Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 38 978
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, търся помощ!
 знаете ли тази стена  с каква техника е боядисвана?

Благодаря Ви

# 106
Някаква декоративна мазилка.   Нещо от сорта на това долу, но е трудно да се каже какво точно, защото има много видове, а отделно грапавостта и нюанса зависят от майстора и желанието на клиента.

# 107
ако е такова,ясно ми е
твоята снимка,при търсене в гугъл,излиза декоративна мазилка травертино
травертино,или не, такива мазилки с прожекционно пръскане са ми известни
но,онова ми се струва гладко,като техника на боядисване за имитация на полиран цимент
само,дето не намирам повече инфо

# 108
Само един скрин malm от IKEA - тъмния цвят, но той не ме притеснява, защото имам вариант да го подменя с нещо друго. Други мебели няма.
Май нямат нощни шкафчета малм в тъмния цвят... виж това https://www.ikea.bg/rooms/bedroom/bedside-tables/setskog-noshtno … shkafche/70338041 или това https://www.ikea.bg/rooms/bedroom/bedside-tables/vikhammer-nosht … shkafche/00381764
Аз предпочитам полицата да ми е отгоре, а чекмеджето отдолу, но винаги така ги правят... спотед мен наопаки на удобното, но щом интериорните дизайнери/архитекти така са го измислили ергономично, може би аз съм наопаки Thinking

# 109
Момичета, имате ли широки керамични плотове, монтиране в ъгъл? Майстора се е заинатил, че не може, защото няма място за водобранна лайсна. Ако имате така монтирани, моля пуснете по една снимка.
Плътно в ълъла ли е идеята да се монтира? Наистина трябва да се остави място за водобнанната лайсна. Но и няма да ти е удобно да е плътно в ълъла, според мен. Вкъщи плота завършва с котлоните, под тях фурната. Аз съм оставила около 3см след водобранната лайсна, хем да се равни с фурната, хем да е лесно за обслужване, готвене, почистване. Говорим на ширина, на дължина плота почти опира във гръбчето, между тях е само водобранната лайсна.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 10:05 от Kristaline

# 110
Аз пък нарочно оставям 25см от керамичния плот до страницата, за да мога спокойно да си движа ръцете, да не се удря дръжката на тенджерата с страницата, да висят спокойно черпаци и бъркалки... да си оставя нещо отдолу... И затова взех широк двоен, а не голям. При голям си бях планирала пак така, но и фурната изтеглена от края с 30см шкафче.
Обърнете внимание и на монтажната схема, на колко см плот стъпва плота. По спомен не е повече от 1см. Ще стане много тънък и съответно крехък плота в ъгъла, как ще носи каквото и да било? Долния шкаф под плота има дебелина почти 2см. и спрямо него трябва да има отстояние поне да се пъхнат щипките...

# 111
Искам котлон тройка и това е драмата, а не можело да остави 3 см.. на мен не ми се вижда логично.

# 112
Днес на път за Спиди на Раковски минах покрай един магазин за плочки, и подпряна отвън видях плочка от фулбоди гранитогрес, много леко релефна, матова, тъмно сива, 60 х 120 някъде. Понеже този тип гранитогрес (фулбоди) е върхът според мен, но вече почти не се среща, споделям ако някой има интерес.
Става дума за подова плочка - за антре, балкон, баня...

# 113
  • тук и там
Здравейте, търся помощ!
 знаете ли тази стена  с каква техника е боядисвана?

Благодаря Ви
Много ми харесва и на мен ,показаното на снимката. Обаче даже не е ясно дали е мазилка,може и да е тапет и всичко.
Ако намериш информация-пиши тук,защото и аз се интересувам.

# 114
Мазилка е това, точно от този тип, който е показала Черна станция. С Google излиза цялата статия, от която е снимката, и там си пише, че е мазилка /plaster/, а и ясно се вижда на другите снимки, че стената е грапава.
https://www.sfgirlbybay.com/2018/12/10/a-hand-built-kitchen-in-east-sussex/
За мен лично всякакъв тип релефни мазилки са много нефункционални - с времето по релефа, колкото и да е малък, започва да се натрупва прах и нито можеш да го изчистиш, нито да пребоядисаш. Да не говорим за стена до кухненски плот. Тя въобще цялата тази кухня изглежда доста бутафорна и едва ли е предназначена за реално ползване.

# 115
Аз имам в антрето вече над две години и е като чисто ново. Не се цапа, защото релефът е от вдлъбнатини, а не от изпъкналости, а и освен това е на някаква силиконова основа. Майсторите казаха, че можело " и с водоструйка да се  мие", не че съм пробвала. Не се е налагало.

# 116
Е, Станция, пусни малко снимки!

# 117
Искам котлон тройка и това е драмата, а не можело да остави 3 см.. на мен не ми се вижда логично.
Отвори си монтажната схена и виж логиката, има си размери...

Ето моята например отстрани трябва да има минимум 4см, а отзад минимум 6см.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 17:00 от peneva_a

# 118
# 119
Като го прочетох, и микроциментът си е декоративна мазилка.

Общи условия

Активация на акаунт