Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 861
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, някоя от вас, която има тази количка от снимката може ли да сподели менние за нея- удобна ли е,маневрена,лека и т.н.Също така столчето за кола  Cloud-Z удобно ли е, може ли успешно да замени коша от 0 до 6 м,тъй като бебето ще се роди януари и не мисля,че има нужда от този кош?
Кошницата за кола не заменя коша за новородено!

Защо мислите така? Все пак зимата няма да може да се излиза чак толкова много, предимно ще е с кола. Имам позната, която точно така направи.Исках да разбера дали има и други,които са постъпили така?
Аз съм с такава количка(cybex priam lux platinum).Количката е страхотна,но в никакъв случай не е лека (почти 15кг е).
И не,кошницата НЕ заменя коша за новородено.Това,че вашата позната прави така,изобщо не означава ,че е правилно.Изобщо не си представям да сложа новородено и да го връзвам с колани докато сме на разходка.Да не говорим,че тази кошница е открита от всички страни и грам не предпазва от вятър.За лятната седалка се отнася същото.Родих октомври и цяла зима бяхме навън.Не сме пропускали и ден без разходка.

# 481
А по принцип нали се продават зимни чували и за кошницата и за “летния кош”.Те не вършат ли работа?

# 482
А по принцип нали се продават зимни чували и за кошницата и за “летния кош”.Те не вършат ли работа?
Те не заместват коша за новородено,който е с матраче и съобразен с нуждите на новороденото.Нали ,за да го закрепиш детето пак ще е вързано,за да не се изсухля надолу.Не бих спестявала от удобството на детето си.Парите ,които ще дадете за 2-та чувала са същите,които ще дадете за коша.
Такъв чувал аз ще ползвам тази зима,а детето ми ще е на 1 годинка.
Това няма как да бъде заместено от кошницата или лятната седалка.

# 483

Те не заместват коша за новородено,който е с матраче и съобразен с нуждите на новороденото.Нали ,за да го закрепиш детето пак ще е вързано,за да не се изсухля надолу.Не бих спестявала от удобството на детето си.Парите ,които ще дадете за 2-та чувала са същите,които ще дадете за коша.

А вие и трите кошчета ли закупихте и каква сума ви излезна всичко,ако не е проблем да споделите?

# 484
  • Пловдив
Здравейте.Имахме Лорели Алекса,2 употреба,но се счупи дръжката...Количката е ползвана общо 1 г...Та сега се чудя за Чиполино фюжън..Някой мнение//

# 485

А вие и трите кошчета ли закупихте и каква сума ви излезна всичко,ако не е проблем да споделите?
Кошница не съм купувала,защото за мен е напълно излишна.Купихме си столче за кола Cybex Sirona S i-size със SensorSafe от раждането и сме много доволни.
Шасито струваше 1399лева.Коша за новородено беше 650лева.Лятната седалка (тоест само плата,защото основата е към шасито) струва 330лева.Дъждобраните са включени.Другите аксесоари като чадър,комарник,чаша,чанта,зимен чувал се купуват отделно.Стола за кола беше 979лева.Купихме всичко от Вис Виталис,но сега виждам,че в Рая Тойс правят постоянно намаления на Сайбекс с 20% а иидва Черен петък през ноември и със сигурност ще има пак намаление.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 15:00 от Анонимен

# 486
Защото кошниците за кола са предвидени за пътуване и бебето не трябва да прекарва повече от час там, особено като новородено.
Кошът за новородено се ползва 0-6 месеца, което значи, че можете да го ползвате до юни включително. Да не говорим, че е много по-комфортен, широк, пази бебето от вятър....

# 487
.... И каквото и решение да вземете, най-вероятно ще е предпоследно и ще се нагласяте в движение. Grinning Бебето ще Ви покаже, бъдете спокойни. Иначе лично за мен кошницата е излишна - много е тежка, за да се размъква в ръка, а и моето бебе не спеше навън, че да ми е чак такъв проблем, че ще го прехвърлям от стола за кола в количка. Обаче от там нататък - пролетта ползвах коша активно, обаче никога не е стоял спокойно вътре и през повечето време тиках количка, носех бебе и водех куче. При нас работещият вариант беше слинг.
Като първоначален ориентир по-скоро бих посъветвала да не взимате всички чаркове и, ако нещо потрябва, да се вземе в последствие. Последно - и ние сме със Sirona S, поръчах я от mothercare и с доставката беше 560лв. В online4baby ги има нещата и са на добра цена, гледайте тук на живо и поръчвайте от чужбина.

