Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 53 807
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Аз 2 дни обикалях улиците с моя приятелка със скоро купена Лорели Спорт. Ами не намерих никакви фрапиращи забележки в нея. Компактна, лека, лесна за сгъване ми се стори. Да, не съм я сравнявала с други модели за след 6м, но споделям, тук май не е обсъждана. След известно време дори и да се раздруса, все пак говорим за 200 лв. Ако чак пък толкова се раздрънка, втора бих купила и пак ще ОК.

# 616
Не мисля, че е редно да държим сметка на чуждите пари, някои са съгласни да дадат 2хил. лева за количка, други , не. Аз съм от първите и ще се аргументирам:
Преди 2години, когато купихме нашето Mutsy i2, бях сама - ММ пътува по корабите. Ходих, оглеждах, бутах, пробвах всяка възможна количка. И скъпа, и евтина. В началото без да обръщам внимание на цените винаги клонях към по-скъпите. За мен беше, и все още е, важно количката да е лека, маневрена, лесно да се сгъва, компактна и все пак да изглежда добре. Колебаех се между Mutsy, Cybex и iCandy. Но първата ме заплени. Служи ни вярно до съвсем скоро, неведнъж съм се изказвала положително за нея в темата, не едно момиче ми е писало за подробно мнение за нея. Ами, нямам забележки и не съжалявам за дадените пари. В момента все още е като чисто нова и е прибрана за следващото ни дете, живот и здраве. ММ също се влюби в нея като я видя, със същите впечатления като моите беше.
Сега сина ни отказва да се вози в количката, предпочита да върви пеша, за това не взехме лятна количка,а триколка SmarTrike, от която също сме изключително доволни.
Та, всичко това го написах, за да кажа, че всеки си решава къде да дава парите си - дали в количка, или в кола. За мен, не конкретно за количките, качеството има цена. Не казвам, че по-евтините колички са некачествени, количка като количка, нали. Ако Кикабу ми се беше видяла по-качествена в магазина, щях да си я взема нея. Не съм решавала спрямо името на количката, или цената й.

# 617
Абсолютно подкрепям горното мнение.Всеки сам решава каква количка ще си вземе и колко пари е готов да даде за нея.
Ние обиколихме доста магазини за колички,за да разгледам моделите,които бях харесала на снимка.Бях решила количката да е до 1500-1700 лева.Даже много ми се виждаха.Е,в момента в който видях Сайбекс-а (Priam lux Platinum) реших,че това е моята количка.Моя мъж също я хареса на секундата.Изобщо не й бях видяла цената,но грам не съжалявам,че дадохме 3000 лева.Не бях виждала и модела никога.В един магазин ми предлага Балиос С,който на мен лично не ми хареса.Другите модели бяха на Пег Перего,Mutsy и EasyWalker.Вече 1 година я ползваме и къде ли не сме я бутали-маневрена,проходима,удобна за детето.Изобщо не е нито паянтова,нито тясна,както се изказаха в по-горен пост (без да са имали възможност да я пробват).Сега за лятна количка също съм се спряла на тази марка.

# 618
Независимо от всичко абсолютно нищо във вашата количка не струва 3000 лева, нито изработката, нито материалите, от които е направена, най-малко пък времето, за което сте я ползвали Simple Smile Никой не Ви държи сметка за какво сте преценили да си похарчите парите, но да твърдите, че най-разумното според Вас е да плащаш 3000 за марката на количката, която ще ползвате една година, е повече от нелепо. Не всеки може да си позволи подобен лукс Wink

# 619
Никой никого не задължава да се купуват колички от 3000лв. Когато се иска мнение, се дава такова. Когато се искат препоръки, се дават такива, още повече, че като не е споменат бюджет, всеки си казва от какво е доволен. Ако някой няма опит с някоя количка ,или поне наблюдения, не коментира. Някои са готови да дадат 3к за едно, други за друго и това е нормално, защо да е нелепо. Аз поне не съм платила за името на количката, а за това, което намирам за комфортно за мен. Може да сме ползвали количка от близо 3к, но столчето за хранене ,например, ни е на Лорел Премиум Парти, от което също съм много доволна. Не разбирам защо се обиждате?

# 620
Аз не разбирам едно. Идвате, четете, купувате някаква количка и после не се връщате да дадете ревю. Много ми е интересно, според Вас как ще се съберат мнения за различни от Муци, Перего и Сайбекс марки. Тук се плюнчим има-няма 10 жени. Колко модели да сме използвали лично?!
Ако имате намерение да сте полезни на другите след вас, отделете 20 минути от времето си, напишете марка, модел, плюсове, но и минуси. Минусите са най-важни, смятам че няма нужда да обяснявам защо. Ако попаднете на сделка или намаление, хвърлете линка тук. Всички обичаме да плащаме по-малко.
Останалото е гледане в чуждия джоб и нищо градивно.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 18:06 от jj okocha

# 621
  • Седмото небе
Момичета,
Няма смисъл от препирни. Ако модератор ми разреши ще направя друга тема, в която ще се обсъждат друг, да речем по среден тип и клас колички. Аз преди време зададох въпрос за някои от по-масовите марки, получих буквално смъмряне и от тогава само чета. Няма смисъл да пречим тук на другите момичета да обсъждат техните предпичитания.

# 622
Ама защо да има 100 теми за едно и също? Тези, ползвали Кика бу, Лорели, Чиполино и др. просто трябва да се включват с мнение тук. Истински не разбирам защо не го правят. И да направиш друга тема, какво ти гарантира, че ще има кой да я поддържа с мнения в бъдеще?

