Професионални серии за коса 139

• 44 625
  • 764
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Вчера споменах за матирането със смесица 8 и 9 но не можах да кача снимка, имаше технически проблем през броузъра на телефона. Днес добавям снимка

Харесва ми как се получи. Само с 8ца става доста по тъмно

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 10:12 от Мélisande

# 301
  • Варна
Страхотна коса браво!

# 302
От мен имаш глас за Блондинския, аз нектара го усещах малко като нищо правещ. Екстеншънист също е много хубав и е малко по-силен от блондинския
Т.е., нещо средно между некрата и блондинския ли 🙂?

# 303
  • София
Мélisande много хубав цвят и красива коса!
По питането ти за продукти с пшеничен протеин - не знам защо съм написала, че е от най-тежките протеина, като исках да кажа, че НЕ Е от най-тежките Joy  Не е от меките протеини, но не е и от най-тежките. Даже в комбинация с кондициониращи съставки дава изглаждане на косъма. От Керастазките серии го има в Дисциплин и в Маскинтенз от серията Нутритив. Но все пак всичко зависи от комбинацията с останалите съставки.
Иначе не една хидратираща серия има в състава си пшеничен протеин - например Кюн Со Пюър Мойсчъринг има в състава си пшеничен протеин. И по спомен, от около 2 години не съм я ползвала беше хубава серия. Кюн имат малки разфасовки и ако ти е интересно дали пшеничния протеине твоя магьосник можеш да пробваш.

Виши е собственост на Лореал Профешънъл, част от които е Керастаз и използват едни и същи формули. Затова са хубави шампоаните на Виши, както и противокосопадните им ампули, които са подобни на Денсифик - със Стемоксидин,  както и серията Сериоксил на Лореал го има. Стемоксидина е чудесна съставка - сгъстява, събужда спящи фоликули,  пречи на остаряването на скалпа и т.н. За тази съставка съм писала повече в ревюто ми за Генезис, та няма да се разпростирам надълго.

# 304
От мен имаш глас за Блондинския, аз нектара го усещах малко като нищо правещ. Екстеншънист също е много хубав и е малко по-силен от блондинския
Т.е., нещо средно между некрата и блондинския ли 🙂?
Защо си мисля, че имаше жадна коса като моята? Ако да, Екстеншънист ще ти идва протеиново.

# 305
Някой има ли пряк опит с използването на протеиново серия след терапия с Olapex 1+2,или след преуош Olapex 3?Наскоро някой кометираше за hair блогърка, която така процедира. А нали уж трябва с последващи хидратиращи продукти или баланс с превес на хидратация. Но пък след еластайзър как не е проблем да е с протеин.

# 306
В наличност поддържам енергизиращият, с червения етикет, ползвала съм и този за сгъстяване - един в кафяво шише и един в лилаво шише. Те ми бяха просто ок.
Магнолия ме е изпреварила в това, което исках да напиша за формулите им, та затова и не си правя труда да купувам много профи шампоани. Само от време на време Simple Smile

# 307
Руса мама, чак силно жадна не е. В момента бих казала е нормална и в добро състояние и да харесва повече хидратацията, но Екстеншъниста си го усещам добре. Придава ми плътност и сочност на косата, но не я втвърдява и изсушава.
Котенце, логиката според мен за Олаплекса, хидратация та и протеина е, че Олаплекс ти възстановява дисулфидните връзки и възвръща структурата на косъма. За това според мен не ти е необходим последващ протеин, защото действие е сходно и този протеин просто няма какво да направи. А хидратирането е логично завършващ процес на поправянето на връзките.

# 308
Какво ще кажете за олиото коприна Biosilk-истинската коприна, както я рекламират в Рибата?
Нищо правеща за моята коса, даже и не китоса както си требе. ( освен ако няма нова формула, преди години съм я ползвала )
Блондинското термо е доста по-слабо от Нектара.
За моята жадна коса блондинското и екстенционисте не ги усетих.

