Къдрокоси красавици - 5

• 46 157
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, какво правите, когато косата ви е вече на 3-4 дни и искате да изкарате още 1 ден без да я миете? Аз обикновено я реша с пръсти и с вода и я мачкам с някакъв крем за къдрици или leave-in протеин, но понякога ми става на клечки, понякога става на много хубави къдрици и мога да изкарам даже още няколко дни. Не мога да разбера защо ми се получава различен резултат при положение, че правя едно и също нещо.

Привет! Косата ми е тип 3а. Аз често я връзвам в slick hairstylе, щом е време за миене. Слагам гел върху корените и приглаждам с четка в опашка. След това, разделям къдиците за повече обем. Можеш и на кок да направиш косата. А относно проблема ти, може би използваш прекалено много протеини. Това съм чувала, за когато косата стане на клечки, за да го оправиш използвай нещо за хидратиране. Надявам се, да съм помогнала!

# 541
Момичета, давайте линкове откъде поръчвате продуктите, които хвалите, моля 🌹
Много ще ни улесните останалите. Струва ми се, че в Бг няма голямо разнообразие и предимно онлайн се налага.
Аз наскоро получих на Shea moisture шампоана против заплитане, подхранваща маска и крем за стилизиране
Шампоана е доста добър, като че ли наистина по-малко се заплита косата и бих го повторила, но маската е една от най-слабите които съм ползвала! Абсолютно разочарование!
Крема за стилизиране е ок, и по-добри съм ползвала, и много по-лоши, ще си го доизразходвам,  но няма да повторя.
Много исках на Cantu да пробвам продуктите, но точно когато поръчвах нямаше налични и затова взех тези.

# 542
Привет и от мен Simple Smile Чета темата от известно време и наистина давате много ценни съвети. Искам да попитам за следното:
От години не мога да намеря правилния за мен шампоан. Или прехидратира или пресушава. Искам чист скалп, мека коса и естествено пружиниращи къдрици. Мия или всеки ден или през ден. Просто не мога да се понасям, ако не съм с измита глава. Използвам сешоар, изправям 2 пъти годишно максимум, не ползвам нищо друго освен шампоан, маска и крем за къдрици, от който също не съм доволна. Имам и Термозащитен спрей. Сега използвам на Brave New Hair Reboot серията. Доволна съм, но след няколко измивания имам чувството, че косата е прехидратирана и има нужда от измиване с шампоан за дълбоко почистване. Стои като не измита. Ще ми препоръчате ли такъв шампоан или по-добре да сменя шампоана. Обаче обожавам аромата му. Ще покажа снимка на косата, 12 часа след измиване ( и спане), без оформящи продукти. Само шампоан и маска на Reboot. На снимката косата е добре, но след няколко поредни измивания започва да изглежда като не измита. Не мога да го хвана на снимка. Тези дълбоко почистващи шампоани какво точно правят като действие.  

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 10:35 от magdalena madzhurova

# 543
Много странна работа !
Този път бях с медицински шампоан специално за себореята и скалпа  , че ходих и се оказа , че ако не взема мерки навреме ще става по -зле. Докторската ми каза , че като свърши този шампоан , да се върна към тези за къдрава коса и така да ги сменям до свършване .

Така , излязох от банята и се минах с балсам за фриз без отмиване . Крем за къдрици отгоре (и двете са на Лакме) . И накрая минах с арганово олио по крайщата.
След което се сресах с четката Денманн.  ( нямаше голямата , която исках с 9 реда , та взех малката , ама на нея не се махат редове мисля. ) .

В момента косата ми имам чувството , че се върнах в първоначалния вид , да не казвам по-зле ! Не знам на какво да го отдам ?  На медицинския шампоан ли... на четката денман ли... къде са тия къдрици... нещо не е както трябва !!!

ПС : към сряда ще се изкъпя пак, но този път със серията за къдрава коса , за да разбера проблема в шампоана ли е. Ако е в това , значи всичко е наред, но ако не е в това , явно ще е в четката...

