Перилни препарати и омекотители – 62

• 65 458
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Первол? Той не е ли само за вълна и деликатни дрехи-тип коприна? Доколкото знам, е слаб за спално бельо и хавлии. Т. е. де факто дрехите на са изпрани добре.
Ами не. Има няколко вида Первол, които действително са за коприна и вълна но на тях това си е оказано на видимо място на етикета. Останалите са за обикновено пране, според цветовете. Имат си сайт, може да прочетете.

Натрупване на системно недобро изпиране. От некачествени препарат за пране. Че и омекотител с парфюм им слагаш...😢
Купи си качествен ПРАХ и изпери добре дрехите.
Satisfied Satisfied Satisfied Добре, че ми каза, иначе мислех вовеки да си пера с този.

Описаният проблем с лошата миризма беше точно 2-3 пъти, докато се уверя, че проблемът е в перилния препарат. Трудно може да се говори за "системност". Естествено, че после взех друг и проблемът изчезна. Писах само за да споделя лошия отзив. Може да има някакви развалени партиди, нови съставки или друг проблем в производството, нямам идея.
Иначе съм прала с Первол в продължение на години и смея да твърдя, че до неотдавна си беше един от най-качествените на пазара. Детето ми цапа като за световно и много сериозни мръсотии ми е свалял дори при дрехи, които изискват 30-40 градуса температура. Затова съм толкова потресена от случващото се напоследък.

Много от омекотителите са парфюмирани, не виждам това какво отношение има. Въпрос на лични предпочитания. На мен така ми е по-удобно и виждам повече ефект.

# 526
Честно казано не съм се интересувала от асортимента на Первол, защото не съм любител на течни препарати. Купувала съм само за вълна.

# 527
Первол купих няколко пъти, не съм доволна. Използвах го за фини тъкани, та свърши.
По принцип за вълна и фини дрехи ползвам Пурлан, но вече почти не го зареждат.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 20:30 от mimi.7299

# 528
Купих си парфюмните перли. Е това нещо наистина няма равно на себе си по аромат. Дрехите ми са си все така мръсни, но поне сега миришат на нещо. Пускам допълнително плакнене и аромата си е все още там. Доволна съм. Мисля и по-малко да слагам, че чак задушава. Няма и да е зле и по-малки разфасовки да вземам, че и омръзва. Благодаря на съфорумката която ги спомена. За първи път прането ми има аромат. Иначе като мине през сушилнята съвсем нищо не остава.

# 529
А с това за мръсните дрехи какво имаш предвид? 🤔

# 530
От кои взехте и от къде,моля да споделите ...

# 531
Имам в предвид че живея в чужбина. Преди години бях писала. Нещо не стават нещата при мен. Бях снимала и модела на пералнята. На 1-2 години хвърлям дрехи направо. Не знам къде е проблема в праха ли, в пералнята ли...Аз мисля че понеже не е гореща водата и от там не се изпират. Пералнята няма реотан за нагряване, а точи вода от мрежата. Но нали се сещаш,че отначало тръгва студена, после топла. Уж натискам бутон за гореща, но за проба веднъж отворих вратата по средата на прането - беше едва затоплена. Напоследък се продава само течен прах при нас. Лека по лека го разкараха този на прах. И тия каспули е заринато навсякъде, но от тях съвсем не смея, че да не остане някъде нарезтворено по пералнята. Чорапи, бельо, всичко е засечено, жълто, мръсно...В БГ магазин намерих Ариел и Персил. От време на време вземам от тях, но не мога да разбера нищо след като прането е захабено вече. На скоро гледам сина ми едни маркови бели блузи захабил с дезодоранти. Направо щях да го убия. Не че бельото трябва да е мръсно, но поне не се вижда. А тези блузи с които излиза, целите жълти под мишниците. Пръсках ги с Медикс за фурни (пак от бг магазин намерих) и блеснаха. Иначе нищщо не помага. И окси слагам с всяко пране; с бялото и белина....Нищо. Все едно само минават през вода и толкова. Добре поне че пералнята се научих как да поддържам и не мирише на мухал.

believe_, ако питаш за перлите тези взех, но както казах не живея в БГ:
Скрит текст:

# 532
Брех, боже, ми там не се ли продават нормални перални...иначе под мишниците оцветено от дезодорант и пот пръскам с обезмаслителя на Лидъл и после пера с хубав прах. Светват!
believe_, Аз купих от тия, уникални са, ползвам и същия аромат омекотител.
http://kralicachistnica.com/perilni-preparati/lenor-210gr-parfyumni-perli-705

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 22:32 от mimi.7299

# 533
mimi.7299 скъсала съм си нервите. Смятай преди 20 години в БГ мъж ми беше сглобил пералня Перла от боклуците и дрехите блестяха. Тук уж с напреднали технологии, обаче много зле всичко. Автоматична е тая моята, с предно зареждане LG. Преди това имах Уирпул. Пак същата работа. Обезмаслител на Лидл няма от къде да намеря тук. Даже като ви чета някой препарат за котлен камък ползвал от ДМ. Но нямам достъп до тях. Единствено този Медеикс за фурни зареждат по БГ магазини и с него.

# 534
mimi.7299 скъсала съм си нервите. Смятай преди 20 години в БГ мъж ми беше сглобил пералня Перла от боклуците и дрехите блестяха. Тук уж с напреднали технологии, обаче много зле всичко.
Ми то напреднали технологии - китайски, същите се продават и там и в България. Направо се учудвам, да не е нещо от водата...и как няма да има реле за загряване на водата??? Иначе всеки обезмаслител не става...пробвах с един немски, който е за кухни от магазините за паралелен внос..... не се изпра, само Лидълския е бетон. То по точно не се води обезмаслител ами препарат за всякакви повърхности, оранжев. С него почнах да мия всичко, грешка няма...Слагам и окислител на Фаберлик ако нещо не ми се стори достатъчно искрящо!

# 535
Тъкмо на скоро в една друга тема, друга потребителка започна с: "живея в чужбина и прането ми е мръсно". Ей Боже викам си не съм само аз. Не знам в праха ли е, в пералните ли. От скоро реших да заварявам вода в тенджера, да заливам дрехите (белите само де) с вряла вода, окси и прах от предната вечер и да пера на другия ден. Връщаме се в каменната ера. Остана и на стъргало да ги почна...Нямам бутон за температура. Имам бутон за гореща (която е топла), за топла вода и за студена. Както и цикъл за петна. ТОва е. Както и да ги въртя, както и да ги суча, и с малко прах, и с много прах все тая. Гледам вие грамажи на прах отмервате. При нас няма грамажи. Има 3 чертички на чашата - за малко пране, за средно пране и за голямо пране. Ама то това много относително. Моята пералня е за 5кг пране. На съседката е за 10кг. Коя колко прах да слага, върви та разбери. Загубена работа.

# 536
Помня на Вики проблемите. Май за САЩ ставаше дума. Знам, че там пералните вземат вода от мрежата и колкото топла-толкова, но се учудвам как не се продават и "нашенски"
перални, но доколкото знам нещо с тока им е различен стандарта.
Докато пиша и тя написала.

# 537
ОООО, ужас, ако е за САЩ, така е...на една командировка по дълга се наложи да пера дрехите в хотела, с жетони, и си викам еее раздрънкани общи перални, нищо не перат а то каква била причината и някак залъскани отгоре ми бяха панталоните, като мазни.

# 538
Да, да W точно. Виж как си ме запомнила Laughing Аз доста ви занимавах тогава, че ви снимах и пералнята и ръководството, но то няма някаква кой знае каква философия, та да не правя нещо както трябва. Явно или от праха са премахнати някои съставки...Нямам друго обесннение. Цикъла ми е 1 час и 10 мин със плакненето. Не може повече. И то пак трябва да съм щастлива, че първите 10 години на обществена пералня перях. Това пък друга глупост. Не на всякъде са разрешени перални. Това ми бяха най-големите кошмари. Сега пък пералня имам, а прането за боклука. Но на обществените пак така беше.

# 539
vici75, нали бяха започнали да произвеждат/внасят някакъв Персил прах/мегаперли за USA. Май беше в туби/шишета като за течен... Ако правилно си спомням, ти го беше намерила, пробвала и беше много доволна... Май ти се бяха разрешили проблемите... Какво се случи от тогава? Hands V

Скрит текст:
Редактирам се, да си визуализирам спомените:

Общи условия

Активация на акаунт