Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 38 736
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Дано не се засегнеш, но ми изглеждат точно като нестандартна поръчка за семейство - баскетболисти.
Сега има такава тенденция за врати до тавана, но те се правят действително до тавана, а не с 10--20 см стена отгоре. И стоят добре, когато стилът на врата е по-модерен и изчистен, без стандартните первази и релефи по вратата.  

# 481
  • София, Bulgaria
GG_BG, ааа...моляя...няма място за засягане,  всички знаем,  че хората са различни и харесват различни неща..

Знаем ги и тези врати, но моя мъж имаше съображения спрямо тях, а той е експерт дограми...врати и т.н.

# 482
  • Варна
Цитат
Сега има такава тенденция за врати до тавана, но те се правят действително до тавана, а не с 10--20 см стена отгоре. И стоят добре, когато стилът на врата е по-модерен и изчистен, без стандартните первази и релефи по вратата.  

И аз това си мислех. При Томева не мога да видя ефекта на тия врати и ми се губи усещането за нещо различно. На мен ми изглеждат като нормални врати. Може би от самия ъгъл на снимката.

Мисля ,че при новото строителство с тези ниски тавани се губи ефекта на вратата до тавана.
Иначе и на мен ми прави впечатление ,че създава усещане за по-голям обем. Също мисля ,че при врата до тавана трябва и пропорцията й в ширина да е увеличена, иначе седи като дефект.

Понякога не е добре да имаш експерт в къщи : )))) , защото толкова са навътре в нещата , че малко стават като коне с капаци и трудно приемат нови идеи - в общия случаи.

Не знам какви са му съображнеията, но няма нещо, което да не може да се реши технически.
Ако е чисто визуално и на вкусово ниво е друга работа.

На мен също много ми допадат тези врати до тавана.

В старите аристократични къщи, замъците са с такива големи врати, то чак са портали : ))))

# 483
  • Варна
На мен пък много ми харесаха вратите на Томева.

# 484
И на мен. Изобщо всичко досега им се получава перфектно!

# 485
  • Варна
О, и на мен ми харесват! На мен ми се въртяха такива идеи - като си седя и си представям разни инериори и много ме изненада като ги показа : )

# 486
Да на мен също много ми харесаха вратите на Томева, докато показаните врати плътно до тавана са ми ужасни, но наистина колкото хора толкова и вкусове Simple Smile . Аз много харесвам когато вратите и пода са с един цвят.

# 487
  • София, Bulgaria
Снимката е смотана на вратите, макар и от далече да съм снимала, пак не се виждат пропорции и пространство. Добре се получава и защото направихме коридора 2 м. широк....знам, че за много хора това е разхищение, но за мен е важно да е широко понеже и дневната е отворен план към него. Исках, на където и да погледна да има пространство...В момента, ако съм в кухнята с лице към дневната, коридора и другите помещение е еееехеее и голямото пространство, все едно много по-голям апартамент.
Ние много не се впечатляваме, както стане да сме здрави е най-важно.

# 488
Имам въпрос, това на стената какво е? Стикер или?

# 489
  • тук и там
Всичко показно от tomeva ми харесва много,особенно банята много ме кефи.Не ми харесва само цвета на стените.Сивата стена е супер!!!! Но...

На последната снимка.това жълто в хола не ми харесва. Знам,че бялото на стените не се харесва,но в случая би стояло доста по-добре от жълтото.(подът е в топъл цвят, и със сививото на стената повече би се вързал неутрален цвят или студен, но заради кафявата дограма си мисля,че бялото би било най-подходящо).

Стаята на детето е със жълти стени,и топъл цвят на пода-също като на снимката.И на мен комбинацията ми се стори добра преди да боядисаме. Промених си мнението в последствие-когато вече беше боядисано и сложихме мебелите...  Ако сега имах възможност да боядисам -не бих се колебала и бих сменила цвета.Аз лично-бих се придържала към неутралните и студени цветове на стените , топли-само под формата на аксесоари,може и мека мебел.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 08:59 от Kaisia

# 490
  • София, Bulgaria
Kaisia, и мен малко ме изненада, трябваше да е по-бледо, шампанско...съвсем леко, след бялото...Факт е, че според светлината жълтее повече или по-малко..Сега ще го убивам с текстила и осветлението. Диванът е плюш "зелено шише". Като цяло си е риск накрая да стане манджа с грозде, но ще видим.

# 491
  • тук и там
Да, аз за това го написах-и аз останах изненадана от жълтото в  детската, на мострата ми се стори ралично-реално излезе друго.  ММ  обаче се заинати и каза че няма да боядисваме пак(ние плащахме и на майстори,и цената хич не беше ниска). Ако имаш възможност -промени цвета сега,струва ми се по-лесно от това после да напасваш цветове..

# 492
  • София, Bulgaria
Да, аз за това го написах-и аз останах изненадана от жълтото в  детската,ама ММ се заинати и каза че няма да боядисваме пак(ние плащахме и на майстори,и цената хич не беше ниска). Ако имаш възможност -промени цвета.
Това значи война в къщи....🤣🤣🤣, а  не ми се усложнява живота.
Ама я си кажете с този диван и този килим , като имате предвид, че всички мебели са като ламината почти, т.е светъл фурнир...дали пак ще е неподходящ цвета.

# 493
  • софия
На мен килимът ми идва малко тъмен и по-шарен (хубав е, ще си отива, аз бих сложила някаква геометрия в бяло-черно, но и това е въпрос на вкус).
Диванът е жесток! И цвят и форма.

Допълвам се: цветен килим - чипровски килим (но и това е моя лична мания Simple Smile). Много харесвам лек индустриален стил с традиция. За мен се съчетават прекрасно.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 09:27 от zvаnchе

# 494
Килима не ми се връзва, прекалено е игрив спрямо стената със сиви плочки. Тя предполага нещо изчистено..
Иначе е хубав, но за друг стил.

Общи условия

Активация на акаунт