Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 873
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Знаете ли каква е разликата между Cybex Balio S и Cybex Balio M - освен долната пластина за краката?
Priam ли им е най-добрият модел с големи гуми?

# 451
Fifiana,  Balios M има малко по-големи задни гуми и се води по-проходима. Също е една идея по-компактна сгъната. Принципно Balios и Easy са ниският клас колички на Cybex като материали и качество на изработка. Високият им клас са  Priam и  Melio. Аз лично като ги разглеждах в магазина много харесах Priam и Melio.  Наистина си личеше разликата, че са добре направени с качествени механизми и материали. Но не отговаряха напълно на това, което търся. За Balios има ужасно много отзиви в Амазон, но може би някоя мама тук ще сподели личен опит.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 22:27 от paradigma

# 452
Може ли мнения за количкаTutek,в момента в райатойс са намалени.
По конкретно този модел. https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-tutek-tirso-ntr14c-c-2v1
охх. дай 200 лева отгоре и купи поне това, немска е, от същата промция:
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-hauck-mars-duoset-wild-blooms-black
И после ще кажеш дали си доволна тук, във форума. Simple Smile
или купи Лорели (италианска нисък клас) от същaтa промоция, пак е по-добре от полска.
https://rayatoys.com/detska-kolichka-lorelli-alexa-black-leaves

# 453
И аз днес си харесах цикламената balios s, в Комсед я разгледах. Не видях на пръв поглед недостатъци, но съм много неука.
Хареса ми, че я усетих доста лека (?) и не ми идваше ниска, защото си я нагласих добре за височината.
Основният минус кой й е ?
Това, че непрактично се сгъва и прибира в багажника ? / така ни каза продавач-коксултантката/ и ни насочи към Чиполино Електра, която също не е лоша, но нещо дизайна май не ме грабна, иначе има и стол/кошница за новородено за същите пари. Планувам живот и здраве на каквото се спра да го купя на Черен Петък, когато ще имат 30 % отстъпка, но дайте съвет коя е по-добра Simple Smile ❤❤

# 454
Само да кажа, че Лорели са бившите Бертони. Китайски стоки под български бранд от Шумен.

# 455
Идвах и аз да кажа, че Лорели са български: https://www.strollerbase.com/strollers/brand/lorelli/

# 456
От моето детайлно проучване като избирах освен трудното сгъване, като недостатък се посочва, че скърца и трака при возене и че излизат луфтове след известно време употреба.
И аз днес си харесах цикламената balios s, в Комсед я разгледах. Не видях на пръв поглед недостатъци, но съм много неука.
Хареса ми, че я усетих доста лека (?) и не ми идваше ниска, защото си я нагласих добре за височината.
Основният минус кой й е ?
Това, че непрактично се сгъва и прибира в багажника ? / така ни каза продавач-коксултантката/ и ни насочи към Чиполино Електра, която също не е лоша, но нещо дизайна май не ме грабна, иначе има и стол/кошница за новородено за същите пари. Планувам живот и здраве на каквото се спра да го купя на Черен Петък, когато ще имат 30 % отстъпка, но дайте съвет коя е по-добра Simple Smile ❤❤

# 457
DIDIS OOD has been a market leader in the field of manufacturing, import and export of baby and child products of the brands LORELLI and BERTONI for 20 years.
по-скоро се занимават с внос/износ, или ги правят, но по техни лицензи.

# 458
Който и да произвежда Лорели и Бертони, фактът е, че безброй бебета ежедневно биват возени много успешно в техни колички. И е хубаво майките, които всъщност нямат чак толкова много финансови възможности, да не се чувстват притиснати да купуват 10 пъти по-скъпи колички, защото уж били МНОГО по-качествени. Може и да има някакви предимства, но като цяло, всъщност, са пренебрежимо малко. По-скоро става дума за мода и престиж, не за качества.

# 459
аз също разсъждавах така, че няма значение, голяма работа , това са няколко месеца от живота ти, наистина са много качествени и хубави, просто за всичко е помислено и ми беше удоволствие да си я карам, чак си купих после още няколко.

Как да го обясня,  ами купи си един шоколад в България и после същата марка шоколад си го купи в Германия и ще разбереш разликата във вкуса. На БГ пазар се намират някакви български колички, които нямат шанс на примерно германския пазар.

Хубавата количка после се продава после  поне на половин цена и като си направиш сметката, май излиза малко по-евтино от нов български/полски модел! Единствено трябва да събереш парите да я купиш.
Ако нямаш достатъчно, купи си я втора употреба, те издържат поне 4 бебета или 10!

