Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 38 985
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, търся помощ!
 знаете ли тази стена  с каква техника е боядисвана?

Благодаря Ви

Mamagemelar, във втората половина на тази статия собственичката на въпросната стена много подробно е описала как са постигнали този ефект - с комбинация от три бои Annie Sloan (eдната за стени и две тебеширени) и восъчно покритие отгоре.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 18:47 от MayBach

# 121
Прилича ми на мазилка на име марморино. Може да се лакира отгоре.

# 122
Благодаря много за цялата помощ.
Ще се разследва значи...
Цялата история е заради няколко примерни снимки,по които да се работи за wabi Sabi дизайн.

# 123
  • Варна
Да ви споделя, ние имахме малък инцидент от едни роднини - леко стана пожар с уж леки щети, но след като търкахме стената от опушеното - изглеждаше точно като това, което са постигнали в тази кухня. Та мен хич не ме кефи, защото се сещам за опушването след пожара.

# 124
А според мен не е нужно да е баш същата технология. От снимката се взема идеята, а после ако намериш нещо с подобен вид, какво значение има, че е друга технология? Може даже и по-хубаво да е.

# 125
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. Предстои ни ремонт у дома и не желая да изхвърлям стари здрави мебели. Искам да ги преправя. Знам, че това не е темата, но не успявам да реша в какъв цвят да ги направя. Обмислям стените да са светъл нюанс на сивото, кухнята да я бяло и дърво, в спалнята леглото ни е бяло и няма да го сменяме Simple Smile Ако кача снимки на разнородните дървени мебели ще ми помогнете ли да се спра на цвят - било да ги боядисам, или лакирам, и да ги съчетая с паркет, който също трябва да циклим и лакираме наново. Питам се и дали е "задължително" всичко да е съчетано, или всяка стая да си е отделно?

# 126
Стилово трябва да са съчетани, но цветово изобщо не е задължително...
Ако кифлата вкъщи иска шкафове бяло и розово и на братята ли стаята трябва е е такава Wink

# 127
  • Варна
@Miriel,
Качете снимки - със сигурност ще се включат с мнения хора : )
Не е задължително да е съчетано всичко за отделните помещения питате , така разбрах. Зависи от вас - дали търсите това или сте ок да си е различна всяка стая. Най-голямата свобода е да не робуваш на някакви наложени ограничения и възприятия, особено що се отнася за интериорния дизайн. Всичко опира до баланса - цветови, обемен, светлинен, стилов - там е майсторлъка.  Направете така както ще се чувствате вие и вашето семейство уютно.

# 128
  • SF
Имам въпроси за стени с металокрил. Трябва ли стената да е абсолютно гладка или напротив - металокрилът ще заличи несъвършенствата?
Колко ръце върху стени с латекст трябва да се минат, за да стои добре? От къде мога да купя на ниски цени, защото в момента не мога да си позволявам качествени и скъпи ремонти. Даже мисля сама да го нанасям.

# 129
  • София
Аз знам само за металокрил на Капарол, не съм чувала да има по-евтин. А и доколкото знам от майстори, металокрилът се нанася върху повърхности със структура, за да я подчертае - върху мазилка, релефни тапети, такива неща.
Ето какво намерих относно нанасянето - http://www.venera-eood.com/Caparol-dekorativni-tehniki/Capadecor … terior/#nanasiane

# 130
Ето ти металическите цветове на Краун пейнтс, пише, че с една кутия се боядисват 12 кв. м. и струва 49 лв. Не съм боядисвала с металическите им бои, но за обикновените им латекси (мат) гарантирам, че посочената на кутиите норма е абсолютно точна. Покривността на матовите латекси е перфектна. И винаги съм си боядисвала сама, не е имало проблеми с нанасянето (само с избора на цветове - когато съм правила компромис от страх, че цветът е много "необичаен", съм бъркала).

https://crown-bns.com/katalog-kategoriq/interiorni-boi/boi-za-ak … -s-metalen-efekt/

В магазина им на Пенчо Славейков (срещу бариерата на Медицинска академия)  продавачката беше перфектна (говоря за миналото лято, оттогава не съм ходила), наистина е И консултант, може да ти отговори на всички въпроси.

Ако си харесаш приблизително цвят онлайн, можеш да отидеш на място и да разпиташ.

Независимо какъв латекс ще избереш, е добре или да измиеш/отмиеш с гъба стария латекс, и задължително да минеш с Боро контакт преди новия латекс, за да нямаш проблеми - не знаеш какъв е състава на стария латекс и дали няма да направи някакъв проблем с новия, в смисъл да се подкожуши на места. При мен гладка стена с фина шпакловка, боядисвана с Краун, си е все така гладка. Върху нея беше наплескан някакъв масов латекс цвят прасковка (от наематели), в следствие на което стената изглеждаше като боядисана груба мазилка. С 2-3 ръце миене с гъба, препарат и малко доместос, масовият латекс се отми изцяло и Краун латекса и гладките стени се появиха отново.

# 131
  • Горна Оряховица
Не намирам из нета ( явно не го пиша с правилното име) декоративен цокъл за улуците. Има ли такова нещо, което да се сложи там?

# 132
Кафява блажна боя?

# 133
  • Пловдив
Нас ни предупредиха,че по този начин улиците изгнивали бързо и направихме като малки сифон-шахтички под тях,но нямам снимка.

# 134
  • Разпиляна във въображението
Така, ето и моите мебели, които трябва да съчетая в спалнята.
Скрит текст:
Леглото ни е бяло. Това, което съм намислила е да отрежа горната част на бюфета и да го направя като тв-шкаф. По-скоро клоня към това да не боядисвам всичко в бяло - бюфет и гардероб, а нещо подобно на акцент, който да ги "върже" с леглото - нещо подобно

Скрит текст:
Останалото е стара секция, която ще раздвижа. Ще сваля горната част, ще я обърна и използвам за телевизора, останалите ще направя бюро за децата. Във витрините ще наредя книги. Долу вляво е гардероб в коридора, а това вдясно е гардероб в кухнята.
Като цяло става ясно, че почти нищо не е много съчетано, но все пак това са си стари мебели и бих искала да ги "обединя" в стаи със сиви стени и изциклен паркет, който не знам по-светъл ли да е, по-тъмен?

Помощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт