180 кошера с пчели в съседния двор

• 4 730
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Така е, пчелите са много важни. А ако там живеят деца, при това алергични, те не са ли важни.
Аз бих го съдила със всички възможни средства.

# 16
Там е работата, че са много малко възможните законови средства. Наскоро като добър пример даваха някакъв, качил си кошерите на покрив на блок. Едва ли пчеличките не летят по терасите и цветята на тях, няма начин да не създадат дискомфорт на живущите там. Полезни са пчеличките, две мнения няма, но.......има много но-та. И не е мястото им да живеят в близко съседство с хора. Когато бях малка, нашите гледаха 3-4 кошера, но се намираха извън града, имахме вилно място. Нямам спомен някой да е гледал кошери в двора си, не че не е имало такива вероятно и тогава, но не съм срещала. В момента законите са на страната на пчеларите, но ако изпищят пострадали, ще се наложи да ги преразгледат и променят. Просто не е здравословно това съжителство, колкото и здравословен да е продуктът, който произвеждат.

# 17
Имам предвид,  дали всичко във вашият двор е в рамките на закона. Постройки, дървета, животни.
Помислете. Влезнат ли службите в съседа,  ще влезнат и у вас.

Аз си мислех същото: да не би нещо да се заядат с вас, след като и вие имате животни.
Наистина, има ли ги тези отстояния от вашата ограда на съседските пчели? Това е много съществено.
Аз също съм пчеларка, кошерите се регистрират по определени правила, собственикът се регистрира като земеделски производител, но по никакъв начин не се иска съгласие на съседите. Както и те може да са против някои животни във вашия двор.
За тези, дето в блока си развърдат пчели: Нали въргу Операта в Париж гледат пчели.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=2T1G8uW8X28 … ;feature=emb_logo

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 17:15 от Uncommon

# 18
А защо пчелите ви жилят?
Съседа има горе долу толкова кошери, но много рядко имаме инциденти. Идват в нашия басейн да пият вода и ги вадим катос е давят. Свикнахме като пуснем водата да чакаме да изпадат влезлите в чешмата пчелички и да ги вадим да не се удавят. Като той не ги пои в големите жеги им слагаме вода със клечки в една голяма тава до оградата на сянка. Сякаш разбират ... да ако се заплетат в някоя коса или настъпим/ натиснем някоя са ни ужилвали, но е инцидентно.

# 19
Въпросният съсед е получил общинска земя за тази цел нали? Тя може да му бъде отнета, ако не се използва по предназначение за повече от един-два месеца. Пуснете жалба до общината, както са ви посъветвали. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт