Перилни препарати и омекотители – 62

• 65 453
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
ooo wdv, спряха го отдавна тоя. Всичко е течни в момента и най-вече тия в каспули. Имам чувството че и течния ще спрат, заради нашествието на каспулите. Обаче не смея с тия капсули. Ти представяш ли си както няма гореща вода и да пусна капсули, кой знае къде ще останат тия найлончета по маркучи, уплътнения...Може би ако ги закопчея в нещо, като калъфка за възглавница с цип, поне ако ще остава нещо да е вътре....Но не съм ги пробвала. До сега с един Tide with Oxi перях. И отделно слагах окси на прах по една чашка с прането. Ако не ме беше толкова срам, щях да снимам резултата. Но ме е срам.

# 541
И няма никакъв прах?! Дори прословутия там Tide?!

# 542
На прах не.

# 543
Добре, тук може и да кажа някоя глупост, но Гес ще помага с химията... Гледала съм много клипове в Youtube на американци с тяхните смотани top load перални, че има някакъв трик за бяло пране с прах за съдомиялни (конкретния използван беше някакъв cascade)... Не знам обаче какво би било дозирането... Та прахове за съдомиялни имате ли? Гес, помагай... Има ли резон в ползването на такъв прах и може ли евентуално да навреди?

# 544
Има капсули пак от тях, но вътре съм гледала да са прах, не гел. Викаш да се пробвам с тях. Ми може. Аз шом с медикс за фурни оправих на тийна тениските, що да не пробвам с теЗи за съдомиялна. Виж това не съм се сещала.

# 545
  • София
Леле, vici75, направо ти съчувствам! Казвай и ще пращаме препарати от тук. Предполагам нормална пералня няма от къде да се купи.

# 546
🥰🥰 бях помъкнала аз Омо по самолети преди 2 години. И нови дрехи купих. Но свърши и след него и дрехите за боклука станаха. Соред мен някаква съставка от тукашния прах е махната и липсата на гореща вода.

# 547
Не ги разбирам аз препаратите, но покрай другите клипове в този канал съм гледал и някои по тази тема. Може да са ви от полза.

Скрит текст:
Все пак с препаратите трябва да се внимава според мен.

Иначе за САЩ виждам, че има и модели, които имат нагревател.

Miele

Bosch

# 548
Не че разбирам руски, но ми се стори, че във второто видео препоръчват смесване на Ариел профешънъл с хлорна белина, а това е не, не... Хлорна белина не се смесва с нищо.

# 549
Аз тъкмо пък Миелето гледах, но не виждам реотан. Същите опции като моята. Тия до 2хил които са. Има някакви от 5 хил, но не мога да разбера от спецификациите какво правят и какво не. Нищо де да не окупирам темата с мойте проблеми, че на другите няма да им е интересно. Ще се мъча някак си. Благодаря ви.

# 550
  • Швейцария
vici75, mimi.7299, радвам се, че перлите са ви харесали.

vici75, aз ползвам Ариел на капсули и се разтварят и на ниска температура. И аз съм в чужбина и ми изпира страхотно. Остатъци никога не съм виждала. Пера понякога и на 30 градуса.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 05:22 от JennyBG

# 551
Ами освен Тайд капсули да вЗема, малко обаче. Няколко бройко даже ако има. Но ще ги закопчея в нещо с цип. Не мога психологическата бариера да преодолея да ги сложа в барабана на право 😂

# 552
  • Швейцария
vici75, според мен ако сложиш капсулата в нещо или й сложиш мрежичка, няма да се разтвори добре и ще имаш мръсно пране. Аз дори не пускам допълнително изплакване и няма проблем. Друга идея е може би да пуснеш малко гореща вода да потече от чешмата преди да пуснеш пералнята, за да се качи топлата вода по тръбите.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 07:16 от JennyBG

# 553
Съчувствам ти за проблемите! Но то и цикълът е много кратък. 1 ч 10 Мин! Кога пере, кога плакне?

# 554
Мен лично това с прането би ме отказало да живея в САЩ, а като гледам борбата е жестока за зелени карти.
За Первола баистина преди години беше топ продукт, но като всичко останало стана боклук. Майка ми го ползваше от излизането му на пазара до преди 2 години някъде. Наскоро търси специален препарат за черно пране и пак него взе, защото не можа да намери друг. Бих се възползвала от знанията ви за друг прах, било то течен или на прах за черно пране, специализиран.
Да докладвам за сега съм очарована от Персила,който преди публикувах и питах за мнение. Разбира се го тествах в миг. Детето изсипа черен флумастер върху любимите ми бежави чершафи, пуснах ги на 60 градуса с макс препарат( водата е мноооого варовита) и не го изпра де, но 90% от петното липсва. Беше си омазала и едни бели къси гащи, нарочно не ги изпрах веднага , а след 48 часа, бе се изпра цялото петно. В сравнение с моментното пране, при това след 48 часа по- малко беше изпраното.

Общи условия

Активация на акаунт