Не мога да забравя

• 5 787
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
А колко лесно беше всичко допреди 10-15 г., без соц. мрежи.
Е, на мен пак ми е лесно, без терзания и умувания, ама съм изключение.
Ще следя аз кой какво ял, къде се щракнал, какъв му бил статусът, е са. Smile

Авторката, и като го видиш, какво? Надяваш се да възобновите ли?
Горкият ти сегашен "раздавач" на чувства, емоции и ресурси, съчувствам му.
Викаш, качила си се на следващия, с надеждата да забравиш предния, и да не си сама.
Както виждаш, не се получава така. Обърнала си плочата.
Задържиш ли се с този, в началото за него може да има "еуфория", и т.н., но за теб всичко ще е компромисно.
След годинки, появи ли се и дете (нали, понеже тиктакаш вече Misc Alarm Clock), с бащата ще сте просто съквартиранти, а ти постоянно ще се оглеждаш навън, или ще си приемеш съдбата, такава, каквато е.
Първо се преживява, подреждаш мисли, колкото е нужно - месец, година, години, след което товариш емоционално следващия.
С такава, като теб, неотдадена на 100%, непреживяла предния, с психическа обремененост, лутаща се, най-много да имам 1-2-3 срещи. И защо го казвам това? Защото са много такива. Ти си просто пример.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 11:56 от FragranceFanatic

# 31
Да, имаш проблем и той е, че си се фиксирала върху този човек. Това ти пречи да изградиш пълноценна връзка с новия партньор. Да го следиш в социалните мрежи след 6 години раздяла и с нов човек до себе си ми се вижда нездраво.
Също така, ти самата вярваш ли си, че искаш само "приятелски" отношения? Извинявай, но като те чета това ми се вижда пълна смешка. Как си го представяш да се случи това приятелство? Вие дори не живеете в един град. А човекът до теб как ще се почувства като разбере, че си се юрнала да създаваш приятелства с бившия? Или смяташ да го скриеш от него? Честно, аз ако съм на негово място, разбера ли, че половинката ми воайорства бившия и въздиша по "приятелски отношения" с него, чуди се дали да го потърси и чак по форумите го пише, като ще си взема багажчето и като ще си тръгна, няма и да погледна назад. Явно ти не държиш много на този човек. Изясни си го това и ако е така, вземи го пусни да си търси късмета. На 30 и малко - сега му е времето да си намери сериозна жена без емоционални багажи, която ще го цени. Пък ти после се изявявай като приятелче с бившия колкото ти душа иска.
Не на последно място, и това сме го повтаряли до втръсване в този форум, един мъж ако иска да е с теб, той ще направи всичко възможно да е с теб. Този човек очевидно не те търси, идва в града ти и не ти се обажда, какво има да го гониш, за да сте приятелчета. Запотрябвало му е да си навлече някаква бивша, която да му досажда с терзания по минали времена. Освен ако не си търси някой неангажиращ секс отвреме-навреме.
Ако искаш да го преодолееш, а нямаш сила сама да се справиш, потърси терапевт или поне погледай разните терапевтични лекции в Ютюб, където психолози съветват по темата. Може пък да научиш нещо ново. Има такива клипчета, попадала съм на тях, не мога да кажа колко работят, понеже аз лично такива терзания нямам, но поне е стъпка нанякде.
Извинявам се ако съм била рязка, ти звучиш като културна и интелигентна дама, но за мен е недопустимо в най-хубавите години от живота да губиш така своето и на човека до себе си време.

# 32
  • София
Много удобно забравяш факта за какво сте се разделили и все още въздишаш и живееш в блянове по изгубеното. Нищо от това няма да бъде същото, дори и да се съберете някога. Любовта, която сте имали, просто не продължава завинаги. Все някога идват улегналост и топлина, които заместват първноначалната тръпка. Все повече виждаш човека в истинския му образ, с всичко отрицателно, което носи. И се научаваш да живееш именно с него, да го обичаш точно такъв, какъвто е. Да го приемеш изцяло като твоя половинка. Принцове на бял кон няма. Та и този принц така... ако бяхте останали още малко заедно, или щяхте да се разделите, или да заживеете без тръпката. За мен решението е едно - пълно игнориране и блокиране, никакви приятелства и уважение, това са празни приказки. Имаш стабилен човек до себе си, ако искаш спокоен живот - цени го и се обърни към него.

# 33
Съвсем вярно е. Но разказа посочва значителен контраст между това, което сега има и предишното, което е имала. Някак, носталгия към 20- те. Обаче,наличието на достатъчно сек@ си е важно, няма да се кривим Grin
Уж искате повече секс, а като намерите мъж, който да ви желае истински и по много, тогава обръщате палачинката.

# 34
Не можах да забравя втория, с който се разделихме без причина. След точно 30 години просто се срещнахме и за мен беше пожар. Така било писано. Той е единствения, за когото съм ревала. Дали ще бъдем отново заедно? Дано!

