Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 578
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Категорично вариант 1. С хубава дограма проблемът с шума се решава, но липсата на самостоятелност не може да я решите. Прехода не е оферта. Поне за мен не. Някой ден, ако ви се наложи да спят гости в хола ще стане тъпо. Юг- изток е за предпочитане пред юг- запад, плюс туй булеварда отпред ви гарантира, че там никога нищо няма да построят, а някой ден на мястото на задния двор може да изникне и небостъргач, най- малкото ще гледате джумбиш, ако е такъв заден двор, какъвто е типичен за подредените една до друга сгради.
Според мен!

# 526
  • при моите любими
През дограмата не се чува, само през зимния сезон, през останалото време, когато е отворено, може да е доста шумно. Нашият блок е на булевард, към вътрешен двор сме и въпреки всичко има шум, но съседите гледащи директни към пътя е ужасно. Изложението юго-изток е много по-добрият вариант . Аз лично нямам проблем с прехода и затова тук е въпрос на личен избор. Трудно ще е решението.

# 527
  • София
Благодаря, момичета, труден е избора, да.
В момента живея на шумен булевард с трамвайни линии, доста нависоко съм, но шума е ужасен, особено лятото на отворени прозорци, а за мръсотията да не говорим.
Kristaline, към задния двор няма как да построят нещо, защото са хубави дву-триетажни къщи, но и това беше едно от нещата, което трябва да съобразя.
С две думи трябва да избирам между мръсно+шумно срещу миризми от холо-кухнята към останалите стаи.
Въпроса с гостите не ме притеснява за 1-2 дни, нещо винаги може да се измисли.

# 528
  • Варна
Всеки си има доводите, за да избере едно или друго.
За мен лично запада е по-добре, защото има невероятни залези. Но пък лятото доста си напича. Има решение на това обаче. Аз съм със западно-изток ориентиран апартамент, но не чисто, леко е завъртяно. Имам стаи и на запад и на изток. И личният ми избор пред двете е запад, заради красотата на залеза.
Прехода е кофти. Не бих го предпочела. Дали няма как да се преустрои и да се елиминира прехода? Булеварда, също е кофти. Това да не може да си отвориш прозорците не е работа.  Но пък наистина зависи какъв е вътрешния двор.
Значи на втори вариант за мен минуса му е прехода.
Труден избор.

# 529
Благодаря, момичета, труден е избора, да.
В момента живея на шумен булевард с трамвайни линии, доста нависоко съм, но шума е ужасен, особено лятото на отворени прозорци, а за мръсотията да не говорим.
Kristaline, към задния двор няма как да построят нещо, защото са хубави дву-триетажни къщи, но и това беше едно от нещата, което трябва да съобразя.
С две думи трябва да избирам между мръсно+шумно срещу миризми от холо-кухнята към останалите стаи.
Въпроса с гостите не ме притеснява за 1-2 дни, нещо винаги може да се измисли.
След това уточнение бих избрала апартамента към вътрешния двор. Ако е само заради миризмите дилемата ви, знаете че има страшно мощни и безшумни абсорбатори. Шумът е кофти наистина, явно става въпрос за жилище в голям град, там няма оправия, а и щом задния двор граничи с добре изглеждащи къщи не виждам нищо притеснително. Simple Smile

# 530
Момичета, не намерих по-подходяща тема, затова пиша тук с молба за вашето мнение... кой от двата апартамента бихте избрали:
1. Тристаен с холо-кухня и две спални, трите стаи са самостоятелни, изложение юго-изток, апартаментът "гледа" към голям и шумен булевард. Три тераси.
2. Тристаен с холо-кухня и две спални. От холо-кухнята се влиза в двете спални. Юго-запад, кооперацията е на булевард, но апартаментът "гледа" към вътрешния двор. Две тераси.
Еднаква квадратура са. На един и същ етаж.
гледайте и вида строителство, едва ли ще е еднакъв. Мястото също е много важно за един апартамент.  Важно е с каква цел го купувате, за инвестиция или за живеене, имате ли малки деца.

При еднакви други условия избирам вариант 1.
Преходите не са предпочитани от много хора. Шумните булеварди пък са предимство, сигурно като слезеш долу и си на спирката, или може да си купиш нещичко на ъгъла, вестник, баничка. От преходните спални как ходиш до тоалетната? През хола ли? Тогава холът се превръща в коридор. А и трета тераса си е бонус.

# 531
Само не схващам каква е драмата със шума. Добра дограма предпазва от шум, но не отворената врата/ прозорец.
За мен и двата варианта са приемливи. Аз бих гледала броя на тоалетните например.

# 532
  • София
С цел живеене го купувам.  Деца две имам, но едното ще обитава жилището, на 14 години.
В апартамент 2 в тоалетната се влиза през холо-кухнята и този факт ме притеснява.
Апартамент 1 е Г-образен, холо-кухнята "гледа" към булеварда, останалите 2 стаи са към малка уличка перпендикулярна на булеварда.
И още малко да поясня... кооперацията не е буквално на булеварда, има  тротоар, трамвайни линии, и малка еднопосочна улица и след това е кооперацията, но това са има няма 10-15 метра от булеварда. Да, за София става въпрос. Мястото е изключително комуникативно, спирки на ГТ, метро е буквално пред кооперацията.
И в двата апартамента тоалетната е една.

# 533
В началото бях за 2 вариант, но като написа, че и за тоалетната се влиза през холо-кухнята съм за първи вариант.

# 534
С новите уточнения твърдо гласувам за номер 1.

# 535
И аз за вариант 1 при направените уточнения. А никакъв вариант 3 ли няма?

# 536
  • Варна
И аз за вариант 1 при направените уточнения. А никакъв вариант 3 ли няма?
: ))) Като например да се купят и двата апартамента.

Ами май наистина е по-добре номер 1. Тоя преход доста натежава.

# 537
Не просто преход, а преход с кенеф Wink

# 538
Преходът си е съвсем приемлив, ако обаче липсва коридор и банята е в хола, е много кофти решение.

# 539
  • София
Преходът си е съвсем приемлив, ако обаче липсва коридор и банята е в хола, е много кофти решение.
Има коридор и сега като се загледах в чертежите, видях, че вратата на WC  може са се "премести" вместо от хола, да се влиза през коридора... о, благодаря, поста ти ме наведе на тази мисъл....

Общи условия

Активация на акаунт