Професионални серии за коса 139

• 44 658
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Някой поръчвал ли e от glamot.com?  Набелязах си някой неща, доставят дори със Speedy.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 23:07 от kotenze_84

# 241
  • София
Принцеске, благодаря Blue Heart

Аз съм окончателно и безвъзвратно влюбена в Shu Uemura Ultimate Reset. Просто са невероятно прекрасна серия. Косата е с достатъчен обем, плътна, жилава и тоооолкова гладка. Скоро предстои да напиша подробно ревю на страницата ми за тази серия, която както и всичко на Shu Uemura е просто страхотно.

Боядисах се преди десетина дни и след двустъпковата система на Олаплекс измих с шампоан и балсам Олаплекс и останах приятно изненадана. Хидратирана, но и плътна коса. Сега ще ги купувам, но се чудя дали да взема олиото и крема - съответно №6 и №7 както се водят. Олиото не прочетох много доцри отзиви, а крема като че ли се харесва. Реално нямам нужда от тях, просто бих ги взела от любопитство.

Иначе да споделя, че втората стъпка на системата Олаплекс - както се казва №2 е един великолепен силен хидратант, който чудесно може да се използва и по още три начина, освен по предвидения.

1. Навлажнява се косата или се измива еднократно с лек шампоан, колкото да падне напълно прах, стилизанти от косата. Нанася се от корени до краища и се ползва като силен преуош. След продължителен престой - поне 4-5 часа, а най-добре цяла нощ се мие с шампоан - само веднъж, ако се е измила косата преди нанасянето му и се слага маска.

2. Измива се косата с желания шампоан и се нанася като балсам стъпка №2. Стои се 1-2 часа, може и по.малко, ако нямате време и се изплаква добре като след него не се нанася нищо повече, освен финишите, които искате, но е добре те да са предимно хидратиращи, защото втората стъпка е такава.

3. В спрей с пулверизатор се смесва 1:3 стъпка №2 с вода. Добре е да не се прави наведнъж голямо количество, че водата просто създава среда за развъждане на бактерии. На измита и подсушена с кърпа коса се пръска от така направения спрей за допълнителна хидратация. Количеството, което може да се сложи зависи от типа коса, така че първо пробвайте с молко количество докато улучите вашето количество. Другия вариант е да сложите на дланта си количество колкото малък лешник, да разтъркате между дланите и да ги навлажните. така да нанесете върху косата като финиш

# 242
  • Варна
Магнолия Heart.
 Ще ти хареса 6-цата на Олаплекс. Чудесен запечатващ финиш е. Моята коса го усеща като хидратиращ. За 7-цата и аз се чудя. Смесват го със 6-цата и това подсилвало действието или го ползват като финален щрих на суха коса за блясък.
Благодаря за идеята за ползването на 2-ката току що се омазах,напръсках отгоре Керастаз солей,свих на кок и се дислокирам след малко на плажа Grinning.

# 243
  • Пловдив
Пробвах и аз веднъж терапията, без последващи М или Б, след ст.2. Ефекта въобще не беше добър, веднага се усети липсата на М/Б. На моята коса ст. 2 е недостатъчно хидратираща.

Принцеса, благодаря че сподели за Ланза терапията. 1000 мл ми е твърде много, иначе бих пробвала.

Още не съм отворила Керастаз chronologiste и genesis, а ги имам, но удържам да изхабя наличности.

Въпреки това в кошницата ми стои серията therapiste - Б, Ш и М. Какво ще кажете за тях?

# 244
На мен Olapex сякаш ми идват нищо правещи. Пробвах ст 1. и ст. 2 като терапия. И в боя. Не видях промяна в състоянието на косата. Два пъти правих Olapex 3 - същата работа. Имам и 6 и 7 -  не виждам и те да правят нещо. Държа да подчертая, че са с рядка консистенция и сякаш трябва голямо количество. И въпреки плескането при мен не се усещат. А обикновенно всички продукти лесно ми утежняват.   След Olapex с хидратираща серия ли трябва да се мие? Какво ще стане ако използвам Kerastase Architecte например?