Понеже ми привършва Нектар_термика заслужава ли си да пробвам Термозащитен крем 3 в 1 Lorеal Professionnel Mythic Oil? Този същият ли е като в ЗР - разликата в цената е доста голяма https://www.notino.bg/loreal-professionnel/multifunkcionalen-kre … tirane-na-kosata/

Вчера си изсветлих косата ( при професионалист/ с блондор или както там се казва ) Толкова руса не съм била никога. Косата изглежда добре , но ще се види на 1вото миене в домашни условия как ще е. Та май ще трябва да заредя и друга грижа. Имам маската Хроноложисте https://www.zlatnaribka.com/kerastase/chronologiste/revitalizira … onologiste-200-ml Но понеже Мелисанде ми пусна мухата за Тераписте умувам дали да не я пробвам. Не мога да намеря травъл размер за тестване.
Преуош продукта Kérastase Résistance Soin Premier Thérapiste - заслужава ли си ?
Маската с какъв тип шампоан е ок да я комбинирам ? Или да се хвърлям на Bain Thérapiste ?
https://www.zlatnaribka.com/kerastase/resistance-therapiste-za-s … %A9rapiste-200-ml
( суха коса, плътен косъм, дълга, обичаща хидратация )

# 309
  • Варна
От термиците на Керастаз Нектара е най-хидратиращ.
Casual на прясно блондирана коса не мисля,че ще се спогодиш с нещо друго освен с Нектара. Лореалският едно време беше бая хард,след реформулирането не съм го купувала.
Термото за дълга коса е с осезаем протеин и не толкова напояващо като нектара. Това за блондинки е още по-леко.
 Напоследък много харесвам комбинацията Екстеншънист и Генезис смесени. Така става още по-леко.

# 310
Casual,

същият е кремът, просто този в Notino e източноевропеец. Въпросният продукт е риск печели, риск губи, познавам го отлично, почти винаги го имам, защото ми е удобен с трите си действия. Регистрирала съм необясними и невероятни разлики в партидите му.
Ако не ти хареса като термо, ще си го изразходиш като преуош, не е голяма загуба за 18 лв.

Маската, която имаш е ок и може първо да видиш как ще ти се отрази след промяната и тогава да вземеш Thérapiste. Ето тук я има в мини вариант: https://www.friseurtotal.de/produkt/kerastase-resistance-masque- … apiste-75ml-12953.

Преуошът ми се струва по-добър ход, ако трябва да избираш. Но не го купувай от ЗР, тук има добра оферта: https://www.notino.bg/kerastase/resistance-grizha-za-izpolzvane- … no-uvredena-kosa/ Той ми харесва в комбина с Discipline или Architecte и най-малко с шампоана от серията.

Друг преуош, с който моята коса се сработи много добре е този: https://www.arlen.bg/product/2956/intenzivno-hidratirashta-krem- … atment-125ml.html Не знам къде съм спала, че да го открия със закъснение.

Честита промяна, русото винаги е добро решение!

# 311
Друг преуош, с който моята коса се сработи много добре е този: https://www.arlen.bg/product/2956/intenzivno-hidratirashta-krem- … atment-125ml.html Не знам къде съм спала, че да го открия със закъснение.

Честита промяна, русото винаги е добро решение!
Я, я ти да видиш! Заинтригува ме! Я кажи, може ли да сравниш с ФК еластизайера? Кой е по-добър - той или Алтерната?

# 312
Аз съм много анти еластисайзър... Ползвам, имам, не съм доволна. И никога не съм била, ако не го надуя в някоя парна баня или при около 70% влажност на въздуха. Затова веднага го слагам на второ място при сравнението на тези два продукта.

# 313
Аз този прруош на Алтерна го харедвам много, повече от еластайзър. Даже в опаковкатa от 487 мл го намерих на цена от около 65 лв, но не мога да поръчвам от чужди сайтове. Ако някой се опвавя с поръчването и е навит да си го "делнем" да свирка.

# 314
  • Варна
Тая Алтерна я купих едно време с интенз шампоана и балсама. Разкошна е,но я ползвах като нощна грижа без отмиване по съвет от темата.. Вечер нанасях с навлажнени ръце,мачках и свивах на кок. Сутринта се събуждах с разкошна коса. Точно в момента щеше да ми дойде супер ако я имах в тая жега.

Общи условия

Активация на акаунт