg Perego е, че имах един черен кант, който на слънцето избледня, но само там, осаналото черно си беше ОК.

@ за CAM
да не ви притеснява,че легналото положение не е пълно, все пак е 150 градуса, когато е малко бебето, може да се намести и в  наклонената част, и в хоризонталната част на спортната  количка.  Аз съм я ползвала с 3 месечно бебе. На 6 месеца вече може да си сяда.Т.е. сега ако трябва да избирам, мога спокойно и без лежащия кош.
В мойта 3-комбнация кошчето за кола беше до 18 кг, ако има и модел с кошче до 25 кг е по-добре. И малко съм използвала да разхождам бебето  с кошчето за кола.
Зависи как ще я ползвате.

# 608
Между другото във Вито де Симоне имат в момента до 25% намаление на някои модели Пег Перего.Не знам тази имат ли я🙂

# 609
Здравейте,гледам че в темата коментирате основно по-скъпите колички,но тъй като сте запознати искам да питам за по-среден клас.Мога да дам около 500-600лв. но като вляза в магазин нищо не мога да избера-предлагат ми Мони,Лорели,Кангару,Кикабу. Като марка коя е по-добра и според вас важно ли е да има кош за новородено и след това за след 6м. или и трансформиращ кош ще свърши работа?Може би е важно да кажа ,че очакваме бебето края на месеца и едва ли ще се осмеля до Нова година да го извеждам навън

# 610
Включвам се и аз с мнение. Забелязвам, че тук се коментират основно по-скъпите колички, не знам дали такъв е стандартът на българина, та да си позволи возило за бебето за тези пари, за които може да си купи автомобил, но лично аз не бих ги дала за нещо, което ще използвам макс 2 години. Може и толкова да няма, предвид че повечето майки в последствие купуват лятна количка. Kristina001, bebcheto, видях, че сте питали за марките Kikka Boo и Lorelli. Да изкажа и своя опит. Първоначално купихме Kikka Boo Leilani, но я продадох на бърза ръка, защото беше ужасна друсалка. Моето наблюдение е, че всички модели на Kikka Boo са друсалки без значение дали имат амортисьор или не (ако пружината отстрани на рамата се води амортисьор). Взехме на Lorelli модел Rimini и съм страшно доволна. Вярно - не е от най-красивите и луксозно изглеждащи колички, но освен че е маневрена и лека, има добри амортисьори, което лично за мен е най-важното. Разглеждала съм в магазините и въпросните Саm - ами, не виждам къде са му амортисьорите на тва, освет това много малък зимен кош и кошче за кола. Моето чудовище е на 3++, но ако бяхме с такава количка, щеше да е израснала кошовете вече. Също забелязвам в нашия град, че много майки са с колички на Stokke, та се поинтересувах и от характеристиките на тези никак евтини колички, 2 500 си е мноооого сериозна цена. Наистина са красиви и ексцентрични, стърчат някво такова 🤣 С тия малки предни колелета може да вървят прекрасно в някой европейски град, в който тротоарите са равни и изляти като от стъкло, но не и в милата ни родина. Освен това кошовете са си малки, откъдето и да го погледнеш. А на седналия кош "пръчката" минава между крачетата на детето - не, мерси. Cosatto също са много красиви визуално, но естествено и те са си пълно дърво, абсолютни каручки. Нямам много наблюдения над Сайбекса, но на пръв поглед си изглеждат тесни и паянтови. Не че ми е работа кой за каква марка е предпочел да се изръси за собственото си дете, но четейки коментарите в тази група, човек би стигнал до заключението, че само скъпите марки могат да предложат някакво качество, но това съвсем не е така. Същото качество може да се намери и за под 1000 лева.

# 611
От изброените съм за Лорели, има доста добри отзиви за тях.

# 612
  • София
+1 за последните мнения.

Четейки тази тема, човек остава с някои впечатления:
1) българинът има доста пари
2) ако не дадеш 1000+ лв. за количка, не ставаш
3) количка за под 1000 лв. не става

Потребители, които питат за колички на по-нормална цена, рядко получават отговор, или ако случайно получат такъв, то той обикновено е с един пренебрежителен тон...
Отделен въпрос е, че темата спокойно може да се използва за реклама на Сайбекс. Grinning

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 17:21 от rave

# 613
Моите впечатления не са точно такива. Започнах да оглеждам колички преди два месеца, около мен никой няма бебе, първа съм от приятелките ми. Марките ми бяха съвършено непознати, идея си нямах кое е висок клас, кое е нисък клас, чувала бях единствено Чико, защото преди 20+ години брат ми имаше такава Grinning

Като ходихме по магазини с опознавателна цел, безпогрешно се лепвахме с мъжа ми на най-скъпите колички, без да гледаме цени и марки, а само по това как я усещаме на бутане, като лекота, колко лесно се сгъва и разгъва, дали кошът и седалката изглеждат удобно, дали ни се вижда изпипана, или паянтова. Та не съм съгласна, че качеството е еднакво в общия случай. Някое щастливо изключение - може би, не съм разгледала всички колички на пазара, за да твърдя със 100%ва сигурност, че от евтините няма добри. Аз от по-евтините, които видях, за съжаление не си харесах нито една, хем нямам предразсъдъци или предпочитания към марки колички, всички марки ми бяха еднакво непознати и подходих напълно непредубедено. Излизайки извън разговора за колички и бебешки продукти обаче, личният ми опит ме е научил, че качеството си има цена, и не мисля, че повечето родители гонят мода, а удобство за себе си и бебето.

С другата част от мнението съм напълно съгласна обаче - бебето вероятно ще порасне напълно щастливо и здраво в количка за 500 - 1000 лв, че дори и в такава за 100, и за него е от неголямо значение в какво се вози. Далеч по-добре е, ако да се купи скъпа количка затруднява родителите, тия пари да бъдат спестени или дадени за по-смислена покупка, примерно сигурно столче за кола, което за мен е доста по-важно. Изобщо не бих си го слагала на сърце, ако не мога да си позволя точно най-желаната количка, чудо голямо. Може би бих обобщила за мен лично, че може би по-евтините колички предлагат по-добро съотношение на цена-качество, но пък и си има разлика. Важното е всеки да е щастлив с избора си.

# 614
Преди да се роди детето ни четях всеки ден темата омръзна ми да се обсъждат скъпи колички !Бяхме си определили между 500 и 800 лв за количка нещо като Кика бу ..ами взехме чиполино намалена с 200 лева мн добра оферта тоест стана 550 -количка като всички със спирачка...кош за пътуване два отделни коша зимен и за след 6 м.дръжката се регулира в 3 степени както и гръбчето и т.н .Никога не бих дала за бебешка количка над 2 хил лева ....дори и да ги имам 👍...та една кола (автомобил) по -старичка е толкова

Общи условия

Активация на акаунт