Къдрокоси красавици - 5

• 46 219
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Май има подобрение. Освен това съм забелязала, че малко фриз, на снимка изглежда много повече. Тоест ти по-добре можеш да прецениш ☺
Имаш си къдрици. На твое място бих намалила дължината.

# 451
Butterfly защо реши,че ти трябва хидратация,в няколко поста го споменаваш.Косата и без това е прехидратирана,а и слагаш и Лакмето.
Ти си знаеш,но според мен,косата ти се нуждае от хубав протеин.
Маслата на суха коса подхранват,НЕ хидратират.

Мишчица, V-образно е подстригана,на едната снимка се вижда.Много харесвам такава подстрижка на къдрава глава.Също е подстригана на етажи,едва ли е филирана,никой не филира къдрава коса последните години.Както знаем,филажната ножица е мор за къдравите коси.Май не е и подстригвана отдавна,последните см са много изтощени

# 452
+1 за скъсяване на косата на бътърфлай. Ако беше моята коса отдавна фризьорката ми щеше да я е оплакала...

# 453
И аз съм за скъсяване, макар че ми е ясно колко време е чакала такава дължина. Иначе аз виждам къдрици, виждам и подобрение. А косата на Никол в Отмяната според мен е чудесна перука...

# 454
Аз се подстригах Септември месец с цели 5 см , повече от това сърце не ми дава и не искам да скъсявам.  Не бих могла да преживея да съм с къса коса , аз искам дълга и правя всичко възможно да имам дълга .... На всичко съм готова , за да я оправя , само не и да  я скъсявам прекалено много и отново да чакам 2000000 години , за да стане до кръста.

Иначе и аз не знам защо все говоря за подхранване , може би защото си мисля , че маслата това правят ? 
Продължавам с терапията и се надявам на възможно най-добри резултати, като скоро ще пробвам и с новата четка за оформяне на къдрици.

# 455
  • София
Спирит мммм не е перука това.

Иначе аз мисля, че е отнет обемът от дължините с филиране/изтъняване на НК. Иначе не си обяснявам как един кичур /падащ от опашката и/ в основата е 1 пръст, а краищата на къдрицата е с дебелина 5-6 косъма. Много естествено изтъняване изглежда. И седи страхотно, защото обемът е отнет идеално и кокершпаньолската визия 😁, както наричам аз /без обем в корена и силно обемни краища като голяма буква А/ я няма.

Лола аз го започнах и приключих вчера 😁. И май се запалих сега да я пускам да расте дълга моята коса. Само дето аз не мога да я държа така статична на конкретен път да кажем. Постоянно я премятам на ляво, на дясно.

# 456
  • В полите на Пирин планина
Butterfly:3, според мен имаш подобрение и имаш и къдрици. Намачкай я хубаво косата с някакъв крем, може и с някакви кристали на влажна коса. После, ако е твърда, когато е изсъхнала - пак намачкай - може и с малко балсам или дори само с вода, с леко влажни ръце се обива фриза. Косата ти е фина, според мен ѝ трябва фиксация.

# 457
Butterfly, аз не разбрах някакво сухо олио и крем за къдрици използваш ли? Това лакме какво е /извинявам се, но доста от нещата, които ползвате от бг пазара са ми неизвестни/
Аз направих колосалната грешка да си направя балеаж и съответно по краищата имам супра - много хубаво стои цветът и супер естестврно е в корена, обаче тази супра на къдрава коса... От 3 седмици къдриците в краищата са ми супер перушинести и откачам от нерви, едва сега след сума ти маски и терапии взеха да се оформят. Та в този ред на мисли, някой плозвал ли е Olaplex 3 и с какви впечатления е за къдрава коса? Фризьорката ми го препоръча, но аз на фризьорки не вярвам Joy

# 458
Бътърфлай, за моженето и не моженето:
Скрит текст:
Всичко може, а дори не е нужно да я режеш до дъно, само до малко под раменете. След това с новите грижи ще имаш красивата коса, която искаш Hug

# 459
Спирит мммм не е перука това.
Иначе аз мисля, че е отнет обемът от дължините с филиране/изтъняване на НК. Иначе не си обяснявам как един кичур /падащ от опашката и/ в основата е 1 пръст, а краищата на къдрицата е с дебелина 5-6 косъма. Много естествено изтъняване изглежда. И седи страхотно, защото обемът е отнет идеално и кокершпаньолската визия 😁, както наричам аз /без обем в корена и силно обемни краища като голяма буква А/ я няма.

Тази проскубана, изтощена, изправяна поне 30 години коса, внезапно се е утроила на обем и е по-жива и от детска? Може, може... Този сериал го изгледах втренчена в косата на Никол, много ми хареса, но просто не вярвам, че е нейна.

# 460
лейди брин минавам я с лакме след баня и я мачкам. Като изсъхне е много мекичка косата ми . Нямам такъв проблем да е твърда.
За фиксация мисля да проуча за пяна някаква.

попи да само с лакме,   което е балсам без отмиване за фриз.
Други кремове не ползвам , защото още не знам какви има.

# 461
Не знам за пяна... на мен косата с пяна ми става като перушина.
Някакъв фиксиращ крем за къдрици.
Аз харесвам на Линеа Био (други не го понасят и им слепва), но поне е 5 лева и не е голяма инвестиция:

# 462
И аз ползвам Линеа, но на следващия ден задължително трябва да си измия косата, защото през нощта се е сплела (не спя с вързана коса, още е къса и се изхлузва).

# 463
Имам го този на Линеа. На другия ден правя това, което Беки е писала 😅

Днес си мих косата с билкова смес, вместо с шампоана за къдрава коса. След това обичайната маска. Ами имам по-хубави къдрици и по-малко фриз.
Интересно, че докато беше мокра косата, я усещах като полуизмита. Мисълта ми е, дали не премиваме често косата и ако е тънка, накрая резултатът е хвърчаща и безформена 🤔

# 464
И аз ползвам Линеа, но на следващия ден задължително трябва да си измия косата, защото през нощта се е сплела (не спя с вързана коса, още е къса и се изхлузва).

На мен пък на следващия ден ми е по-добре!

Общи условия

Активация на акаунт