На Терапист имам преуоша, много съм доволна. Взех само него, защото сякаш косата ми ме е много изтощена и да го ползвам от време на време, но сякаш си имам нужда от цялата серия.

Ако някой може да се включи да сравни Kerastase Therapiste с Shu uemura ultimate reset.

Сега съм се омазала с масла, после ще измия със скраб и ще пробвам терапията на Chronologiste. Възлагам големи надежди да ми стабилизира цъфтящите крайща с по-редовна употреба.

# 245
До колкото съм запозната аз,мисля, че ефектът на Олаплекс се усеща след време. Вероятно действа с натрупване. За това вероятно нищо не си усетил.

# 246
До колкото съм запозната аз,мисля, че ефектът на Олаплекс се усеща след време. Вероятно действа с натрупване. За това вероятно нищо не си усетил.

Най-вероятно да. Аз ще продължавам да си ги ползвам редовно. Просто очакавах нещо уоу първият път и после да намалее действието.

# 247
  • София
На мен Olapex сякаш ми идват нищо правещи. Пробвах ст 1. и ст. 2 като терапия. И в боя. Не видях промяна в състоянието на косата. Два пъти правих Olapex 3 - същата работа. Имам и 6 и 7 -  не виждам и те да правят нещо. Държа да подчертая, че са с рядка консистенция и сякаш трябва голямо количество. И въпреки плескането при мен не се усещат. А обикновенно всички продукти лесно ми утежняват.   След Olapex с хидратираща серия ли трябва да се мие? Какво ще стане ако използвам Kerastase Architecte например?

На Терапист имам преуоша, много съм доволна. Взех само него, защото сякаш косата ми ме е много изтощена и да го ползвам от време на време, но сякаш си имам нужда от цялата серия.

Ако някой може да се включи да сравни Kerastase Therapiste с Shu uemura ultimate reset.

Сега съм се омазала с масла, после ще измия със скраб и ще пробвам терапията на Chronologiste. Възлагам големи надежди да ми стабилизира цъфтящите крайща с по-редовна употреба.

Котенце, Олаплекс не е грим, чийто ефект се вижда веднага. Това е колагенов лазер с постепенно проявление. Grinning Неговия основен ефект е предпазването. Ако не ти е екстремно изтормозена косата няма да видиш някакъв моментен ефект.
Индустрията разчита на това, че всяка жена иска ефект, ако може "за вчера". Затова залага на маска с действие за "60 секунди". Има профукти, които действат на косата, както грима за лицето - просто разкрасяват, но нищо не подобряват. Обикновено пълни със силикони (не че това е лошо има и необходими качествени водноразтворими силикони, но техния ефект е ефект на фон дьо тен, не на Хиалуронова мезотерапия, тоест китосват - нищо друго не правят). Други не правят нищо визуално, но вършат работа в дългосрочен план.
Една от целите ми с това неподстригване в рамките на година е да видя реалния резултат от грижите за косата и това включва и Олаплекс при боя, защото като терапия тази година (от септември до сегя) не съм правила повече от 3 пъти.
Не искам да звуча назидателно, и ако е така моля да ме извиниш. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ултимейт Ресет е балансирана серия, с доста кондициониращи съставки, като оризовиа протеин в състава му също действа омекотяващо. Терапист си е протеинова серия, макар и протеина да е от най твърдите - пшеничен протеин е, съдържа аминокиселини и пептиди, което също действа като протеина - уплътнява и втвърдява.

# 248
За една здрава, небоядисвана(изцяло естествена) коса достатъчно ли е веднъж месечно да се прави Олаплекс терапия?

# 249
  • София
За една здрава, небоядисвана(изцяло естествена) коса достатъчно ли е веднъж месечно да се прави Олаплекс терапия?

Повече от достатъчно, даже и по-рядко, особено ако се ползват добри продукти в ежедневната грижа.

