Къдрокоси красавици - 5

• 45 178
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Тази е налична.

# 76
Здравейте, момичета нещо ефективно за много суха коса в краищата? Благодаря.

# 77
Здравейте! Когато ходя на море забелязвам, че при къпане в морето косата ми от 2В, става може би 3А. Много ми харесва в този вид, защото става с оформени едри къдрици, все едно съм я къдрила с маша и не е разпиляна. Та искам да ви попитам знаете ли на какво се дължи точно този ефект и има ли например спрей, който мога да използвам за да го постигна?

# 78
titin_ka, виждала съм солен спрей за коса, има ги в по-евтин вариант по дрогериите, а като писах в гугъл, излизат и на професионални марки, може би такъв ще ти свърши работа.

# 79
Солените спрейове на Балеа са хубави- има в синя и в оранжева опаковка. Ползвала съм и двата, разлика в ефекта няма. Трябва обаче да не се слага голямо количество, иначе стават къдриците твърди и на клечки. Ако не ти се дават пари за ароматна вода с морска сол, има клипчета в ютюб как да си направим такъв спрей.

# 80
Здравейте моля препоръчайте ми продукт за оформяне.Аз съм
3А-3Б .Пробвах Лакме фриз серията. Пробвах Маракеш 😁 пак на 2-я ден съм като кошница. Използвах Балея,Нивея и тн .И никакъв ефект.Средно дълга коса имам.Късно открих тази тема за съжаление и пуснах запитване и в професионалните продукти за коса.  Какво ли не пробвах. Искам естествено оформени къдрици(тип плажни).Моята коса стои на масури първият ден,но след това съм като кошница 😂🥴. Гъста и тънък косъм 😉 Благодаря предварително.

# 81
Здравейте! Когато ходя на море забелязвам, че при къпане в морето косата ми от 2В, става може би 3А. Много ми харесва в този вид, защото става с оформени едри къдрици, все едно съм я къдрила с маша и не е разпиляна. Та искам да ви попитам знаете ли на какво се дължи точно този ефект и има ли например спрей, който мога да използвам за да го постигна?
Солта е хигроскопична и изсмуква влагата от косата,затова кичурите се накъдрят и стягат.
Щом като харесвате такива стегнати и фиксирани къдрици си обливайте косите с бира,постигате същия ефект и не си похабявате косите.Имах колежка,която ползваше този трик от ученическите си години,косата и беше до дупето,адски гъста и с дебел косъм,а масурите и блестяха.

# 82
Здравейте, момичета!
Да се похваля, че днес косата ми се получи много добре (за съжаление нямам снимка). Напоследък гледам да разнообразявам, и  използвам Garnier Hair Food Coconut като маска след балсам, като отмивам около 80% от маската със студена вода. Това го правя откакто се подстригах малко под раменете, т.е от около една седмица.

Днес за първи път пробвах гел (не знам дали я има в България тази марка, но Cantu twist and lock gel), оставих да се образува "обвивка", докато не се изсуши напълно косата. После обвивката се маха с мачкане на косата, аз си сложих малко олио в дланта за всеки случай.
Еми, косата ми се накъдри доста, по принцип съм 3А, с 3Б къдрици под горният ми слой, но сега има и 3C направо Grinning

Самата си коса я усещам доста лъскава и мека. Но да попитам, дали е възможно цялата ми коса да е толкова къдрава, колкото е под най-горния слой? Защото той никога не се къдри чак толкова много, та се чудя дали косата ми не е увредена? Не знам дали обясних много ясно Grinning

# 83
И на мен най-горният слой не ми се къдри колкото долния и винаги седи по-изпръхнала, суха и некъдрава косата там.
Обяснявам си го, че всички последици от атмосферните влияния (слънце, вятър) ги обира косата именно там, ама не знам дали ми е правилна логиката. Grinning

# 84
  • В полите на Пирин планина
В последно време сутрин пръскам и намачквам с ето този спрей: https://i.ebayimg.com/images/g/CZcAAOSwIs5a0zW4/s-l640.jpg

Сега като поразрових видях, че бил някаква профи линия на Роза импекс. Даже не помня кога съм го купувала. Имат и разни бустери за изглаждане, с кератин - помня, че съм ги ползвала в преуош терапии - трябва пак да ги пробвам и не са скъпи изобщо.

# 85
Здравейте къдрокоски,
Изчетох темите назад последните дни и моля за помощ по няколко въпроса ☺
Предисторията е че косата винаги ми е била права на клечки , като изправена във фриз салон току що, и така докато не забременях с първото си дете когато се и начупи леко, след втората бременност и раждане положението е вече 2b отпред до към 3а отзад , че и повече някои кичури, много неравномерно.
От прочетеното до тук смених козметиката изцяло от миналата седмица взех всичко на Nature box като за начало, и определено има разлика , не стои като слама а се навиха масурчетата особено отзад, обаче това изсушаване без сешоар е пагубно за скалпа ми - става ми на плаки все едно е пърхут и сърби от втория ден, и се чудя има ли някой трик, с който хем да изсуша 🤔скалпа , хем косата да не страда от сешоара?
И другия ми въпрос, тренирам 4-5 пъти седмично , с връзването някак се справям че да не я опъвам, обаче с честото миене също се чудя как да процедирам , някои пъти ми е направо мокра и е неизбежно просто, съвети ?
Поздрави 🔆

# 86
Аз пропуснах от коя схема гледате 3А/3В какъв вид са? Извинявам се за спама, принципно ви чета и ви се радвам Simple Smile

# 87
Аз пропуснах от коя схема гледате 3А/3В какъв вид са? Извинявам се за спама, принципно ви чета и ви се радвам Simple Smile

В заглавната страница на темата има схема за къдриците 😉

# 88
MomOfTwo, кое от прочетеното те накара да спреш сешоара? Решила си да спазваш CGM ли? Ако е така, искам да ти кажа, че тук май не остана човек, който да го спазва и няма доволни от метода.

# 89
MomOfTwo, кое от прочетеното те накара да спреш сешоара? Решила си да спазваш CGM ли? Ако е така, искам да ти кажа, че тук май не остана човек, който да го спазва и няма доволни от метода.
точно заради метода реших да го спра, а и реално като изключим това че скалпа ми се излющва откакто спрях да суша, косата пък все едно точно от това е имала нужда - определено така си седи на масурчета, а не разпиляна и хвърчаща. Всъщност пробвах и само скалпа да си суша с помощта на дифузера ама не се получи бухна и стана като кошница , а косъма ми  е много тънък обаче пък много гъста коса и непокорна😒
Някакви препоръки за фризьор за София в южните квартали ?
Някоя джаджа за изсушаване със студена струя от която да сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт