Къдрокоси красавици - 5

• 45 190
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
MomOfTwo, кое от прочетеното те накара да спреш сешоара? Решила си да спазваш CGM ли? Ако е така, искам да ти кажа, че тук май не остана човек, който да го спазва и няма доволни от метода.
точно заради метода реших да го спра, а и реално като изключим това че скалпа ми се излющва откакто спрях да суша, косата пък все едно точно от това е имала нужда - определено така си седи на масурчета, а не разпиляна и хвърчаща. Всъщност пробвах и само скалпа да си суша с помощта на дифузера ама не се получи бухна и стана като кошница , а косъма ми  е много тънък обаче пък много гъста коса и непокорна😒
Някакви препоръки за фризьор за София в южните квартали ?
Някоя джаджа за изсушаване със студена струя от която да сте доволни?
Докосваш ли косата с дифузера, или по-скоро от леко разстояние сушиш? Препоръчвам да погледнеш видеото на Manes by Mel за сушене с дифузер, може да ти е полезно Simple Smile

# 91
Определено беше полезно това видео , изгледах го и сега ще пробвам така.
Благодаря 🌸

# 92
Здравейте,
намерих сродни души най -после!
Никой от обкръжението ми не ме разбира, тъй като всички са с прави коси и поддръжката им е по- лесна, бих казала!
Моята коса е 2а-2б, което както казвам аз е нито права - нито съвсем къдрава. Преди беше повече към 2б, но с годините почнаха да се позагубват къдриците. Тежка е, гъста, до под раменете, постоянно се заплита, понякога чак в корена, та за мен ресането е мисия -40-50 минути, измита, мокра, намазана.. Общо взето положението не е розово.
Моля Ви препоръчайте ми:
1. Четка, от която сте доволни;
2. продукт за по-лесно разресване;
3. продукт за оформяне на хубави къдрички.
Не я харесвам изправена и рядко го правя, но винаги я суша със сешоар.
В момента използвам Miamante i Marrocan oil за подхранване, както и маска на Elseve. Боядисвам я на 1-2 месеца.

# 93
Здравейте,
намерих сродни души най -после!
Никой от обкръжението ми не ме разбира, тъй като всички са с прави коси и поддръжката им е по- лесна, бих казала!
Моята коса е 2а-2б, което както казвам аз е нито права - нито съвсем къдрава. Преди беше повече към 2б, но с годините почнаха да се позагубват къдриците. Тежка е, гъста, до под раменете, постоянно се заплита, понякога чак в корена, та за мен ресането е мисия -40-50 минути, измита, мокра, намазана.. Общо взето положението не е розово.
Моля Ви препоръчайте ми:
1. Четка, от която сте доволни;
2. продукт за по-лесно разресване;
3. продукт за оформяне на хубави къдрички.
Не я харесвам изправена и рядко го правя, но винаги я суша със сешоар.
В момента използвам Miamante i Marrocan oil за подхранване, както и маска на Elseve. Боядисвам я на 1-2 месеца.
За четка -  Tangle Teezer и Denman са подходящи за хора с къдрава коса. Аз имам на Tangle Teezer Wet Detangler, както и Denman D6 Shampoo Brush за масаж на скалпа, когато си мия косата с шампоан.
Откъм лесно разресване, по принцип просто се боря да я разресвам мокра (напоследък е много по-лесно, сигурно защото се подстригах), но по принцип хората съветват да я разресваш с балсам.

# 94
+1 за Tangle teezer wet detengler за разресване на косата. Denman на мен не ми харесва за разресване, имам чувството, че ще си накъсам косата. Иначе го ползвам за равномерно разнасяне на стилизант. И аз от както се помня разресвам на мокра коса с балсам или маска- тия продукти за разресване на мен не ми вършат работа. За продукт за оформяне- аз сега ползвам този нa Балеа, който беше препоръчван преди. Иначе съм доволна и от един крем на  Cantu, обаче май ги няма в България.

# 95
  • някъде под слънцето...
От кой крем на Cantu.
Точно вчера ги открих в един магазин и се обзаведох с крема за къдрици, гела за фиксиране и блясък,  пяната за къдрици и още един продукт за реконструкция.
Чудех се и на един балсам без отмиване, но нямаше този, който исках аз.

