Къдрокоси красавици - 5

• 47 054
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
  • някъде под слънцето...
По принцип съм експериментатор и  пробвам най различни неща.
Не се водя по чужд опит и не се придържам сляпо към чийто и да е метод,  разчитам на своя. За мен определящ  е принципа "проба грешка".
Вече трети  месец използвам безсиликонови  и безсулфатни продукти и за сега ми действат доста  добре.Ако в даден момент престанат да работят добре за моята коса, бих ги спряла на момента и разчисрила, точно както се случи с професионалната козметика със силикони и сулфати, която ползвах до септември.
От метода Curly , реших да взема само продуктите, останалите неща съм ги прескочила

# 241
За пореден път се оказва, че имам много да се уча и ,че не съм в час ! Да ме пита човек , как съм се оправяла досега с къдрава коса !

Какъв е този метод curly  ...?
Вчера гледах , как се реше косата с такъв гребен.. това ли е метода , за който говорите ?

# 242
  • София
херцогинята възможно е да е от етажите, дам. Където е по-къса косата е по-лека и къдри повече, от друга страна долните кичри тежат повече, и е възможно да не се накъдрят толкова. Пробвай да минеш надолу с главата само скалпа. Забелязала съм, че като си мия косата права под душа някак се концентрирам повече върху горната част на скалпа и същевременно горните кичури имат повече пяна. От както започнах да мия надолу с главата долните кичури са ми по свежарки 🙃😁.

# 243
За пореден път се оказва, че имам много да се уча и ,че не съм в час ! Да ме пита човек , как съм се оправяла досега с къдрава коса !

Вчера гледах , как се реше косата с такъв гребен.. това ли е метода , за който говорите ?
Ето малко информация:

https://www.naturallycurly.com/curlreading/no-poo/the-curly-girl … od-for-coily-hair

https://www.wikihow.com/Follow-the-Curly-Girl-Method-for-Curly-Hair

https://agleu.eu/красота/чуплива-и-къдрава-коса/

Избягват се определени съставки в козметиката, гледала съм видеа в ютюб и как да се стилизира самата коса.
Никога не съм го спазвала, иначе имам продукти без SLS, силикони и т.н., но използвам и такива с не толкова изчистен състав. Опитвам се да намеря някакъв баланс, редувам серии, стилизанти, сешоари и преси не ползвам, не я боядисвам. Проба-грешка е. Даже не бях ходила една година да я подстрижат Sweat, знам че трябва малко по-често, но покрай извънредното положение не посмях да отида. За този период крайщата и бяха малко изтощени, но нямаше един нацъфтял косъм.

# 244
  • София
За метода са писали по горе.
Някой искаше линк към Brave New Hair : https://bravenewhair.com/page/reboot

# 245
Всеки си взема решение сам. Интернет е пълен с достатъчно информация. И да, методът проба-грешка е най-добрият подход. Обаче споделих моя опит, за да може който чете да види, че ползването само на безсулфатни и безсиликонови продукти може да има и друга страна. Когато аз започнах да следвам този метод, не видях нито едно мнение против. Освен това ми се стори логично да е супер здравословно и косата да се зарадва като махнеш изкуствените неща от главата си. Ами не, при мен не се оказа така.

