Къдрокоси красавици - 5

• 47 060
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Sl ти с каква точно коса си? Къдрава или просто чуплива. Защото това е важно.
Всички тук вярвам си мием косите по 2 или 3 пъти в седмицата. Или по-често. Аз като тренирам и по-често ми се налага да я моя.
Изобщо не ставаше дума за това. Въпросите бяха как в ден 2 след къпане и оформяне и като спим на другия ден да имаме запазени чупки.
Мен лично това ме вълнува.
Разбира се, че зависи от много неща.
Кудравата коса си е къдрава и на другия ден и иска само леко оформяне. Ама чуплива та бързо губи форма като се сплеска и смачка от спането. Та това ми беше мисълта.
Аз още търся подходящите продукти. Не желая да стоя 3 дена и клечкосана и мръсна от пяни и гелове коса. Не ми харесва. Затова искам нещо, с което да го няма този ефект.

# 256
  • някъде под слънцето...
Коста ми в момента е  между 2B и  2C..
В сависимост от продуктите , които използвам.
Не мия косата си на всяко къпане, защото се къпя по два , три пъти на ден.
Косата обикновено два пъти в седмицата, но ако се налага и по често.Според зависи.Редувам  измиващ балсам с шампоан.Измиващия балсам съчетавам с балсам без отмиване(минавам с терапевтична преса), а шампоана с маска.Маската също  минавам с терапевтична преса , но после поне половин час с топла каска.
Обясних как правя и  запазвам къдриците(чупките).
Спя на високо вдигната опашка.
Сутринта след душа обикновено разтривам  eднa две капки от маслото на Lola  между дланите и увивам спираловидно сухата коса около пръста.Не утежнява.

Другия вариант същата процедура с това

Ако искам по ясно изразени къдрици  използвам крем за разресване,  крем активатор  за къдрици , джели гел или колагенов гел, оформяща пяна,  фиксатор но в тези случаи миенето на слесващия ден е задължително.
На всеки от  продуктите , които използвам си пише за какъв тип коса са(прави, чупливи, къдрици или афро)
Чета описания на продуктите и пробвам.
На мен ми се получава , когато използвам оскъдни количества.
За два месеца използвах шампоани за ускоряване на рястежа и на практика я  миех всеки ден за да расте по бързо
На косата ми това не и хареса.Започнах през ден (така беше указано на шампоаните) и това не се хареса като схема на косата ми.
Вечв писах, че се водя от нуждите на коса ми, а не от това кой какво пише и какво казва.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 21:55 от sl

# 257
Да, количеството е изключително важно, аз също ползвам минимални количества. Всяко прекаляване води до клечкосване и усещане за мръсотия по косата, дори с любимите продукти.

# 258
Sl, моята е 2а така, че е доста различна от твоята. И аз слагам много малко, не прекалявам. Благодаря за съветите.!

# 259
Добре, как ползвате много малко количество и стига за цялата коса? Моята е гъста и дълга до кръста... Няма начин за 2- 3 капки да речем да втрия в  дланите и всичко това да се разнесе из цялата ми коса, поне аз не го проумявам как ще стане това! Frowning
По-скоро да разделя косата си на 5-6 части и всяка част по 1-2 капки да слагам или и това е много?Thinking

sl Днес попаднах на един твой коментар от преди 7-8 години, че може и повече да е. В него споменаваш, че когато си родила , косата ти се е изправила? Сега е къдрава пак, как я активира да стане къдрава?Thinking
Интересувам се, защото аз изпоначало искам да имам права коса и съм търсила какви ли не начини, да махна къдравата коса, но уви, примирила съм се.Weary
Историята ми е  в скрит текст, ако някой се интересува.
Скрит текст:
Интересното при мен е следнотои:
Родена съм с къдрава коса, баба ми решава, че трябва да ме подстриже и изневиделица косата ми решава да се изправи, има много леки чупки, но са незабележими. Била съм с права коса може би 1-2 години /била съм на 4-5 годинки/ . Но тъй като аз съм искала да бъда самостоятелна и сама да се реша, а в резултат на това косата ми се е заплитала много и аз в стремежа си да се реша сама, доста съм се скубала и всичко е ставало топки и косми, баба се ядосва и решава да ме подстриже. Подстригва ме и за мой най-голям ужас и кошмар / ОТНОВО КЪДРАВА КОСА!!!!!!!!!/ , истински облак в главата и тогава имах познати едни япончета и те всеки път ми казваха "тя, бръкнала в контакта..." .. От този ден всеки път се ядосвам и си казвам "добре бе, защо трябваше да ме подстригва , и то като момче.Ако не ме беше пипала, сега щях да съм с права още.."  Била съм до кръста коса , баба ме подстригва до ушите и буквално ми стоеше като калпак косата. Не можеше да се разбере момиче ли съм, момче ли съм....

