Къдрокоси красавици - 5

• 47 001
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • някъде под слънцето...
От парфюмерия в Мадрид.

https://www.druni.es/capillary-argans-serum-cocunat-serum-capila … parador-intensivo

# 136
  • София
sl, дали серумът би утежнил според теб чуплива, но финна коса?
Аз имам бустера и спрея, но ми утежняват. Пробвах ги заедно и поотделно, но винаги косата ми става като матирана и нечиста, но пък много хубави къдрици правят.
Та много се изкушавам за серума. Rolling Eyes
Продуктите могат да се поръчат и от официалния им сайт, доставят до България, доставката е около 6 евро.

# 137
  • някъде под слънцето...
Мисля, че не би утежнил, ако се сложи точното количество.
Сложих  две три капки , преди стилизанта, макар, че на клиповете го използват  най накрая и то щедро.
Определено се вижда разликата  при къдриците между стилизант  със серум и без .
В конкретния случай бях изпозвала този активатор за къдрици

И това

Последния месец използвам шампоани и изобщо козметика за коса съвместима с  Curly.
Открих едно магазинче, което предлага специализирана такава.
Cocunat също са подходящи за метода.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 22:04 от sl

# 138
  • София
Благодаря за отговора, ще го пробвам, може той да е нужен, за да оправи нещата. Simple Smile

# 139
Бягам далеч от всичко, свързано с Метода Grinning

# 140
Здравейте момичета! Моля някой да ми препоръча фризьор, който да разбира от къдрава коса, моята е 3Б-3С тип... благодаря предварително!
За София ли?
Ако е за София препоръчвам салона на Митко Динев Simple Smile

# 141
  • някъде под слънцето...
Бягам далеч от всичко, свързано с Метода Grinning
Чудесно.
Всеки трябва да се води  само от нуждите и състоянието на косата си.
На моята коса много и хареса  на козметика за коса 0% .
Толкова, че раздадох натрупаните количества запаси от другата и попълних с 0%.
То е както и с другата.Важно е да избереш подходящия продукт  0% точно за твоята коса, защото разнообразието е огромно.
Скрит текст:
Във възторг съм и от специализираните балсами, които заместват шампоана.Получава се същата пяна както при шампоан. В момента мой фаворит е този.Насочен е към боядисани и изтощени коси.

След него косата има същия блясък , както при шампоан, за разлика от обикновен балсам  0% с отмиване.
Любими маски в момента

Имам поне още 5 маски 0%, но  при мен ефекта им не може да се сравнява с този на показаните..
Те са доста по слаби, за по безпроблемни коси.
В момента ги ползва дъщеря ми, която също се запали по 0%

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 08:57 от sl

# 142
  • София
sl може ли да покажеш косата си, за да добрия представа какъв тип си, и как седи след тези продукти. Може и на ЛС. 🌷🙃.

# 143
  • някъде под слънцето...
Косата ми  в момента е от а2B до 2C..
Ако използвам всичко от до,  от серия за къдрици(шампоан, маска , балсам без отмиване , активатор на къдрици ,  , пяна и  други стлизанти) изглежда и като 3А , а ако включа о дифузера на Belissima за къдрици и до 3B го докарвам.
Но  това отнема много врвме.Карам по съкратената процедура и  оставам между B2 и C1
Преди да се откажа  от другата козметика за коса , бях  се докарала  до 2А.
Не прилагам метода Curly 1:1.
Само смених козметиката за коса.
От години се боядисвам  с безамонячна боя , която смених преди няколко месеца.В момента съм с    
INEBRYA TINTE CREMA COLORANTE PROFESIONAL PERMANENTE BIONIC COLOR
И поддържам цвета (тъмно индигово лилав ) с оцветяващи  маски като Маnic Panic ..
Преди за къдрици  използвах сериите за  на Марокан оил, Вела, Редкен, Аскет , Матрикс Биолаж, Катива , Лореал професионал, крема за къдрици на Керастез и какво ли още не.
По принцип не правя снимки на косата си  , но ще снимам и ще ти изпратя.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 10:07 от sl

# 144
  • София
Ако може някой да ми разясни какъв е методът Curly, за който говорите.
Явно съм го пропуснала Smiley

# 145
  • някъде под слънцето...
В общи линии да не се използват продукти със сулфати и силикони, петролати, восъци, парфини.

На мен най много ми допадна последното изречение от статията.
"Адаптирай го към нуждите на твоята коса".
Примерно миналата седмица подстригах  едни десетина см и  сега използвам серията на Lolacosmetics Рапунцел, както и преуш  за стимулиране на растежа на Novex.
Не правят  къдрици, но са съвместими с метода.
Хубавото е , че ако всичко, което се ползва  е за метода Curly, продуктите могат да се комбинират  и стилизантите да се смесват в зависимост  от ефекта, който се търси.
В Испания става все по популярен Пантен , Хетър Шолдърс и дори марките на   големите супермаркети пуснахи свои продукти( преуиш,  шампоани, маски, балсами и серуми) 0%.
Продуктите се движат в доста широк ценови диапазон , могат да се купят от   2 до 30 + евро, в зависимост от марката.

https://metodocurlygirl.com/

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 17:49 от sl

# 146
  • София
Много благодаря за информацията! Hug

# 147
Здравейте!
Бях се записала в темата преди време, от много дълго се чудя на метода и да си призная съм доста притеснена да го започна, а много искам да опитам. Главното ми притеснение е, че имам себорея от много години, която третирам само с медицински шампоани и голяма част от тях са агресивни и няма нито един без СЛС и прочие съставки. Сменя ли шампоана проблемите със скалпа запомват пак и това е, което ме спира да започна метода.
Другото което е, косата ми третирана с боя всеки месец, суха и изтощена и спирането на силиконите не е ясно как ще й се отрази.
Но много ми се иска да опитам метода.
Косата ми иначе е чуплива, 2А по картинката, гъста и доста дълга.
Тези от вас, които имат проблеми със скалпа какво ползвате?
Мисля за опитам основните стъпки поне 2-3 седмици и да видя какво ще стане-продукти имам. Само състоянието на скалпа ми е пречката досега да не съм опитала.
Днес ще приготвя гела от ленено семе и ще го опитам.

# 148
Опитайте метода, може да ви повлияе добре. Но напомням, че в темата бяхме поне 6-7 човека, които го спазвахме и никоя от нас не остана доволна в дългосрочен план. Аз лично си изгубих половината коса и то съвсем видимо, падаше с кичури. От около година съм прекратила метода и косата ми все още се възстановява. Няма да спра да напомням това във връзка с метода, защото когато аз го започнах и когато прочетох книгата на Лорейн, всичко живо твърдеше, че това е Светият граал на къдравите коси! Групите във фейсбук и клипчетата в ютуб показват някакви разкошни коси и въобще - Методът е велик! Никой не спомена, че е възможно не на всеки да влияе добре. Цяла година се мъчих и си съсипах хубавата гъста коса. Четете, решавайте, но имайте предвид и моя опит, както и на останалите отказали се съфорумки.

# 149
Благодаря за обратната връзка. Сигурна ли сте, че метода е причината, чак да доведе до косопад ми се струва много странно, за косопада има винаги и друга причина. Хормони, стрес, диети и прочие. Множо жалко, че е ви е повлияло така. Пожелавам бързо възстановяване на косата.

Общи условия

Активация на акаунт