# 246

Аз не разбирах кой знае колко от къдрави коси, но сега с дъщеря ми ми се наложи да се уча в движение. Така, както я гледам твоята коса си мисля точно това-че кърли метода ще я преобрази. Или най-малкото дори да не спазваш всички тези безумия с хавлиите и увиванията на косата за през нощта, дори само да ползваш продукти за оформяне и хидратация, ще се промени вида на косата.
Ти имаш вероятно страхотни къдрици, но сега изглеждат просто изтощени и разхвърчана, като заплетена и рошава коса. Това е, защото не използваш достатъчно балсами-повреме на измиване на косата и такива без измиване, хидратиращи маски, специална грижа за къдравата коса.
Да не се реши на сухо е първото и основно правило.Само това да правиш с подходяща четка и ще видиш разликата.а мокро се реши.
Пяни, гелове за къдрици след душ, дори балсам с вода да си направиш и да пръскаш след което да оставиш косата да изсъхне,като мачкаш и оформя къдриците.
Косата ти има страхотен потенциал, къдриците ти ще изглеждат чудно когато промениш грижата.
Не е задължително да следваш метода за къдрави момичета, но базовите неща трябва да ги правиш.
Косата ти сега изглежда просто супер рошава. Къдриците не са оформени, а си личи, че ги има и то си доста къдрава. Има достатъчно видеа в нета и много групи за Кърли гърл метода.
Можеш да опиташ.
А на първо време можеш да включиш просто маски, балсами, стилизанти за оформяне на косата.
Аз много харесах Тенгъл Тийзър четката за косата на дъщеря ми. Направо се преродихме с нея. Купих и за себе си.
И съм много доволна. За къдрава та коса това е топ четка.
Можеш на първо време и малко да я подстрижеш ако е много нацъфтяла.Трябва да я омекотиш тази коса, худратация при къдравите коси е много важна.
На мен не ми понесоха безсулфатните шампоани, но аз съм със себорея от години и ползвам само медицинска козметика. Много е индивидуално всичко. Опитай с на първо време основните неща.

# 247
  • Варна
Какво значи - къдриците ми губят форма на 3тия ден Thinking Не си ли миете косата на 2-3 дена.. Обсъждано е много и в различни теми, но не разбирам смисъла на толкова вардене, честно. Толкова мръсен въздух, прах и т. н., огромен избор от козметика. И пак.
/въпросът е риторичен ест. /

# 248
Моя въпрос беше свързан с това, че на втория ден след спането чупките губят форма. И как да ги до оформя и запазя без да ми стои косата като мръсна от стилизантите и твърда.?!
Мия косата през два дни.

# 249
Аз спя понякога с вързана коса, горе високо и на сутринта може леко да я навлажня и намачквам с крем, който оставя косата мека, не е гел и не е такъв със силна фиксация. Така процедирах с този на Балеа, а с този на Гарние с алое не навлажнявам косата. Иначе я мия на 3 или 4 дни.

# 250
Оффф, айде пък сега и мизерници ще ни изкарате. Мия си косата 2 пъти седмично, не се омазнява, не си губи формата и определено не е прашна. Може да минете и без риторичните си въпроси. И да, формата на къдриците се променя след всяко спане, ако ще и всеки ден да се мие.

# 251
Моите къдрици са най-хубави след третия ден от измиването на косата, първия и втория ден са по-разхвърчани 😁

# 252
Моите след измиването са много зле. Чак на другия ден имам форма и обем на косата. Всяка сутрин рефрешвам с мокри ръце и ако е необходимо малко стилизант и така мога и една седмица да не си мия косата, без никой да разбере.

# 253
Здравейте, чудя се кое е по-добре да си поръчам. Коприната на Чи или серума с кератин. Какво ще ме посъветвате ? Simple Smile

# 254
  • някъде под слънцето...
Какво значи - къдриците ми губят форма на 3тия ден Thinking Не си ли миете косата на 2-3 дена.. Обсъждано е много и в различни теми, но не разбирам смисъла на толкова вардене, честно. Толкова мръсен въздух, прах и т. н., огромен избор от козметика. И пак.
/въпросът е риторичен ест. /
Всичко зависи от вида и нуждите на косата.
Зависи кой къде живее, какво работи, как се придвижва до работа.
Лично аз не се водя от модите в темите.
Виждала съм снимки на дами, които се имат гурута Определено не искам да изглеждам като тях.
Мис , аз се родих със стилизантите  подходящи  Curly
Няколко капки от маслото на Coconaut, грахово зърно от активатора за къдрици с авокадо на Cantu и евентуално  грахово зърно от някое смути, и  къдриците са естествени  меки и блестящи  без да се получава картониращ ефект, какъвто съм имала примерно с крема за къдрици на Керастаз .
При мен  изглежда добре  само ако използвам минимални количества.
С по щедри дози ми се получава замазана  и без блясък коса, която задължително трябва да  бъде измита на следващия ден.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 19:16 от sl

Общи условия

Активация на акаунт