Та в този ред на мисли, ако наистина при раждане косата се променя, пожелавам си от все сърце, когато родя за първи път и при мен да се изправи и да се отърва от мъките си ведвъж- завинаги! Weary

# 260
  • Пловдив
Butterfly, не вини баба ти- не е било от подстригване и няма да е завинаги, ако се изправи при раждане. Личните ми наблюдения са, че се касае за хормонални промени. Аз бях с напълно права коса до 12-13 годишна. В пубертета се накъдри косата ми до 3а, 3б. След като родих доста се изправи - нито права, нито чуплива беше. Сега отново е къдрава, но по-скоро 2б-2с. Hug

# 261
  • някъде под слънцето...
Butterfly
До три годишна съм била с руса коса на масури.След подстригване си карах с права и тъмно кестенява  до пуберитета.
После първо се появи една чупка, после втора и така   като студентка вече бях с грива.
След раждането ме нападна косопад..Косата ми стана на половина и се изправи, после след като хормоните се върнаха в граници  косата се върна в нормалното си положение.
Преди да сменя продуктите ползвах само  профи продукти.
Използвах домашния арест за рестарт  .Не се боядисвах и правех терапии, плексове, ботокс ...Обаче косата ми беше все недоволна.
Смених продуктите, за сега е доволна.За после не знам.
За продуктите, моята  коса след "осежаване " загуби едни десетина сантимвтра през свптември и в момента е до раменете.
Равномерното разнасяне постигам с четка и едва след това намачквам, или усуквам около пръста.
Открих оптималните за мен количества на принципа опит грешка.
По добре е да се слага по малко, защото винаги може да се добави още.
Ако  се прекали, трябва да се измие косата , защото за мен не стои добре.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 00:15 от sl

# 262
Винаги ми е било много интересно как така се променят косите в определено време. Но го видях при леля си. Тя е с права като праз коса цял живот, тънка и не особено гъста. Но като роди второто на 35 г косата й се накъдри на вълни. Все едно е спала на плитки ей такива вълни.
Butterfly, недей така, аз цял живот мечтая за къдрава коса, ти права искаш... Къдравата коса е дар, обичай си я. Ще се научиш как да се грижиш за нея.
Виж видеата, които ти казах. Прегледай и още видеа за Кърли метода и ще ти се изясни постепенно и с времето.

# 263
Бътърфлай, какво значи да се отървеш от мъките си веднъж завинаги? Според мен се мъчиш просто защото не знаеш как да поддържаш косата си. Къдрава коса до кръста, която дори не знаеш как да срешеш - ами мъка си е. Първото, което ще научиш от Кърли гърл е да приемаш и цениш косата си. Освен това при правилна грижа е много вероятно косата ти да се накъдри още повече! На снимките косата ти е суха, изтощена, безжизнена и безформена. Когато улучиш твоите продукти и метод за поддържане, косата ще се съживи и къдриците ще се активират, така че е необходимо да смениш настройката Grinning

# 264
Така е момичета, именно , защото не знам как да я поддържам и сега кто чух колко неща изискват и колко продукти, грижа и внимание и ми стана лошо, че не е шега работата.
Вчера видях, че е бил последният ден до -50% отстъпки и намаления в Златна рибка и се възползвах, баш в 23 часа вечерта пуснах поръчка и поисках да ми изпратят карта за вип клуба,за да имам намаления и занапред. 112 лв продукти само, малко ми е лошо, но няма как.
Остана и една четка Денман да взема тези дни.
Предполагам, че вторник ще си получа пратката и започвам грижата. Днеска е неделя, а това е моят ден да чистя, пера, да се къпя и т.н. , та след баня ще се снимам , за да имам снимка "преди" с моите си шампоани, с които обикновено се къпя.
Другата седмица почвам "терапията" с новите продукти и ще се снимам "след" , за да видим разликата.
Поръчах четка Десата специално за гъста и къдрава коса, маска и шампоан на deep care lakme , lakme балсам за фриз след къпане, шампоан и маска на reboot.
Да видим как ще се чувствам и кога ще е видим резултата Heart

# 265
Ето я косата ми след къпане, сами с кристали, нищо не е правена. Оставена да съхне сама. Вижда се, че е нито права, нито къдрава, има леки чупки и вълни. Изглежда лъскава, гладка и здрава и стои много добре с тези вълни в деня, в който е изкъпана.

Тука напълно естествена.
На последната снимка е 2 или 3 ден, с пяна на Тафт Розовата. И се вижда как е леко суха и хвърчаща,бухнала.
Искам да избегна именно това. Обаче имайте предвид, че тук косата ми е суха принципно, а на първите снимки е вече подстригана и изтощеното е махнато.
A искам ето така да ми стои.
Смятам че мога да го постигна, ама не знам как. 😁
Моля да не ме цитирате!

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 23:24 от Мис Каролин Бингли

# 266
И аз идвам да ви споделя моите резултати с мой си CG (не го спазвам на 100%, но почти всички продукти са CG approved). Въобще не съм си представяла, че може косата ми да изглежда толкова добре.
Преди 4 години:
Скрит текст:
Сега- намачкана с продукта на Балеа:
Скрит текст:

# 267
  • някъде под слънцето...
Мис подобен  на търсвния от теб ефект дават Coconaut и най вече този серум масло
https://cocunat.com/es-es/product/serum-capilar-reparador-intensivo-30ml
Съчетан с останалите продукти  от серията + сешоар белисима стават собре оформени къдрици.
Има много клипчета на марката в нета.

# 268
В Б-я дали ги има.? Аз търся неща, които да ги има тук.

# 269
Искам да похваля кремът за къдрици на Мароканойл. Страхотен е , къдриците са подредени и лъскави и без фриз.Косата ми е тънка ,3а-3b къдрици. Препоръчвам youtube  канала на  Manes by Mell.-обяснява много за къдравата коса, начини за сушене с дифузер и прически .

Общи условия

Активация на акаунт