# 250
  • Варна
Мацки на първа страница има линк към ревюто на Магнолия на Олаплекс. Който не го е чел силно съветвам да го направи и ще си отговори на много въпроси. Олаплекс е спасение за третирани коси особено за блондираните.

Магнолия как ме дразниш с Шу Ултимейт:heart: само Grinning. Заради проклетия косопад съм спряла всички силни неща с масла включително и Шу. Мия само с Меди хидрокленс и Кингсли за блондинки за лятото. Иначе я обожавам тая серия/особено ароматът и/. Ефектът на тежка,плътна,.жилава и бляскава коса е разкош просто.

*dreamer* терапията определено си струва. Силно се съмнявам,че няма да си намериш дружка по лудост JoyJoy за секунди в тая тема. Аз поне си имам две сигурни,които никога не ми отказват Heart да разделим някоя кофа с продукт.

Днес плажувах омазана с Олаплекс 2. Измих веднъж с Меди Хидрокленс и нанесох щедро. Имам солиден запас благодарение на една добра душица Heart тъй,че хич не го пестя. Напръсках отгоре със спрея на Керастаз Солей,свих на кок и тръгнах. Усещането за хлад с мокра коса на плажа е мммммм чудесно.

Като се прибрах измих веднъж с Керастаз за блондинки и сложих за кратко балсама от серията. Ами...доволна съм. Косата е хидратирана солидно. След две поредни ползвания на Кератиновото протезиране на Ланза няма шанс да се прехидратирам. Балансът е чудесен.

# 251
  • Някъде там
Коригирам защото съм писала ,че  аз искам да постигна този цвят а питам за приятелка .Препоръчайте ми боя за премахване на червен цвят
Косата и е червена ,боя наслагвана с години .Това и е косата в момента

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 15:19 от Искрица

# 252
Здравейте момичета, не пиша тук, но съм луд фен на професионалната козметика за коса също като вас и именно от вас съм научила всичко, което знам, чета си ви редовно и ви благодаря, че споделяте толкова много информация Revolving Hearts
Искам да попитам, т.к. не намерих да се е коментирал този продукт - някоя от вас използвала ли е оцветяващите маски на Мароканойл - Moroccanoil color depositing mask? Поръчах си една малка в цвят бордо след като изгледах няколко видеа в youtube и ми допадна сякаш. Аз съм с тъмно кестенява коса и стари следи от балеаж и съответно на места имам по-светли кичури, чудя се да не стана като домат с този цвят Smile , но си мисля, че ако взема цвят Cocoa няма да си личи почти нищо върху тъмно кестенявата ми коса. Благодаря ви! Kissing Face

# 253
Споделям и аз малко слънчев опит от днес. Бях на басейн, но така и не си намокрих косата. Беше студено, иначе си джвакам като жабка Grinning , но така или иначе поседях на слънце.
Взех с мен ш Ланза мойсчър и м Керастаз Елексир ултим. Маската е нова за мен и още я изучавам. За сега впечатленията са ми, че е доста силна, но за след плаж смятам, че това ще е бонус. Като финиши сложих блондинското термо на Керастаз й серумът за цъфтящи краища на Oway (който се превръща в новата ми любов). Като резултат получих сочна, Хидратирана и много лъскава коса и малко сплескана обаче. Може би утре ще ми е клюмнала косата, но в морските условия смятам, че маската ще ми свърши много добра работа.

# 254
Вики, мисля че ако включиш протеинов шампоан (нещо тип Денсифик/Архитект) вместо Ланза (въпреки че не го познавам), в комбинация с маската ще имаш повече обем и подвижност. Казвам го защото вчера пробвах комбинация ш Денсифик и б Генезис, термо Генезис и Оуей серум за крайчетата и съм много доволна от съотношението обем/мекота/плътност! А именно защото Елексир маската е бая по-тежка от б Генезис си мисля че биха се комбинирали супер в дългосрочен план (или с друг протеинов ш) 🌺

Общи условия

Активация на акаунт