Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 38 000
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
Бетон се пробива не чак толкова трудно, но се купуват чисто нови бургии от най-скъпите. Общо взето след 5 - 10 дупки бургията губи качества. Освен това с ударна бормашина си е умряла работа, ако не сте много як мъжага с железни ръце. И ако не сте такива, тогава си трябва перфоратор, той за това е направен. И според мен поне, особено ако се ползва бормашина, се започва с доста по-малка бургия от желаното, защото дългото и трудно пробиване, съпроводено с натискане, вибрации и опити на машината да играе, накрая дупката се разширява. И както сте пробивали с 5 мм се оказва, че дупката е станала поне 6, че и повече. Затова е добре да се почна с 3 мм и когато се постигне нужната дълбочина после само да се доразшири с нужния диаметър от 4 или 5 мм.  Повече за полилей няма нужда.

# 691
ЧС, ти за ф-то ли говориш? А за дълбочината?  За мен не ф-то е проблем, а дълбочината.
Най-големият "кеф" е да попаднеш на камъче, това в ЕПК беше.

# 692
ЧС, ти за ф-то ли говориш? А за дълбочината?  За мен не ф-то е проблем, а дълбочината.
Най-големият "кеф" е да попаднеш на камъче, това в ЕПК беше.

Те са свързани. Докато гониш дълбочина и попаднеш на камъче например, трябва натиск за да се разбие камъчето. Обаче то е кораво и гладко и бургията почва да играе по него и докато успее да пробие от това играене и вибрации се разширява Ф-то, особено в мазилката, която е върху бетона, може и на кратер да стане.  Най-гадното е да попаднеш на арматура. Тогава нищо не помага. Налага се да търсиш място за друга дупка.

# 693
  • Canada
Е това вече е цирк, абсолютно възмутително!
Значи за всеки нов полилей трябва да търсим ударна бормашина или къртач и да правим тавана на швейцарско сирене с дупки наред.

Какъв е този полилей, да не е за окачен таван?

# 694
И тогава защо не се използва системата с куката? Така поне дупката е само 1 (изключвам плафоните естествено).

Полар беър, след като планката на единия полилей е с 2 дупки на разстояние 3 см. да речем, а планката на другия полилей е с 2 дупки на 5 см. да речем и така нататък, значи че поне за едната дупка на планката всеки път ще трябва да се дупчи още една дупка на тавана. Обикновен таван, плоча със замазка и шпакловка. И дупката трябва да е достатъчно дълбока, че да издържи полилея, а не винтът с дюбела барабар да се изсули от дупката и да висне полилея на жиците.

# 695
  • Canada
Да де, ясно, но аз питах какъв е полилея. Simple Smile Няма значение, мисля че се сещам за какъв става въпрос.

# 696
От отговора на Додо аз поне разбрах, че вече всички са с пластинка, а не с кука, като пластинките не са "универсални", а всяка си е различен размер.
Та в случая няма значение какъв е полилеят, явно е въпрос на късмет да уцелиш новият да ти е с пластинка, на която разстоянието между винтовете съвпада с предишната.

# 697
Черна станция, то за това беше толкова бавно, от малка към голяма бургия плюс запушването с прах, а нямаме прахосмукачка там за ремонта, не си давам моята да я съсипваме. Следващото дупчене ще е за осветителни тела, ама кой знае кога.

# 698
Домашните прахосмукачки не са за изсмукване на строителни отпадъци. Освен ако не ви е много стара или много евтина прахосмукачката и няма да ви е жал и да я съсипете.
Моята е Бош и си има такова предупреждение в инструкцията.

# 699
Много майстори идващи с цел да пробиват са си носили.
Ако не носят-имам една дето не става за друго.

# 700
Техните са специално за строителни отпадъци, професионални.
Аз да си призная изсмуках един прахоляк от пода след пробиване, фин беше, с моята прахосмукачка. Зле й се отрази това на филтъра.

# 701
Та в случая няма значение какъв е полилеят, явно е въпрос на късмет да уцелиш новият да ти е с пластинка, на която разстоянието между винтовете съвпада с предишната.

Thinking out of the box Wink

Има и по-лесен начин - вместо да дупчиш тавана с нови дупки, дупчиш пластината с дупките на тавана  Wink Става много лесно и бързо.

# 702
И така си е - ама зависи и колко е дебела пластината и на какво разстояние са дупките, да не се получи дупка до дупка с разстояние от 1 мм примерно.

# 703
И така си е - ама зависи и колко е дебела пластината и на какво разстояние са дупките, да не се получи дупка до дупка с разстояние от 1 мм примерно.

Колкото ще да е дебела - това е някакво меко желязо с 2 мм дебело - лека женска работа. Пък и се дупчи удобно на маса, не нагоре като таван. И обикновено се прави само една нова дупка, ако се налага и две, но винаги се намира начин. Не е нужно да се центрирани и симетрични.  Единственият проблем е, ако старата пластина е била 15 см, а новата е 7.  Тогава вече трябва една нова дупка в тавана, ама според мен рядко се случва.

# 704
ЧС, май доста се отклонихме от темата за красотата, за което се извинявам на пишещите в темата. Дай да приключим.

Общи условия

Активация на акаунт