Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Телефон или MyKi Junior

 • 619
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте,
Дъщеря ми ще бъде 1 клас на есен.
Въпроса ми е дали да и купим телефон или MyKi Junior за да имаме връзка с нея.
Моля,за вашите впечатления и коментари от MyKi Junior и кое от двете бихте избрали
Благодаря предварително:)

# 1
 • Мнения: 8 287
За първи клас аз бях избрала часовник Майки. Винаги е на ръката, докато телефона може да е на дъното на чантата или някъде другаде. Има си проследяване, има SOS бутон, детето може да звъни само на номера, които вие сте му задали. На телефона има и игри, които децата играят в час или междучасие и учителите много се ядосват  и с право. В класа ни тогава само 3 деца бяха с часовници, другите бяха с телефони, но аз не съжалявам за това си решение.

# 2
 • Мнения: 7
Благодаря:)

# 3
 • София
 • Мнения: 17 984
Първо проверете дали телефоните са разрешени, защото при сина ми са забранени до 4-ти клас.

# 4
 • Мнения: 5 615
Часовниците също могат да се окажат забранени, ако родители и деца започнат да звънят по всяко време за щяло и нещяло. Реално на дете в първи клас, което се води и посреща от възрастен не ме трябва нито телефон, нито часовник майки. Ако детето се придвижва само навън или излиза след училище до площадката например тогава вече е нужно устройство.
Купих първият телефон (втора употреба ) на дъщеря ми, едва като навърши 8, след първи клас, но тогава вече я пусках да излиза сама на площадката зад блока докато съм на работа (тя стоеше през деня с баба си, която не може да излиза). Първо купих обикновен електронен часовник, за да се ориентира за времето, но той изчезна на втория ден - оставила го на земята до себе си, заиграла се и й го откраднаха. А го оставила на земята, защото не могла да си го сложи.
Проблемът на часовниците е, че детето може да го намокри докато си мие ръцете в тоалетната.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 24 806
Първи клас отказах категорично на дъщеря ми да й взема телефон. Реално не й е нужен. Няколко деца в класа имаха и класната ставаше луда. Но пък като не забрани телефоните в училище, значи ще си носи последствията. Дъщерята сега ще е втори клас и разбира се воплите за телефон са всекидневни. Изобщо не надавам ухо. Ще й дам Майки, телефон ще получи трети клас или даже още по-нагоре. Вчера съседка с дете в шести клас стана дива и щастлива на работа, защото хубостникът й си оставил телефона вкъщи и хукнал навън, а баба му е глуха и не чува нейния. Какво й е минало през ума, само тя си знае. Нямат още съзнанието за телефон. Ще изключи звука, ще го попилее някъде, ще го откраднат или кой знае какво, а аз ще колабирам, докато се чудя защо не го вдига. Не, мерси. Часовника на ръката. Ако ще да го чупи, ако ще да го мокри. Попилее ли го, за нейна сметка си е и няма да има. Телефон по-нататък. Това е мнението ми по въпроса и смятам да устоя на атаките поне още година или повече. Аз я водя, аз я прибирам, навън сами не ги пускат. Не виждам нужда от телефон.

# 6
 • Мнения: 3 801
В първи клас дъщеря ми беше с Myki. Реално не й трябваше, защото я водихме и я вземаха от занималнята, но все пак се е случвало да звънне да ми предаде нещо важно.
От края на първи клас е с телефон, който също не й трябва в училище.

Ако сега трябва да избирам бих купила телефон, защото:
1. Ако има дни, в които ще имат онлайн обучение е много по-лесно да й инсталирам приложенията на нейния телефон, а не на моя. /така направихме тази година и не съм си напълнила моите устройства с нейните неща, което видях, че при мои познати беше доста изнервящо/
2. Така или иначе Myki-то го ползват максимум година и после всички се сдобиват с телефони.

Обаче това го казвам от гледна точка на родител, който не звъни въобще на детето си докато е на училище. Дъщеря ми също е отговорна и нито ми звъни, ако няма причина, нито си играе на него, нито пък  ще го забрави някъде, защото просто не го вади от чантата.

# 7
 • Мнения: 8 287
На първата РС класната помоли децата да са без телефони, каза, че забрана не може да наложи. Даже направихме гласуване и уж болшинството бяхме "за" без телефони. Жената обясни, че през цялото време ще е при тях, че има 2 телефона и ще ни даде номерата и можем да си чуем децата когато пожелаем (в междучасието разбира се). И въпреки това всички деца бяха с телефони, въпреки "уговорката" . В час не са се ползвали, но в междучасието беше ужас за всичко звъняха на майка си или играеха игри, съответно повечето не отиваха до тоалетна или не закусваха  на време и класната беше като пъдар.

Моето дете беше 2г с часовника, във 2 клас всички вече бяха с телефони и на него му беше неудобно доста само той с часовник. В трети клас вече и на него му взех телефон, само за да не се чувства като голяма бяла птица Sad

# 8
 • Мнения: 1 200
Майки, категорично, за първолаче. Има много полезни ограничения и в същото време всичко необходимо за Вашето спокойствие и за удобство на детето.

# 9
 • Мнения: 6
MyKi от един оператор работи ли с карти на друг? Гледам в олх неразпечатани от промоция на виваком и се чудя ще работят ли с а1?

Общи условия

Активация на акаунт