# 488
Съгласна съм с горното мнение.Отидете и вижте всичко в реален магазин,а не на снимки.Аз бях харесала съвсем други модели колички,но когато видях тази ,веднага казах,че това е моята количка и я купихме на момента.

# 489
  • Anywhere
Без значение кога ще се роди бебето коша за новородено е незаменимо удобен. Никое столче, дори и с легнало положение не може да го замени. Но и количката и столчето са хубави, качествени и здрави!

# 490
Благодаря много за мненията.Ще може ли някой да ми каже възможните чуждестранни сайтове,за да разгледам там ?

# 491
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, някой дали е сменял багажник на jane muum?

# 492
Темата за кошницата и коша е обсъждана много пъти. И не мога да разбера защо винаги, както и в предните коментари се използва думата “пестене”. Специално Cloud Z кошницата има напълно легнало положение ( може да се използва само извън автомобила ) и нищо не пречи да се използва вместо коша. Ама иначе винаги има компетентни, които казват Бебе в кошница повече от час и половина Йок! Ама да бяха пробвали всички кошници разбирам. Моето бебе е февруарско и до петия месец изкара в кошницата Cloud Z. Има си зимен чувал специално за модела. И не съм го направила за “пестене”, а просто се движа повече с кола и не си представям всеки път да местя бебето или да не говорим да го возя в коша с колата. И преди някой да е питал - и на ортопед е било - всичко си му е наред.  Да не говорим, че един път я возих в коша на сестра ми и се спука да реве. А колко още такива бебета има... ама това е друга тема.
    Иначе количката както са ви отговорили е Cybex Priam. Моята е Cybex E-Priam, която е същата като Priam, само че има мотор, който подпомага движението по наклон. Засега съм много доволна, като изключим килограмите понеже е по-тежка и от Priam-a. Бутах и Egg, и Муци. Стокето и Мимата - също, няма да ги коментирам, който твърди че са маневрени и леко се движат значи не е пипал читава количка!

Здравейте, някоя от вас, която има тази количка от снимката може ли да сподели менние за нея- удобна ли е,маневрена,лека и т.н.Също така столчето за кола  Cloud-Z удобно ли е, може ли успешно да замени коша от 0 до 6 м,тъй като бебето ще се роди януари и не мисля,че има нужда от този кош?

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 23:05 от Boardbabe

# 493
Ако шасито е 2500 лв а кошовете са около 700 лв единият е възможно да сте права. Обаче общият случай не е това. И е хубаво, че се коментира, за да се знае и от хора, които тепърва навлизат в темата за колички, кошове и кошчета.
Масовото производство на кошче за кола не предполага бебе да седи в него на дълги разходки.

# 494
Може ли да споделиш какво не ти хареса в Egg или съответно ти хареса повече в Cybex. Общо взето това са двете колички, на които съм се спряла, като засега не съм пробвала нито една от тях, а ще избирам количла за първи път. Blush
Темата за кошницата и коша е обсъждана много пъти. И не мога да разбера защо винаги, както и в предните коментари се използва думата “пестене”. Специално Cloud Z кошницата има напълно легнало положение ( може да се използва само извън автомобила ) и нищо не пречи да се използва вместо коша. Ама иначе винаги има компетентни, които казват Бебе в кошница повече от час и половина Йок! Ама да бяха пробвали всички кошници разбирам. Моето бебе е февруарско и до петия месец изкара в кошницата Cloud Z. Има си зимен чувал специално за модела. И не съм го направила за “пестене”, а просто се движа повече с кола и не си представям всеки път да местя бебето или да не говорим да го возя в коша с колата. И преди някой да е питал - и на ортопед е било - всичко си му е наред.  Да не говорим, че един път я возих в коша на сестра ми и се спука да реве. А колко още такива бебета има... ама това е друга тема.
    Иначе количката както са ви отговорили е Cybex Priam. Моята е Cybex E-Priam, която е същата като Priam, само че има мотор, който подпомага движението по наклон. Засега съм много доволна, като изключим килограмите понеже е по-тежка и от Priam-a. Бутах и Egg, и Муци. Стокето и Мимата - също, няма да ги коментирам, който твърди че са маневрени и леко се движат значи не е пипал читава количка!

Общи условия

Активация на акаунт