# 35
Съвсем вярно е. Но разказа посочва значителен контраст между това, което сега има и предишното, което е имала. Някак, носталгия към 20- те. Обаче,наличието на достатъчно сек@ си е важно, няма да се кривим Grin
Уж искате повече секс, а като намерите мъж, който да ви желае истински и по много, тогава обръщате палачинката.
Вадиш ми цитата от контекста Simple Smile Виж по надолу какво съм написала и ще си отговориш. В една друга тема питах, дали поставянето на общи знаменатели говори за твърде богат опит или паранормални способности Grin

# 36
На мен също ми се е случвало нещо подобно. Винаги, когато срещнех неизживяната си ученическа любов, нещо се обръщаше в мен. На една от срещите на класа ни по негова инициатива обсъдихме този въпрос. Той ме поухажва, погъделичка самочувствието ми. После един месец не знае къде се намирам - на небето или на земята. Не е имало интимност между нас, нито сме се срещали (изключвам срещи на класа). И в един момент започах да го виждам в друга светлина-не така идеален. И даже се радвам, че нищо не се е случило. Говоря за период от 30 години (завършила съм средно образование тогава). Та искам да кажа, че времето променя хората, а представите ни за тях остават дълго идеалистични, но вдействителност не е така.
Не го търси. Няма смисъл-ще ти завърти глават още по-вече и може да изгубиш човека до теб.

# 37
Вадиш ми цитата от контекста Simple Smile Виж по надолу какво съм написала и ще си отговориш. В една друга тема питах, дали поставянето на общи знаменатели говори за твърде богат опит или паранормални способности Grin
Първото, първото.

# 38
ОК, спирам, че не съм ти в категорията Grinning

# 39
Така..Първо се успокой..!!
Прекалено се насилваш да го забравиш,за това преживяваш това.Докъто се чудиш как да го забравиш,напомняш на разбитото ти сърце за него и неизживяното,недоизказаното,разочарованието,очакванията, които си имала.Просто дай воля и глас на сърцето си за всичко,което ти идва отвътре и мислите ще се укротят..Изплачи си го..Все още не си си изкарала всички емоции от предишната ти връзката,а докато не се изчистиш от старото няма как да оцениш новото..Много време си игнорирала тези неща и за това сега идват с пълна сила.Имаш недовършена работа..Ако трябва мисли ден и нощ,плачи с дни със седмици,накрая ума и сърцето ще се укротят Защото,докато има какво да чувства сърцето,мозъка няма как да спре да мисли.. Успех..

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 16:15 от Хюлия

# 40
Имала съм две големи любови, с които дори връзка като хората не се получи. Голям рев, мислене ами ако... , надежди... С единия се засякохме 5 години по-късно, поговорихме на общи теми и просто усетих как се изпари всичко. С другия това не ми се получи и още го мисля. Той отказва да пробваме и според мен това е причината да се терзая още. Има твърде много кусури, 10 години по-късно се затруднявам да кажа добра дума за него, и то съвсем обективно, ама на - не мога да си го избия от главата.
Приятелките ми са на мнение, че подсъзнателно съм избирала не съвсем подходящи за моите изисквания партньори, за да ги зарежа после с чиста съвест след някакво имагинерно осъзнаване, че не са идеални... А всъщност не са оня, другия.
Моят емпиричен съвет е да блокираш човека - обаждания, вайбър, уатсап, профили в мрежите, абсолютно навсякъде, и да затвориш страницата. Да, ще продължиш да го мислиш, но вече ще е по-рядко и няма да се дразниш сама.
Между другото, много съм склонна да се съглася с Крист, че новият ти партньор не ти импонира. Като нямам предвид само сексуално, а въобще - някак изглежда, че това е чудесният избор на всяка зряла 30годишна жена и затова си с него, а особени чувства реално няма. Чуя ли работохолик, и си мисля поредният, който няма време да се държи като човек. Помисли и върху това - връзката ти стабилна ли е, или просто отмяташ чекбоксове.

# 41
Аз пък си мисля, че ако провокираш просто едно кафе в неговия град, уж че минаваш по работа и си се сетила за него, ще ти даде доста отговори на въпросите, които имаш в главата. Заедно за час, под приятелски предтекст, ще можеш да го огледаш и да видиш как разсъждава. Усещането ми е, че ще се разочароваш от него и спокойно ще се отдадеш на сегашната си връзка, без да имаш резерви.😀Успех!

# 42
Мина се известно време реших аз да го потърся, но се държеше дръпнато, а в последствие от нищото се появи една дама, която твърдеше, че му е половинка и не желае да го търся повече, защото й било писнало да чува името ми по 100 пъти на месец.

Интересно обаче защо дамата е казала,че и е писнало да чува името ти.Явно той все още говори за теб,а ако е така бих го потърсила.Естествено ,голямо значение имат твоите чувства от сегашната ти връзка.Ако наистина държиш на този човек,остави миналото.🤔

# 43
Е, тя веднъж го е потърсила. Той се е държал дръпнато, а после някаква непозната й е звъняла да я предупреди да ги притеснява повече.
Да, вероятно е говорил за авторката, но не с добро чувство. По-скоро нещо от сорта на - тая досадница продължава да ми звъни след сто години, не мога да се отърва.

Аз не бих се навирала там, където явно не съм желана. След като я отреже брутално, съвсем няма да може да го забрави и ще си съсипе не само настоящата връзка, ами и много години напред.

# 44
Е, тя веднъж го е потърсила. Той се е държал дръпнато, а после някаква непозната й е звъняла да я предупреди да ги притеснява повече.
Да, вероятно е говорил за авторката, но не с добро чувство. По-скоро нещо от сорта на - тая досадница продължава да ми звъни след сто години, не мога да се отърва.

Аз не бих се навирала там, където явно не съм желана. След като я отреже брутално, съвсем няма да може да го забрави и ще си съсипе не само настоящата връзка, ами и много години напред.
И според мен той не я желая. Ако я е искал, щял да я намери досега.

Общи условия

Активация на акаунт