# 460
Тя и евтината после може да я продадеш за някакви пари. Разбира се че не всимки могат да имат скъпи колички, затова и аз реших да взема втора употреба, но хубава 3 в 1 и съм доволна, след това реших за лятна да взема Лорели нова, защото вече не исках втора употреба и това беше най- голямата ми грешка. По скапана количка не съм виждала, дървена, трудно се бута, тежка, не завива, на мраморни плочки колелата не вървят. В крайна сметка я махнах и си купих на cybex Eezy s намалена и разбрах защо си заслужава да вземеш скъпа количка, дори и втора употреба.
Все пак оставам с едно на ум, че може и по скъпите и масивни колички на Лорели да са една идея по добри, но аз лично повече не бих взела, дори и да ми я подаряват.

# 461
разликата в конструкцията е огромна и в платовете.

Имала съм Peg Perego Pliko Mini, така е направена, че центърът на тежестта се разпределя по-такъв начин, че се бута с много по-малки усилия, от тези, които аз бях 'приготвила'.

# 462
аз също разсъждавах така, че няма значение, голяма работа , това са няколко месеца от живота ти, наистина са много качествени и хубави, просто за всичко е помислено и ми беше удоволствие да си я карам, чак си купих после още няколко.

Как да го обясня,  ами купи си един шоколад в България и после същата марка шоколад си го купи в Германия и ще разбереш разликата във вкуса. На БГ пазар се намират някакви български колички, които нямат шанс на примерно германския пазар.

Хубавата количка после се продава после  поне на половин цена и като си направиш сметката, май излиза малко по-евтино от нов български/полски модел! Единствено трябва да събереш парите да я купиш.
Ако нямаш достатъчно, купи си я втора употреба, те издържат поне 4 бебета или 10!

Абсолютно съм съгласна купуването на по-скъпа и качествена количка си е инвестиция особено,ако е за първо бебе и после на вторичния пазар държат доста прилични цени. Също не е за пренебрегване и гаранционното обслужване и срока на гаранцията, която на скъпите колички е  от 3 до 5 години Simple Smile Ние взехме тази за лятна https://www.silvercrossbaby.com/prams-pushchairs/strollers/jet/#jet-black  и тази за комбинирана : https://www.bugaboo.com/us-en/strollers/bugaboo-fox-2/us---bugab … red-PV001855.html. На silver cross се спряхме за лятна защото се сгъва с една ръка и е изключително подходяща за самолет , става и за новородено, а ние пътуваме и не искам да блъскат голямата количка в багажното . Бугабу са с невероятна возия, сгъва се заедно със зимния и летния кош, изключително лека е 9,9 кг и е пригодена за всякакви терени. Също предимство е,че когато летния кош не ти трябва вече не заема никакво място за съхранение. Вярно парите не са никак малко, но понеже ни е първо бебче инвестицията си заслужава Simple Smile

# 463
Този спор е като "За и против кърменето".
Имала съм и Бертони, и две Муцита за основна количка. Ми, има си разлика. Но всички сме наясно, че не всички могат да си позволят скъпа количка. Това е и причината да се обръщат към тази тема. Хората очакват да им се подскажат възможности, с които да вземат по-лесно и информирано решението си.
Открай време приканвам майките да се връщат и да казват с по две три думи честно наблюденията си от ползването на избрания от тях модел. Много рядко се случва за жалост. До преди пет теми Пег Перего Бук беше мега топ хит. После се смени със Сайбекс Балиос С. Има толкова много различни марки и модели в парковете и по улиците. Жалко е, че не се намират хора да разкажат накратко за впечатленията си от тях.

И не съвсем по темата, ползвам от година за втора количка Easywalker Buggy+. Ми, сори. Не става. Колкото и да я пръскам с WD40 си скърца. Не ме е яд само, защото я взех 70% намалена и реално нямаше как да взема по-евтина количка изобщо.

# 464
Дами, имала съм и от "двата вида" колички. Въпреки това, което казвате, продължавам да смятам, че разликите не оправдават цената на средно амортизиран автомобил за бебешка количка.

Разбира се, ако някой много държи на това, ще намери обяснение защо да даде един куп пари. Моето мнение има за цел да даде шанс на дами с по-малко пари, да ги вложат в нещо по-полезно, а и да не опъва шия цялата рода, за да додрапа до заветните Сайбекси, Мима Хари и т.н. Разликите в качеството НЕ оправдават разликата от средно 800 лева в цената.

Освен това, отдавна мисля, че може би трябва да има две теми за колички - тази и още една за избор на бюджетни колички. Иначе този разговор ще се води вечно.

Общи условия

Активация на акаунт