Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 38 728
  • 773
  •   1
Отговори
# 465
  • софия
Томева, да попаднеш на българска фирма, която прави качествени интериорни врати е късмет от тотото. Запазвам си я.

# 466

за коридор,може и да е добро решение шлайфаният бетон, но в голямо помещение, ми изглежда доста недовършено, и неуютно, колкото и да е модерно и спрягано по модни списания
свързвам го с едновремешната мозайка/тя и технологията със шлайфане си е същата

Сега попаднах в нета на такива плочки-имитация на мозайка, иначе съм ги виждала на живо и нямах идея как да ги търся като име. А то било terrazzo tiles. Някои от цветовете са си баш като нашенската мозайка, само дето са по-скъпи.
http://artgres.sofiadesigndistrict.com/terrazzo-tiles

# 467
  • Варна
Томева виждала съм тази баня! Чуден винкел Simple Smile Харесва ми много, дава индустриален привкус и вратите също са яки!

# 468
Като заговорихме за врати да ви се оплача, че с моя мъж не можем да стигнем до консенсус за вратите на банята и килера. Той държи на алуминиеви, а аз хич не ги харесвам визуално. Не знам как да го убедя, че не ни е необходима при наличието на параван за душ. Аз днес дори се замислих дали може да се монтират, при вече готова баня и направен праг. Пуснах снимка в темата за баните, но и тук ще ви я кача за да си кажете мнението 🤗

# 469
  • София, Bulgaria
Томева, да попаднеш на българска фирма, която прави качествени интериорни врати е късмет от тотото. Запазвам си я.
Ние сме много доволни, че и по време на изолацията ги правиха, баш април месец и размерите ги вземаха по вайбър 🤣🤣🤣, ама моят мъж е технически грамотен и знае кое, как се мери.

Като заговорихме за врати да ви се оплача, че с моя мъж не можем да стигнем до консенсус за вратите на банята и килера. Той държи на алуминиеви, а аз хич не ги харесвам визуално. Не знам как да го убедя, че не ни е необходима при наличието на параван за душ. Аз днес дори се замислих дали може да се монтират, при вече готова баня и направен праг. Пуснах снимка в темата за баните, но и тук ще ви я кача за да си кажете мнението 🤗
Не харесвам и аз алуминиеви врати.
С моя мъж като почнахме проекта ново жилище се разбрахме: той прави, кое, както си иска до момента за интериор, тогава съм аз. И така има мир и любов. Вътрешния интериор, трябва да се прави от един човек и това е жената😃. Освен, ако не сте си наели ентериорен дизайнер, който да ви визуализира всички идеи и съчетания, за да може и двамата да си го представите.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 11:16 от tomeva

# 470
Моите врати в мокрите помещения, включително и в банята, са все МДФ с естествен фурнир. Никакви проблеми вече над две години. Като не се обливат с вода проблем няма. Даже и парата и влагата не са проблем, защото са за кратко с вентилатора, а и дървото е топло и по него не остава конденз.

# 471
  • Разпиляна във въображението
Брей, много скъп този винкел. Освен да не изхвърлям нашия, когато тръгнем да сменяме остъклението Simple Smile Обмислям да боядисам мозайката в коридора ни, а то по италиански е все още модерно.

# 472
Пак е модерно, преди 2-3 години ги отпочнаха тези плочки-мозайка.
Между другото, бялата мозайка-плочка много прилича на кухненския плот на Перуника, но ако трябва да съм честна, нейният е по-красив. Но идеята и двете е същата.

# 473
  • софия
Колко съм интериорно прозорлива - като правихме ремонта преди 6 години не исках и да се спомене да се слагат плочки или променя мозайката на балкона Grinning.
Вече 6 години няма никакви поражения от влагата на мдф врата на банята, хем не мога да кажа, че вратата се оказа най-качествена, но то е заради производителя. Не се мокри директно, сложихме и решетка в долния край. Не харесвам алуминиеви врати.

# 474
  • Sofia
МДФ боя(мат) са всички врати в къщи, включително на баните. Не се мокрят директно, проблем нямаме, монтирани са 2010г.
tomeva, добре сте разпределили задачите и при нас е така, иначе на тези ремонти/строежи няма да им доживеем края. Получава ви се стрхотно.
Виждам много хубави снимки и идеи на последните страници, и аз залитам леко към индустриални елементи в интериора (който ще почака още няколко месеца до започване на реализацията) решила съм в дневната да оставя таваните на "гол бетон". Настилката(гранитогрес и подово навсакъде) обаче продължавам да не мога да я измисля, а с нея ще съгласувам и стъпалата към 2ри етаж. Ако гранитогресът е нещо в сивата гама плюс сивия бетон на тавана не знам дали няма да ми дойде в повече, а все някакъв такъв харесвам. Гранитогрес имитация на дърво означава повече фуги, и това не ми е много ок. За нещо по-тъмно графитено, към черно се чудя, но дали няма да натежи на голяма площ... Всеъщност и сегашното ни жилище е с такъв под и не знам на какво се чудя, като си го гледам на живо вече 10 години. Rolling Eyes Иначе помещенията са големи, дневна с кухня около 75кв.м. и коридор почти 18кв.м., доста процорци и височина 305см. Светъл под не искам категорично, за мен е дразнещо труден за поддържане, всяко боклуче се вижда 3 минути след почистване. Някой с идеи/мнение по моите чуденки?

# 475
Лично за мен индустриалният стил върви ръка за ръка с високи помещения. При нас на места височината е над 5 метра и за това се ориентирах към него.
за апартамент, освен ако не е лофт, е неприложим

# 476
По повод алуниниевата врата- в цвят графит въобще не седи лошо, какъвто предполагам е подходящ за индустриал стилът. Simple Smile

# 477
И ние имахме подобен спор за вратите и намерихме решение - отвътре алуминиеви с огледало, отвън интериорни като всички останали в апартамента. Може да потърсите и такива решения.

# 478
Томева, имаше ли някаква фунционална причина да изберете такава височина на вратите?

Ние имаме бели МДФ врати в банята от около 15 години и положението никак не е розово. Касата и первазите ниско долу до пода направо са се раздули. Колкото и да се пази, това все пак е мокро помещение, подът при миене се облива със солидно количество вода. Самата врата, въпреки че не се облива директно, след къпане е цялата в конденз. Всяко милиметърче от МДФ-а, което по някаква причина не е било дебело покрито с боя - например където са забити пирончетата на первазите или на местата с по-изпъкнал релеф - е започнало да поема влага и да се раздува.
А пък в началото имахме глупостта да сложим в банята шкаф за мивка от МДФ с идеята, че няма да се облива директно с вода. Само за няколко години така прогизна, че един ден се разпадна върху краката ми, барабар с мивката.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 20:09 от GG_BG

# 479
  • София, Bulgaria
Томева, имаше ли някаква фунционална причина да изберете такава височина на вратите?

Не, нямаме баскетболисти в рода...🤣
Преди мнооогоо години видях на живо, такива врати в един ап. и страшно ми хареса. Създават много обем и височина, имаш чувството, че таваните са 3м.
Предизвикателство беше да намеря изпълнител.

Общи условия

Активация на акаунт