# 96
Ето този е крема:
Скрит текст:

Използвам и един възстановител на къдрици на сутринта,  след като съм спала вързана на ананас. Направо си стават на масурчета къдриците.
Скрит текст:

# 97
Откъде купувате продуктите на Cantu?

# 98
  • някъде под слънцето...
kmalik22
Благодаря Heart
С крема за къдрици  вече съм се обзавела, ще търся другия с ананаса ,
ilean , взех ги от магазин за професионална козметика в един мол(La Gavia)  в Мадрид.Oткриха го преди месец.За първи път попадам на такива марки , а не е като да не обикалям редовно по такива магазини.
Там отткрих за себе  Novex и Lola cosmetics(марки с огромен избор с добри  продукти за къдрици) , от които също съм много доволна.
След като започнах да ги ползвам, раздадох всички останали продукти за къдрици, които имах.

Има ги и и он лайн.
Доколкото знам този сайт доставя до България
https://www.lookfantastic.es/brands/cantu.list?gclsrc=aw.ds& … 4agBoCiTIQAvD_BwE

# 99
Аз намерих този сайт и току що поръчах двата продукта на cantu:
https://hairmag.eu/

# 100
Аз намерих този сайт и току що поръчах двата продукта на cantu:
https://hairmag.eu/
Тъкмо и аз щях да пиша за този сайт, там предлагат продуктите на Cantu.
Който е от Варна, магазинът им се намира близо до Окръжна болница.

kmalik22 , може ли да помоля за по-подробно ревю на спрея/крема на Cantu за възстановяване на къдриците - на суха или влажна коса се нанася и въобще цялата процедура Rolling Eyes
на мен това ми е "проблем" - на следващия ден къдриците ми са супер отпуснати някакви-никакви ...
благодаря

# 101
Аз живея в чужбина и си ги вземам от дрогериите. Но другите момичета вече са пуснали сайт.
Sl, кремът не е с ананас-  аз си връзвам косата под формата на ананас. Съжалявам, че не съм се изразила разбиераемо.Joy
За спрея- аз го слагам на влажна коса, но не мокра. По принцип всички продукти ги слагам така. Ако ми се занимава слагам след душ от този спрей и после стилизант-  пак стават къдриците на масурчета. На следващия ден, разделям косата на 2 части и след това на още две. Напръсквам я с пулверизатор с вода, колкото да е влажна. За всяка част от косата си слагам 2- 3 помпички от спрея и намачквам с ръце. По приницип може и да се пръска директно върху косата, даже така пише на опаковката, но резултат тогава поне за мен няма и отделно, че се използва много от продукта. Пробвала съм и на суха коса- не виждах желания ефект.
След като съм намачкала косата, изчаквам примерно 10 минути, преди да я намачкам отново и да сложа стилизант ако искам. Чакам толкова, защото от самия продукт в началото къдриците са лепкави. После след тези 10 мин. и повторното намачкване, остават къдриците отново меки като преди, но по- оформени. Ако някои от къдриците са се събрали в една- разделям с пръсти кичурите, навивам ги около показалеца и след това пак намачквам кичура. Аз съм с 2b, 2c коса, за по- къдравите коси не знам как ще действа продуктът.

# 102
Аз само да кажа, че спреят в този сайт hairmag го няма. Току що ми се обадиха

# 103
  • някъде под слънцето...
Голяма съм патица...
Четох преди кафето...
Днес ще наобоколя магазина, да проверя какво още има.
Ако няма ще търся по сайтовете.
Прoблема ми е , че в момента  у дома няма никой през деня и няма кой да го получи.Ще остане за другата седмица, когато тийнаката се върне от ваканция.
Днес си освежих къдриците с тези неща

И за връхчетата

Стана прилично.
Утре ще пробвам другите неща Cantu

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 11:22 от sl

# 104
  • София
Отново да похваля Ш и М от серията за боядисана коса на Керастаз. Много, много оформени масурчета имам винаги, когато ползвам серията. Да не говорим, че косата ми изглежда и супер лъскава, но тъмните коси обичайно изглеждат по-полиран от светлите по мое мнение. Оформила съм с Кремчето на Орайт, суших с дифузер, но по начина от препоръчано то клипче преди няколко поста да тествам. Накрая намачках с Дарк Ойл, защото косата стоеше твърда.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 20:25 от Мишчица

Общи условия

Активация на акаунт