# 623
Нали е ясно, че "не всеки може да си позволи такъв лукс" не означава, че покупката е неразумна. Има достатъчно хора, за които дали ще дадат 300 или 3000 е все тая и 3000 не им се усещат в бюджета. Странни са ми (войнствено) твърдящите, че евтиното е същото като скъпото; или са ни фундаментално различни критериите, или е форма на самоубеждаване, не знам... Все едно някой да каже, че дали ще е москвич, или мерцедес, все е кола. Да, все е кола, ама не е едно и също. Пак казвам, лично аз съм твърдо убедена, че едно дете може да расте много добре и в евтина количка и вероятно няма и да разбере разликата, но да се твърди, че нямало разлики ми се вижда wishful thinking.

За протокола - много се радвам на горното мнение. Нашата количка е Priam, не мога да дам директен отзив, защото ще я ползваме тепърва през пролетта, но в магазина се влюбих в нея. Изглеждаше маневрена, изпипана и всеки детайл беше обмислен така, че да е удобно. Дали наистина е така на практика, ще разбера. За мен лично не беше скъпа, купих я за 1370 лв от Англия, комплект включващ всичко (в темата споделиха офертата, а няколко дни по-късно пуснаха и допълнителен код за намаление). Цвят от 2017 или 2018, но без разлика в останалите параметри с актуалните модели. Сигурно за някого съм се прецакала, че не съм купила количка за половината пари, аз пък (доколкото е възможно, без да съм я ползвала) съм доволна.

Не искам да обидя никого, но на моменти тези обяснения как хората, позволили си по-голяма сума за някаква покупка, са го направили непременно заради робуване на марка или защото са глупавки и са се вързали на рекламни трикове, звучат много в стил "гроздето е кисело".

# 624
  • Седмото небе
Ама защо да има 100 теми за едно и също? Тези, ползвали Кика бу, Лорели, Чиполино и др. просто трябва да се включват с мнение тук. Истински не разбирам защо не го правят. И да направиш друга тема, какво ти гарантира, че ще има кой да я поддържа с мнения в бъдеще?
Аз не искам да влизам в никакви спорове, просто ми хрумна как хората да не си пречат взаимно в обсъждане на предпочитанията си.
Скрит текст:
Както например има различни теми за масова козметика да речем от Дм/Лили и такава от Сефора/Мак/Дъглас и т.н. Или пък за парфюми. Когато има интерес към дадена тема тя си върви. Някой като започва такава надали знае как ще потръгне.
Моля не ме нападайте сега мен, просто исках да намеря подходящ вариант за всички ни. Аз даже вече след много разглеждане си избрах и купих количка, самоорганизирах се, проучих, пробвах и накрая поръчах. Пристигна, сглобихме я и всичко и е 6 поне на пръв поглед. Става въпрос за Lorelli Monza 3 със зимен и летен кош, която след допълнителното намаление от 595 ми струваше 265,50. С оглед на това, че сигурно към юни-юли ще ни изпратят нова лятна или ще си купим друга т.е. ще я ползваме около 6-7 месеца реших лично за себе си, че повече не си струва да дадем. Не съм споделила мнението си тук, защото виждам че се обсъждат съвсем друг клас возила. А и реално нямам опит с въпросната количка, понеже очакваме девойката в края на януари и ще се ползва реално от средата на февруари, за да бъда кой знае колко полезна и обективна. Но това не ми пречи да чета какво се пише тук.

# 625
Supergirl, не приемай думите ми като нападки. Казвам ти ги единствено като човек, който следи тази тема от 2009г. Тоя спор го има откакто тя съществува. В началото и аз защитавах тезата, че Бертонито (на Лорели старото име) си е съвсем добре и няма нужда от по-скъпа количка. И го мислех наистина. Ползвах модел Имола 3 през далечната 2004та. После, през 2010та си взех Муци Транспортер и да ти кажа, веднага разбрах разликата. За това и взех Муци Нио с третото ни дете. На оферта разбира се. За мен сума за количка над 1200 лв. също е извън собствените ми граници за харч, но това не значи, че не е в нормите на някой друг.
Целта ни в тази тема е да споделяме мнения и по възможност сделки, за да могат другите след нас да вземат информирано решение, съобразно нуждите и бюджета си.
Вариантът не е да се цепи темата на подтеми. Това в дългосрочен план не работи. Постави се на мястото на някой, който сега започва. Кое ще му е по-лесно, да следи на едно място, или на 5? 
Единственото наистина работещо решение е различни хора да публикуват мнения за разнообразни модели, без да смятат своя избор за единствено правилен и да се засягат, ако някой има друго мнение.

# 626
Аз също призовавам ако някой си купи количка ,благодарение или не на темата, да сподели мнение, отзив, все нещо.. така ще се съберат мненията.

# 627
Чета темата от четири месеца и това е трети или четвърти такъв разговор. Не ви ли писна? И не е вярно, че се обсъждат само скъпи колички. Има и много адекватни мнения дори за колички втора употреба

# 628
Дух, не им писва, защото все са различни участниците Simple Smile

# 629
Аз също съм на мнение, че масово тук се коментират скъпи марки колички. Не искам да казвам, кои са по качествени, но аз съм се ориентирала към количка за около 1000лв., не са малко пари за мен, защото съм работила за такава заплата, но за количката, която съм избрала тук дали съм срещнала 1-2 мнения, може и да бяха в по-стара тема. Точно онзи ден говорих с приятелките си, че явно в България, средностатистическия човек взима доста висока заплата, за да може да си позволи бебешка количка за 2000+лв., която ще ползва не повече от 1 година. Нищо лично, не искам да навлизам в спорове, но от тази тема аз разбрах за марката сайбекс...защо ли, ами защото през 2-3 коментара се коментира само тази марка. Ще се радвам ако темата се раздели на две, със сигурност ще е по-полезно за дамите, които нямат възможност да дават по 2000+лв. за бебешка количка.

Общи условия

Активация на акаунт