# 544
Не ползвам тази четка, само видеа съм гледала за нея. Да не би косата да е била вече почти суха? Гледала съм, че някои момичета допълнително още навлажняват косата, слагат 1-2 стилизанта и после започват да я оформят с четката.
Аз използвам един гребен с широки зъбци, реша си косата само като е намазана с балсам или маска. На влажна коса не винаги сресвам, а директно с ръце си нанасям крем и си я оформям. Сешоар не използвам. Косата ми не е толкова къдрава, като твоята, определям си си я на 3а или нещо средно между 3а и 3б. Пробвала ли си без четката, само с ръце и стилизанти да я оформиш?

# 545
Да , половината ми коса беше почти суха.
Пробвала съм само с ръце и става добре.

# 546
  • София
Butterfly как нанасяш продуктите след като измиеш? Подсуши ли дължините? Съветът ми е да НЕ бършеш дължините и да слагаш продукти на почти мокра коса /разбирай капеща вода от нея/, като до като ги нансяш мачкаш хубаво всеки кичур, за да се оформят къдрици. Пробвай да решиш с Денман преди и след нанасяне на стилизиращи продукти, за да прецениш как става по-добре при теб същи на много мокра коса, можеш да ползваш пръскалка и да намокряш всеки кичур. И след всеки кичур разресан с Денман по правилния начин отново намачквай. Моят е 7 реда и се махат бодлички 😉. Личния ми съвет е да подстрижеш 4-5 пръста.

# 547
  • Пловдив
Buterfly, четката Денман използвам на мокра коса, разделена на секции/кичури, като мачкам всеки кичур, след разресване. Когато приключа с ресането, попивам с изцяло памучна материя, мачкайки.

# 548
Споделям мнението в предните публикации. Пробвай на мокра коса или ако е започнала да изсъхва я напръскай с пулверизатор, сложи стилизант и се пробвай пак с четката и мачкай кичурите с ръце. И при мен, ако си оставя косата почти суха и нанеса крем, тя няма да се оформи така както, ако е мокра.

# 549
О , благодаря Ви. Сега си разбрах грешката . Не знаех , че на мокра коса се прави това , а тя моята беше тръгнала да изсъхва и попивах, докато спре да тече вода. Ще пробвам.

# 550
R.Velikova, мисля че си най-къдравата в темата. Grinning Може би за твоята коса ще действат по-различни продукти от тези, които се ползват от повечето момичета в темата. Много искам да видя как може да се оформи косата ти.
Butterfly:3 , махат се редове на четката. Аз моята я ползвам след крема и преди гел. Тя помага да се разнесе хубаво крем навсякъде равномерно и "подрежда" къдриците. След това започвам да слагам гел като се старая да го намеса хубаво и навсякъде, много мачкане пада. Всичко това се прави на доволно мокра коса.

# 551
Сресването само на мокра коса! На четката опитай да махнеш през 1 ред.

# 552

Как се маха... аз как ли не опитвах..

# 553
  • София

Как се маха... аз как ли не опитвах..
https://youtu.be/AmZhJLm5DM0

Можеш да разгледаш и клипчета как се завърта при разресване, за да се оформят масури 😉.

# 554
  • Варна
Цитат на: MaNishma🌸 link=topic=1233192.msg41980300#msg41980300 date=1608381
[b
R.Velikova[/b], мисля че си най-къдравата в темата. Grinning Може би за твоята коса ще действат по-различни продукти от тези, които се ползват от повечето момичета в темата. Много искам да видя как може да се оформи косата ти.
😆На снимката е след фризьор, със стилизант , незнам какъв ми сложи фризьорката, и както всички къдрокоски знаят , фризьорите обичат да сресват , затова е една идея по-пухкава. Иначе през годините съм я оформяла само и единствено с пяна за коса , ефектът е бил мисля добър,но едри къдрици постигам само тук там.  Вече ,обаче искам да опитам нещо друго , както писах , чакам продуктите на ТIGI, и ще пиша за резултата, мисля че би било полезно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт